26 November, 2010

Orang berhajat jangan ditahan tahan..

"Pak Zali, Pak Zack panggil masuk meeting"

"Eii.. kejap, nak jumpa Mr. Tan!"

"Pak Zack kata urgent. Bos nak report cepat!"

Desak aku lagi.

"Alaaa.. "

"Li, mai masuk conference room jap!"

Pak Zack melambai kepada Pak Zali yang dah nak melangkah keluar dari opis.

Pak Zali dengan muka badak tak jumpa bini melangkah lemah masuk ke conference room.
Tarik kerusi dan duduk.

Pak Zack mula pot pet pot pet sambil yang lelain buat buat dengar.
Aku layan fesbuk jap.

Tetiba Pak Zack berhenti bercakap. Dia pandang muka Pak Zali dengan muka giler punya terseksa.

"Hang ka Li?"
soal Pak Zack sambil mengipas mukanya.

"Perghh.. bau bangkai!"

Aku berlari keluar dari Conference Room.

"Aku nak gie berak korang gie tahan sape suruh!"
Pak Zali dengan muka selamba tersengih sengih sambil menyenget dan melepaskan sedas lagi.
Kali nie tahap bom Nuklear bunyiknye.

Dan..kitorang terpaksa keluar dari conference room dengan agak lama.
Aku rasa melekat kat kerusi dua tiga jam kot.

14 comments:

  1. hahahahaha.. ingat kan Mr. Tan mana laa tadi.. adeh!

    ReplyDelete
  2. Sab Buenoo:

    Hang tak tau betapa terseksanya kami..

    ReplyDelete
  3. hahahahaha! memang mendapat ler. xD

    ReplyDelete
  4. ahahaha..tu la..thn lagi..bg la dia jum En. Tan dulu..*gelak guling2*

    ReplyDelete
  5. meeting tergendala dek peristiwa bom tu...

    ReplyDelete
  6. kawan aujinz apesal selamaba sangat.. dah kawin lum? if dah kawin selamat, but if belum, kompom mak mertua reject.. hoho

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD