01 February, 2010

Entri Singgang..

Hari Sabtu, dengan berada di persimpangan trafik light ke kiri atau ke kanan, aku memilih ke kekiri. Bukan haluan kiri. Tapi jalan kiri. Ke mana, jangan di tanya. Sawan..

Memandu kereta macam tak hingat orang lain pun ade kereta bayo roadtax gak.. lantak aa.. memotong di sebelah kanan..nasib baik aku tak buat keje gile drive atas divider..Merc pun aku flick lampoo.. sape suwuh bawak selo..harap kete jer beso..

Fish n chips, Pasembur, Bihun Udang, sate 20 cucuk pelbagai rasa, Teh O panas. Gile.. tak hingat aku tengah diet..tapi asalkan puas hati. Esok aku diet balik. Hari tersebut hari aku tipu diet.

Menyawan di tepi sungai sambil bergambo. Jemm.. aku harap DSLR boleh dapat awal. Mencik aa guna henpon...ade sape sape nak jual DSLR timbang kati?

Dengan kelajuan menuju ke langit gak, aku ke Rawang. Si Putih plak macam merelakan aku menghenjut dirinya dengan seikhlas hati. Putih, dua tiga menjak nie, apesal ko power sangat?.... I like...

Bersabar ngan jem di Rawang. Bila agaknya diorang nak buat jalan lapan belas tingkat kat Rawang nie..memanjang jer jem. Nak ikut Bukit Beruntung, pikir pasal tol plakkk...

Sangat selo la trafik kat Rawang. Kesabaran dah setipis kulit bawang...bila dah tak sabo, aku dengan kelajuan ke bilik kecemasan memotong ikut kiri atas jalan merah...(for sure kena bebel bila orang tue baca entri nie...harap harap dier tak nampak ayat yang nie..)..

Mane yang engkar, aku hon..hatta kucing yang tengah layan memerut tepi jalan pun aku hon, lari tunggang langgang tak cukup tanah..dengan hajat yang aku pasti telah terbantut. Harap harap dier tak kena buasir...

Sampai di rumah agak awal dari ekspekteshen. Dapat rilekkan diri barang sejemput dua. Pas tue diorang ajak ke Selayang. Malas nak drive. Angah jadi supir aku. Gie jalan jalan sambil singgah makan KFC. Jahanam lagi diet aku minggu nie.

Lepas makan terus gie timbang.. masih menten berat yang sama. Harap harap tak naik balik. Kalau naik, aku nak pau Angah suruh beli Jus Diet Mate 5, sebab dier yang ajak aku makan KFC. (..okeyh..aku tipu..aku yang ajak..)

***
"Ko tau tak?" soal aku.
"Tak!"

"Mengong, wa lom citer beng. Sabo ler"
"Ape?"

"Ustazah cun rumah lot tue dah beranak dapat baby girl"
"Owh.. dah beranak?"

"Ha'ah..."

"Dapat baby girl lelaki ke pompuan?"
..soalan sambil mulut penuh taksub memamah KFC.

".........................."

Bila laa mamat nie nak center..

15 comments:

  1. wa... makan kepci...dapnyer..:d

    ReplyDelete
  2. Cik Iena : ahaks.. jahanam diet...

    ReplyDelete
  3. haipp~ :-w sape suh bw keta llaju.
    nk kena eyh?

    sbb tuh da sampai namo gtau eyh?
    takot kena bebel eyh? :-"

    ReplyDelete
  4. hohoho makan, makan & makan....

    diet..diet..& diet..

    ReplyDelete
  5. hahahaha pekak ke xpeka??dah ckp baby girl lg mau tanya.lalalala klu kamu bwk keta time sy drive!mau sy langgar kamu!bwk kete mcm samseng!

    ReplyDelete
  6. selo melo hahahaa!
    ko pi rawang ea..
    aboi pi rewang ahaksz

    ReplyDelete
  7. haha,.
    dh ckp girl tuh,nk tnya lagi jgk laki ke pompuan,.

    em,,
    jus mate tuh mnjadi tak?
    bkesan tak?

    ReplyDelete
  8. cik Adza : agaknye lah kot.. :">

    Fen : you like?.. mo jadi adik ipar tak?..

    Miss Nurul : nak kena diet balik nie.. owh..hari nie perut ku pedih mintak di isi...

    Wanie-sang : baek..sila laa langgo kalau buleh..ngeh ngeh ngeh..

    Aboi : merewang?..i laikkeee...

    cikTi : agak boleh menahan laa kebersanannye... :D

    ReplyDelete
  9. aku tergelak melampau2 pasal baby girl tu... klu ader yg tya mcm tu kat aku... mau aku tercengang katak kat situ/.....

    ReplyDelete
  10. Zul : ko tak pikir aku......lagi sawan

    ReplyDelete
  11. ah zul tu..tercengang katak la plak...ngan katak pun takut...ade hati nak sebut2

    ReplyDelete
  12. Bullet : zul takut katak?????..

    ReplyDelete
  13. ye betol...ko xcaye ko tanye dia...

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD