06 July, 2010

Assignment

Semalam lepas berbuka aku dapat email dari Pak Zack. Pukul 5 pagi standby kat opis sebab ade spesial assignment.

Oleh kerana dah lama aku tak bangun awal pagi giler, ade harapan aku terbabas tidur nie.

Aku kunci jam siap siap, pukul 9 aku dah Assalamualaikum.

Pepagi henpon aku memekak suruh aku bangun. Dalam kegelapan dan kemamaian aku bangun, pekena air masak secawan dan capai tuala terus gie mandi.

Siap siap semua, aku terus start enjin kereta dan memecut laju menuju ke opis. Giler sejuk. Berdiri segala bulu kat badan aku.

Pepagi jalan clear. Aku sampai lima minit sebelum pukul 5 pagi. Pergh..nak parking kereta pun senang. Tak yah nak pilih pilih.

Aku tunggu depan opis. Tak nampak pon kereta Pak Zack ataupun Pak Arif. Aku duk tunggu jap.

Lima belas minit aku tunggu, tetap tak nampak. Aish.. diorang nie janji pukul berapa? Janji melayu betul!

Aku kluarkan henpon nak dail no henpon Pak Zack bila aku terpandang simbol mesej kat bahagian atas skrin henpon. Aku bukak mesej..

***

Aku sambung tidur kat Restroom opis walopon diorang dok cerita macam macam pasal restroom tue. Aku tak pedulik. Marah punye pasal.

***

Assignment postpone lusa. Malam nie leh tido lena.

mesej dari Pak Zack di hantar pukul 10.30 malam. Aku dah Assalamualaikum awal dah mase tue.
Cit!

Pukul sembilan baru aku bangun. Konon protes la tue.

18 comments:

  1. padan muka... hahahaha







    >>_________<<

    ReplyDelete
  2. huwaaalawehhh!
    gle dedikasi kn ko kn2??
    ayarkkk...
    pak zack sje je kn nk bg msj lmbt2!
    hurmmm

    ReplyDelete
  3. alamak..siyess jek..napa tak sambung sampai kol 1? baru protes tahap gaban

    ReplyDelete
  4. nok....lame kan tak ngulor sini bace kisah pak zack ko tu....ce ko letak gambo sekeping pak zack tu....

    kerja aku skang ni membuat kan pergaulan bebas di blog aku terbatas....malam kang mane nak layan boy lagik....aceh wah...blog lagik....windu saat dulu kan nok.....hehari dtg..tapi kompeni lame macam nak melingkup..tak kan nak tunggu gak kan....huwaaaa ape pun miss back time plak....nok aku bace secara jemaah blog ko ni weekend...tu pun kalau tersedar dr lamunan comforter masham tu....

    ReplyDelete
  5. uih.. awai giler sampai ofis

    ReplyDelete
  6. perghh..ang nih punctual macam akula....jom kapel!hak2 :P

    ReplyDelete
  7. erk..wa suspek lu laaa...
    gile on time btol laa..
    bgs2..

    ReplyDelete
  8. Kniedaz:

    hahahha.. tak bleh..
    bigboss dah call..

    ReplyDelete
  9. Erin:

    isk isk isk..
    lenkali ko apply beruk yang elok sikit..
    huhuhu..

    tak leh tayang gambo pak zack.. bahaye kepada perahu perahu kecik..

    ReplyDelete
  10. iena:

    demi tugasannnnnn..
    huhuhu

    ReplyDelete
  11. ochipz zaind:

    itu hari jer..
    selalunya tak...

    ReplyDelete
  12. ahhahahahaha opppsss aku xsengaja beb nak gelakkan ko.. :P

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD