10 November, 2009

Hujan..

Lepas selesai tugas di Terminal, aku balik ke opis. Naik Kancil kompeni. Ekon Kancil nie problem. Entah bila ntah diorang nie nak betulkan. Terpaksalah aku turunkan tingkap.

Sampai di opis cuaca berubah menjadi mendung dan kemudian hujan renyai. Tak menentu cuaca skang nie. Tadi elok jer panas. Aku parking kancil tepi tangga opis, tekan lock dan terus berlari ke opis. Sebaik jer masuk, hujan lebat turun mencurah curah.

Aku sangat suka hujan tanpa guruh. Amat mendamaikan. Bila hujan cuaca sejuk jer, kepala otak aku yang bergeliga nie menjana banyak idea untuk melukis..tapi dua tiga menjak nie, G-pen pun aku tak pegang. Agaknya dakwat pen aku pun dah naik beku.

Tapi hari nie dengan cuaca yang amat nyaman dan sejuk, hati aku rasa macam tak kena. Ape benda yang tak kena nie? Aku dok pandang laptop, tengok PC, tengok fail macam tak sampai jer ape yang aku cari.

Tengah aku dok mencangak memikirkan ape benda yang tak kena tiba tiba henpon aku menyanyikan lagu Apocalyptica - Cohkka..pergh sesuai sungguh dengan cuaca skarang nie.

Aku tengok display - Pak Zali

"Ello"
"Ello Piz, ko nak bela ikan ke dalam Kancil?" suara Pak Zali berkumandang di corong henpon.

"Astagfirullah!"
Aku lupa naikkan cermin kereta!!

10 comments:

  1. Ojin : Ojing..rofl rofl rofl...habes la hapak seat kancil tu=))

    ReplyDelete
  2. Yanie : dah dua n3 dier yang paling awal komeng.. ahaks.. bagus.. n3 mung..tetap aku yang paling awal...keh keh keh..

    Fen : tunggu esok laa.. bau macam ikan mati..huhuhuh.. saya x salah... lalalalalla

    ReplyDelete
  3. ahhahahaha kau memang durjana hoke..habis la masam baw dalam keto kancil tue..wakakakakaka

    ReplyDelete
  4. hahahahahahahahahahaa......duk ternak ikan dlm kete ker???ape kes x tutup tingkap =))

    ReplyDelete
  5. hahah adoii la...ikan pe ko bela?? ikan kelisa eh?? muhaha

    ReplyDelete
  6. hahha~ :))
    bule laa ikan kawan baek ngan kancil kn skrg..

    :p

    ReplyDelete
  7. purple : dah sembur ngan febreeze.. tiada lagi bau bauan..terima kasih Febreeze.. (kopak duit aku beli Febreeze..)

    Mellah : aku kan usahawan berjaya...

    cikgu Farha : baru cadang nak ternak ikan bilis

    Adza : diorang mmg sahabat baik.

    ReplyDelete
  8. kancil? :-/ ku sangkakan si proton tu. heh....

    ReplyDelete
  9. dayana : kancil kompeni laaa...

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD