22 December, 2009

Kembang Semangkuk..(entri puji diri sendiri)

Tempat : Opis aku
Masa : lepas tido...lepas break tadi..

Lepas break, biasalah mata pun dah macam kena ikat ngan batu. Sambil menaip report, aku layan gak aa blog ngan fesbuk.

Sambil sambil tue, ambik gambo sengal ngan webcam. Macam tak penah tengok kamera. Macam macam gaya.

Kejap pakai cermin mata. Kejap tak pakai cermin mata. En. Mad yang dari tadi skodeng , tegur aku.

"Weh..ko buat ape?"

Aku tergezut jap.
"eh..takde pape.." sambil malu malu kucing.

"Ooo..ko tak pakai cermin mate nampak lain lak.." tegur en. Mad.
"Lain macam mane?"

"Nampak hensem sikit. Ko pakai la contact lense ker.." sajes Encik Mad.

Hensem?...terasa kembang hidung tahap kawah gunung berapi..

"Err..ade. Tapi kat opis saya tak pakai"

"Ha'ah..Apiz kalau tak pakai cermin mata nampak hensem sikit"
Encik Din plak tetiba bersuara.

Adehh.. lagi laa.....terasa kerusi aku duduk macam sempit lak. Kembang vontot aku.

Pak Zali menjeling.

"Kan Li..?" soal encik Din pada Pak Zali.
"Ape?" soal Pak Zali.

"Apiz kalau tak pakai cermin mata lagi hensem...mesti ramai makwe jeling"
Encik Din makin pam pam hidung aku. Dada pun terasa kembang semangkuk.

Pak Zali pandang aku dan mengangguk sekali.
"Ha'ah..hensem..." Pak Zali terus memandang laptop.

Aku dah terasa kena jek tinggi nie. Vontot pun dah tak jejak kat Kerusi. Kena belanja diorang makan laa macam nie.. huff huff huff...

"Hensem...macam tong air kat umah aku!"
....sambung Pak Zali lagi sambil terus memandang laptop.....

***

Terasa mana yang terlebih kembang tadi, terus kuncup.
Bukan setakat kuncup..kecut terus!

Hampeh Pak Zali!
Potong tul.
Kensel belanja makan!

20 comments:

  1. tgh sejuk.. dia kuncup la tu jang :)) :))

    ReplyDelete
  2. hahaha..potong stim betul..

    lawakx 2

    ReplyDelete
  3. hahahahahah adus.. terus kuncup er.. elok2 kembang.. lawak la awak ni.. adus.... sakit perut gelak...

    ReplyDelete
  4. lahai..tgh dok best2 org dok puji..tup2 ada lak yg pangkah..huhuhuh

    ReplyDelete
  5. hahaha...cayalah pak zali....

    bro, keep up tulis mcm ni. teruskan bercampur dgn org2 mcm ni. serius lawak dorang ni.

    ReplyDelete
  6. errr....pape pun kamu tetap kacak di kalangan sumandak RCK :"> :))

    ReplyDelete
  7. Muahahah!

    Pak Zali tuh cemburu ng kehenseman kamu tuh,

    Sbb tuh dia kate sebegitu,

    Dia xpat trime kenyataan lar

    Bahahaa!!!

    ReplyDelete
  8. hHhhAAAA...
    walau ape org kate,
    kite mstiiiiii bangge dgn diri kite!!
    weeeeee

    ReplyDelete
  9. mo geng ngan pak zali laa.
    muahahahaha~

    padan muka.
    amek sejibik.
    lalalalla~
    :-"

    ReplyDelete
  10. haha..tulah, jangan kembang duku b4 dorang habis bersuara

    ReplyDelete
  11. Mr.Aries: ha'ah kot..sejuk ekon..

    Intan Blur: ahaks..

    Si Budak Aboi: itulah pasal..

    Lidasyah : huhuhu..jangan sampai putus lak urat kentut

    Sue: tue laa..potong tul..

    Avid gunner : memang pon..kalau campur ngan diorang, silap silap leh masuk spital bahagia ooo..

    ReplyDelete
  12. Cik Dayana : eh...alamak..:">

    Xet Hereen: betul betul betul..ahaks..

    porcupine: ya..betul..sape lagi nak puji kan kan kan..

    Cik Adza: ati koyak...

    Fen: hang nie ..lansom takde sokongan moral..

    Liyana: heh..mane sayep tau dier ade sekuel ayat..

    ReplyDelete
  13. namo la ati koyak.
    ok2 kita geng eyh.

    ;))

    ReplyDelete
  14. spoil la pak zali
    kalu x adala insiden vontot stuck kat kerusi sbb terlebey kembang~hahaha!

    ReplyDelete
  15. ko bagi je tendangan padu maut kat bos ko tu...dia jeles kot ko hensem dari dia...huahahhaa

    ReplyDelete
  16. hahahahahaahah kira ok la..ko sempat jugak verangan hensem..wakakakakakakaakakakak...

    ReplyDelete
  17. adza : baek..

    Bullet : ahaks... iyer kot..huhuhuhuhu

    purplelicious : verangan sekejap jer...lepas tue punah harapan...

    ReplyDelete
  18. siot ! entry ni buat aku ketawa di alam realiti ! . HAHAHAHA !

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD