21 November, 2010

Lenkali jangan buat pasai..

Aku dapat SMS dari Bonda.

- Balik tak minggu nie?

- Tak tau lagi. Tapi tak ber uang nie, x balik kot.

- Kalau tak balik. Takpe la.

Semalam, pepagi buta aku dah packing barang. Terus drive balik ke Rawang. Aku tak call mak aku dulu. Bagi surprise sikit.
Dengan semangat yang membara jitu dan berkobar kobar, meredah jam dan tol bagai,
dua jam kemudian, sampailah aku dengan selamat depan rumah.


Pintu berkunci aku tak heran.
Takde kereta si Angah itu agak mengherankan.

Aku bagi salam.
Senyap.
Aku bagi salam lagi.
Senyap.
Salam kali ketiga.
Senyap.

Bak kata orang, tiga kali kita bagi salam tak jawab, kita blah jer la.
Tapi..ini rumah mak aku.

Aku keluarkan henpon.
Aku dail nombor Angah.

Di hujung talian, belum sempat Angah jawab;

"Woi,lu kat mane?"

"Along, ini Cik laa.."

"Eh..Cik. Angah mane?"

"Dia pergi pekan ngan Adik"

"Pekan? Kat mane nie?"

"Kampung laaa..."


***

Masa tue aku terasa lemah syahwat.
Nilai ke Rawang dua jam.
Nilai ke Muar dua jam.
Rawang ke Muar empat jam.

Aku keluarkan laptop. On. Bersila depan rumah aku.
Online sejam sambil mengepos status yang GEMBIRA sebelum drive balik ke Nilai.

Apesal laa aku tak telefon dulu sebelum gerak!!!!


29 comments:

  1. haha...suprise la sangat kau yang kena suprise...

    ReplyDelete
  2. suka sgt buat suprise..

    *ttiba teringat org tuh bersungguh dtg melaka nk makan tako.. alih2 org yg kt melaka tuh blk bangi..*


    pengajaran: laen kali xyah baek ati nk wat suprise.. :p

    ReplyDelete
  3. ambik en aujnz!
    sapa suh cari pasai!!keh keh keh
    kan dah menyesal enggak suda~~~lalala

    ReplyDelete
  4. hahah tersuprise sendirik...
    btw rawang rupenye :-w
    area mane..????hikhik....

    ReplyDelete
  5. keciannnnn..hehe............pgajaran tu

    ReplyDelete
  6. adoi la..
    kesian gile.

    waa..aku teringat masa outing asrama dulu, cabot balik umah, tgk2 mak tade..waaa!!!

    ReplyDelete
  7. hahah
    lenkali wat la suprise bebanyak..haha..

    ReplyDelete
  8. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3. kah3.

    ReplyDelete
  9. Sab Buenoo:

    aahhhh..ko pun nak balik kampung tue.. jangan buat surprise.

    ReplyDelete
  10. Ann:

    memang pun..pengajaran yang perlu di ingat..

    ReplyDelete
  11. Fiq:

    lenkali... bgtau nak balik..
    koh koh koh

    ReplyDelete
  12. Erina:

    memang akan buat lagik..lalalalla

    ReplyDelete
  13. ntah2 berjiran :-w ceh rahsia takpe:P

    ReplyDelete
  14. miahahahahahaha~
    ntah nape wa suke bangat ngan entri yg satu nih....

    wahahahahahahah~
    waahahahahahahahahahahahahahaha!!!~

    lu mmg terbaik laa inchik!!!

    ReplyDelete
  15. yes! aku wat surprise mak ayah aku de jep kat umah. :-" lalala~

    ReplyDelete
  16. tula org belagak..bodoh sombong pulak..ekkekekeke

    ReplyDelete
  17. lain kli jangan wat suprise.. diri sendiri yang tersuprise.. hehe

    ReplyDelete
  18. slalu nyer..org yg nk wat surprise mmg akan dpt surprise blk..haha

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD