27 October, 2009

Harta mu..harta ku juaa...

Tempat: Sepang
Masa: Malam Sebelum pagi

SMS dari Pian..
"Bro..barang lu aku dah beli. Bila nak ambik?!"

Aku sms balik
"Mcm biasa beng, lu tggu kat tempat biasa.. esok"

Subuh..err..lepas Subuh..
Aku SMS bos aku..
"En. Zack..lambat sikit hari nie.. nak pegi bank in duit bos. Tghri saya masuk" - tipu sunattttt..
"Ok" - itu jer dier reply. Malas nak taip sms la tue...

Pagi sikit...
Sambil melayan bunyi deru enjin kenderaan canggih aku yang memecut dengan kelajuan lebih dari 300kmj, aku dok usha member sebelah. Seorang pakcik berketayap putih yang aku wasangka pertama kali naik katebang. Tapi dier rilek jer.

Sambil kunyah cikedis yang aku beli kat terminal, aku try kensentret bace suratkabo. Tiba tiba, terasa katebang jatuh kebawah. Rase nak terkeluar cikedis yang blom sempat hadam dalam perot.

"Huh...drebar langgar air-pocket" tiba tiba pakcik ketayap putih bersuara. Aku terkebil kebil pandang pakcik tue. Ke-malu-malu-an. Cess..otai rupenye. Patutlah rilek jer. Betul kate orang. Don't judge a book by its sampul.

Banyak banyak part masa terbang nie, aku tak suka time landing. Kalau pilot tue otai, cuaca baik, angin pun berbudi bahasa, bolehlah landing smoooooottthhh....kalau tak...

Gedegukkkk! tayar katebang cecah landasan

"Drebar baru nie...." pakcik tue skali lagi bersuara. Huhuhu..dah biasa la tue.

Tempat : Seberang Takir
Sampai di apot Seberang Takir, aku terus keluar. Aku memang berlenggang. Tak payah ambik beg. Aku melingas cari si Pian. Pian melambai pada aku. Setelah bersalaman, dia hulurkan barang yang aku pesan. Perghhh..aku peluk macam peluk awek. Dah lame aku ketagih benda nie..

Lepas borak borak kejap, bersalaman, aku gerak semula check in masuk nak balik ke Sepang, nak gie keje. Kalau tak, aku lepak lagi usha awek Terengganu.. Perjalanan biasa jer. Bosan. Naik body sempit tak leh layan LCD monitor. Tengok member sebelah, tengok luar tingkap, tengok stewardess....


Tempat: Opis aku
Tengahari sikit dah nak petang...
Aku menghadap monitor sambil mengunyah keropok losong dan satar yang spesial aku import dari Terengganu tadi..sambil sambil reply komen kat blog..Satar tue panas lagi.. bawah meja aku ade lagi dua bungkus keropok losong yang belom masak..kalau aku jual pon ade harge gak nie....still fresh.

 

notakecik: agak agak korang laa.. CEO CEO kat Malaysia nie jeles tak aku gie amik kopok losong kat Terengganu pas tue terus gie keje naik katebang.....

11 comments:

  1. Hampeh je. Mentang2 la keje kat tempat kapal terbang...hukhuk....(jeles sebab tak penah naik kapal terbang)

    Hahaha....lenkali bawak sy skali. Nanti leh la nyanyi, "Kamu yang bawaku terbang..." :))

    ReplyDelete
  2. ho ho..syabas bete..syabas:))buat slalu

    ReplyDelete
  3. Dayana : hik hik hik... sudikah kau menemaniku.....keh keh keh..

    Fen : itu ayat penyata ker ayat pertanyaan...huhuhu

    ReplyDelete
  4. kapal terbang yg aku order ari tu da smpi lom?!

    ReplyDelete
  5. Amy : belom.. kepak dier lom pasang lagi....

    ReplyDelete
  6. lambat tul la dorg wat keje ni! aku da nk g bulan da hjg mgu ni.. cmner nk g klu kapal x siap2 lg!

    ReplyDelete
  7. ceh..saje jer....

    ReplyDelete
  8. Amy : ko tak bayo advance ker...

    p/s: ape barang pegi bulan naik katebang.. naik la roket...ko kan kawan ngan angkasawan...;))

    ReplyDelete
  9. ojin : nnt kite p nyanyi moon naik ketebang :))

    ReplyDelete
  10. mellah : mellah.. nyanyi nyanyi kat koke laaa.....

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD