28 January, 2010

Metal Untuk Aku...

Pagi pagi macam biasa, aku sampai opis, aku on TV pc, taburkan fail atas meja, pakai tie dan kendian aku menuju ke cafe. Cafe ngan opis aku lebih kurang sekangkang anak cipan jer. Sebelah jer..

Hari nie, makanan aku spesel, bege Mesia ngan karipap sebijik setiap satu ngan neskepe. Semalam pun spesel gak sarapan aku, sebijik Bege Mesia ngan karipap ngan Neskepe. Kelmarin pun spesel gak sarapan aku..Bege Mesia ngan karipap sebijik ngan neskepe...special kan kan kan?!.

Lepas sarapan, aku kembali ke opis. Baru belek fail dua tiga keping, aku dah terasa tekanan di perut. Tak cukup syarat lagi. Nak kena layan Sil Khannaz ataupun paling kurang Metallica dulu baru syiokkk.

Aku capai earphone dan terus menuju ke bilik kecik sebelah hujung yang jarang sikit staff lain guna. Aku jer kot yang rajin guna. Aku pasang earphone, tekan button play.

Dua tiga menjak nie, rajin plak aku layan Metal pepagi sebelum keje. Feeling dowh..

Layan Sil Khannaz- Gerbang Kayangan dulu..baru ade feel

Dingin semilir pagi
menjujuk ke tulang hitam
Mengangkat aku
ke bahtera awana....


lepas layan Sil Khannaz, aku layan plak Metallica- Unnamed Feeling

Been here before..

It comes alive
And I die a little more
It comes alive
Each momnent here I die a little more

Then the unnamed feeling
It comes alive
Then the unnamed feeling
Takes me away.......


Layan sambil sekali sekala aku lepaskan suara dengan penuh feeling...siap teran teran lagi gaya James Heitfield. Best best..

***

Aku kembali ke opis dengan muka puas dan lega. Dan aku sambung balik keje dengan penuh semangat berkobar kobar selepas melepaskan segala tekanan...

Tetiba Bigbos aku datang ke meja aku.

"Engko ke Piz yang melalak tadi tue?"
soal Bigboss aku ngan muka konfius.

"Eh?.. iyer tuan..." aku jawab sambil tersiput siput.

"Baru aku tau Karaoke Jamban tue ape..karaoke dalam jamban. Gangguan betul aku nak memerut"
Komen Bigboss aku.

"Eh eh..alallalalala....."

Kantoi!


p/s: memerut sambil layan Metal..sangat feelinggg...

14 comments:

  1. HUAHAHHAHA...KO NI BRO...KACAU DAUAN ORANG LAIN NAK MELEPAS...LAIN KALI USHA DULU ADE ORANG KE X DALAM TU KAN...HUAHAHAHHAHA...AKU PUN LAYAN METALLICA GAK...

    ReplyDelete
  2. AKU 1ST...PADAN MUKE ORANG LAIN

    ReplyDelete
  3. wakakaka..!kuat sgt ker speaker tue!

    ReplyDelete
  4. haaa...nyanyi dalam jamban..siap la nanti mata jadi ketumbit..ngahaha

    ReplyDelete
  5. Bullet : biasanye takde orang bro..kalau pagi..

    Bullet : parti komen dah abis laa..

    Dak Aboi : bukan speaker..soara..

    Fen : ketumbit?.. bukannye skodeng bos...ahaks..

    ReplyDelete
  6. Ayu : Toilet opis mane ade berus jambann...

    ReplyDelete
  7. ;)) hikhik~
    bila laa ade can nk dgr dia melalak lagu metallica.

    :-"

    ReplyDelete
  8. hahahaha...mcm tu pun blh ke???

    hihihihi.........

    ReplyDelete
  9. mesti t'bantut bos 2 nak buang air!!hahaha

    ReplyDelete
  10. sdp sngt ke bger ngn karipap tuh smpai tiap2 ari nk mkn?

    ReplyDelete
  11. pas baca blog ko... berdesup gi kafe carik beger mesia ngan karipap... hehehehee...

    ReplyDelete
  12. Cik adza : heh..jangan harap...♫♫

    Miss Nurul : boleh jerr...

    Wanie-san : agaknyelaaaa...

    cikTi : bukan sebab sedap..tapi sebab diet..

    Iena : tauuuu dahhh...

    ReplyDelete
  13. kawan ada suruh dengar lagu gerbang kayangan tuh..
    gilaa saket kepala weyh.. hahaa

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD