24 November, 2010

haiyyaa.. mane ade!

Dengan kesunyian menyelubungi opis aku. Ketiadaan bos bos besar yang pegi Meeting, habis beras tinggal tin. Juga keredupan mentari pagi yang di lindungi oleh awan gelap menandakan hari nak hujann.. angkat kainn koranggg!!

Sambil melayan lagu Yang Paling Comel, aku menyiapkan statistik bulanan. Dengan penuh khusyuk dan tawadduk. Bila dah sampai feel nak keje tue, rasa macam best plak. Cuba time datang bengong kuali aku, hidangkan lah fail tinggi lapan inci kat sebelah, haram aku nak pandang. Layan blog lagi feel.

Aku godek godek excel, susun graf, padam, susun balik, masuk balik data, padam..senyum bila dah cantik, sengih-sengih sorang sorang. Padam. Tukar kaler graf. Padam..

"Arip, ko tengok L7 buat ape!"
suara garau Pak Zali berkumandang membantutkan syahwat aku nak buat keje.
Rupanya Pak Zali dari tadi memang dah berdiri di belakang aku.

Pak Arif datang ke meja aku.

"Astagfirullah.. hang lukis gambaq lucah ka Pit?"

"Mane ade!"

***


Aku cuma lukis graf der.

19 comments:

  1. aiyooo~
    18sx..


    *tunduk.. p jjln tempat laen*

    ReplyDelete
  2. ape kejadah ko ni ojinz..macam hampeh..!

    ReplyDelete
  3. pehhh...
    mmg statistik terbaik la..
    aiyaaa..
    kite tgu next month punyer graf..
    =)

    ReplyDelete
  4. kantoii...hang lukis gmbr lucah haha

    ReplyDelete
  5. cik hani:

    statistik bulan depan mungkin tak same dah..

    ReplyDelete
  6. Lia3003:

    ha'ah.. sikit sikit kot..
    lalallalala

    ReplyDelete
  7. yu ni lalingloi time time keje pun suke imagine2 tau

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD