09 November, 2009

Sabtu dan ahad tanpa internet

Tempat : Somewhere in Selangor
Masa : Sabtu dan Ahad

Minggu nie, aku tunaikan janji nak balik rumah mak. Aku kan lanun Mithali. Walopon jauh lautan ku redah, aku takkan jadik si Tanggang. Aku takkan derhaka. Nanti mak aku sumpah jadik peti ais Samsung dua pintu, tak ke haru. Kalau sumpah jadik Lamborghini Diablo ke, okeyhlah jugak.

Sesungguhnya..aku nak marah kepada Maxis kerana menghina kawasan rumah Mak aku. Ade ke patut diorang bagi signal GPRS jer. Hampeh!

Diorang ingat cikai ke kawasan tue. Oii.. Bandar Baru tue. Singaporean siap berlumba depan umah mak aku nak ke Genting Highland yang cuma 15 minit perjalanan tue weii..Dah aku meroyan sorang sorang tokleh nak online tenet gune berukben. Tokleh nak online Cafe World..memusing jerk tak abis abis..

Aku nak saman Maxis sebab menyebabkan makanan aku kat Cafe hangus dan siap ade langau lagi. Mesti pelanggan aku marah marah sebab dah takde lauk pauk nak makan.

Ok..aku ade alternatif lain. Streamyx. Boleh di katakan pantas. Tapi..PC adik aku yang tersangatttttttttttlah lemah lembut mengaplod data amat amat menyiksaaaaaaaa jiwa raga aku yang amat obses dengan kelajuan.

Aku malas nak cucuk laptop kepada stimix. Okeh. Yang itu salah aku.

Dah. Penat aku membebel...nak sambung keje balik.

10 comments:

  1. Ojin : Haloh..nak cucuk strimix pun malas. nah sketul b-(
    Patut la lama tak nampak[-(
    Cafe World saya pun susah nak masuk. asal masuk dia crash. benci hah>:P

    ReplyDelete
  2. hhahahahahhhahhahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha


    yg pasti aku dah potong ojin kali ni >:)

    ReplyDelete
  3. HUHUHU..JGN LE MALAS2...GUNA STREAMYX..COMFIRM LAJU...XYAH SUSAH2 NAK GUNA P1MAX...HAHAHHA

    ReplyDelete
  4. Fen : Mak tak bagi online laa.. eh.. Maxis tak bagi online laaa...

    Mell : hang memang...

    Fizah : Dua dua ade kat umah.. tapiiii...

    sue: ahaks.. baeklah...

    ReplyDelete
  5. nasib badan la kan..sapa soh malas...

    ReplyDelete
  6. muahhah siap meroyan tak tahan!!

    uiks...dah berlangau ke?? sian..tu lahhh tak dpt nak nolong...

    em satu ag..nak saman maxis ek?? hakikatnye stremyx pon sengaL gak..sbb kat umah aku terkdanag ye wat perangaii satu hari tak leh nak on9 huh tp nasib aku baik sket laa sbb mknan aku tak berlangau...muhaha...

    tp maslahnye msih lgi melanda..sama ada stremyx ataupon modem aku yg wat hal hukhuk...

    ReplyDelete
  7. Purple : baeklah..insaf insaf...huhuhu..

    cikgu Farha : stimix pun kadang kadang ada masa tersedu jugak..

    ReplyDelete
  8. kita guna wifi.. lalala ~

    jengjalan ke sini.. lalala ~

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD