15 December, 2009

Saya Dietlah Encik!

Masa : Tengahari tadi..matahari dah condong sikit 15O ke barat...

Aku tengah menaip entri blog secara underground berlampiaskan konon kononnya menaip report panjang lapan blas muka surat bila di tegur oleh Encik Din, salah seorang senior aku.

"Piz..siap!"
"Heh?..."

"Jom ke KL..kita gie HKL!"
"Sekarang?"
"Iyer"


"Okeyh..." aku menjawab berat hati. Entri blog tak siap lagi nie.
"Awak dah makan ker?"

"Saya diet macam biasa"
"OK"

Dalam kereta ke HKL..

"Nak makan ape tengahari nie?"
"Saya tak makan tengahari..saya diet!"

"oh..saya lupa..!"


Dalam perjalanan balik ke KLIA, Encik Din singgah di Petronas. Dia kata nak beli air 100 plus..Bila dia masuk dalam kereta, semerbak bau French Fries dia beli dari McD bersebelahan. Bergelodak perut aku ngan hidung kembang kuncup menahan godaan.

"Saya ade beli kentang goreng sekali...makan laa..."
"Heh.....Cek Din..saya diet laaa.." aku tersengih kelat. Sabo Jang...sabo.
"Ohh..saya lupa..."

Ape motip Pakcik nie?

Sebelum sampai ke Opis, dier singgah plak kat kedai makan yang terkenal dengan cucuq udang powernya.

"Saya nak pekena Mee Goreng Mamak!" jawab Encik Din sambil menarik kerusi nak duduk.

"Kak! Ambik order kak!" aku panggil petugas restoran.

"Iyer..makan ape Encik?"

"Bagi saya Mee Hoon Sup ngan Air Teh O Limau. cucuq udang pat ketui, tempe goreng pat ketui!"
"Aik?..tadi kate diet?" encik Din buat buat tanye.

"..................Ahhh..persetankan!"

Encik Din gelak terkekeh kekeh...

***

Ade jer yang dengki bila aku kate aku on diet. Perangaiiii...


18 comments:

  1. ;));));))
    hikhik~

    skali skala..
    :">

    ReplyDelete
  2. adza : sekali sekala yang boleh jadi dua kali dua kala tue...

    ReplyDelete
  3. kalo 60 ari le tahan kenapa x dua kali kala itu?

    :-w

    ReplyDelete
  4. porcupine : aik?..skrip lurus pun x paham?..huhuhuhuhu

    adza : bau kentang goreng tue dah mengganggu diet...

    ReplyDelete
  5. akhirnyer terkantoi gakla diet si lanun nih!!heheheh

    ReplyDelete
  6. piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiirah...diet konon...bile sekali order..x ingat perut...huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. ye..sokong2..makin nak diet, makin banyak yang menggoda,...menggoda yang disengajakan..haha

    ReplyDelete
  8. bleh caye ke diet ni?
    emmmm.... nnt bukak periuk nasi ler 2..

    ReplyDelete
  9. hua...sedih la..kite mkn apa pun bdn xnek2 gak..

    ReplyDelete
  10. Intanurulfateha: diet la tue....:P

    Sue : alaa..sehari jer..

    Fen : diet laaaa..percaya laaaaa...

    Intan : aku makan bihun sup jer..yang lain..encik din punye...:P

    Liyana : itu semua..cobaaaannnnn..

    Wanie-san : hari nie nak pastikan tiada dugaan datang..

    Applemintlady: makanlah wek gen....ahaks..orang nak kurus, dier nak gemuk...

    ReplyDelete
  11. hahhahaha godaan syaiton..sabar la no...ko xtengok aku nyer godaan lagi..harus 5 minit pas tue..ko kalah nan diet ko tue..wkakakakaka

    ReplyDelete
  12. Purplelicious : aku akan pastikan aku akan kuat iman kalau jumpe ngan hang..:))

    ReplyDelete
  13. Dak Aboi : serius weh..memang diet...lalalllalala

    ReplyDelete
  14. hahahaha. klakar betol . stress aku lelama selongkar blog ko nie. ehem ! diet ke bang? haha

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD