02 November, 2010

Special assignment

"Wei bro, masuk bilik meeting,  Pak Zack nak jumpa semua!"
Pak Zali menepuk bahu aku.

"Ade ape?"


Pak Zali angkat bahu.

Di dalam bilik meeting.

"Macam kita bincangkan minggu lepas untuk assignment kita nie"
Pak Zack, bos aku memulakan meeting.

"Visa saya terhad...kena fly balik awal"
Kata Pak Zack.

"Ape la Pak Zack, pie apply visa terhad sape suruh!"

Aku perangatkan Pak Zack.

"Alaa..dah dapat visa pun kira nasib baik!"
jawab Pak Zack tersengih sengih.

"Lanjutkan laa sikit lagi!"
saran Pak Zali.

"Tak boleh. Kena la ikut peraturan!"
balas Pak Zack.


"Bro, ko biase tempat tue kan?"
soal Pak Zali kepada aku.

Aku mengangguk.


***

Malam
Bilik special assignment.
Lokasi dirahsiakan.

 Pak Zack pilih , Pak Zali pekena dulu.

"Hah, cepat! Lepas nie saya! Lagu apa lagi ada?"
Jerit Pak Zack.

"Pak Zack, visa Pak Zack dah tamat sejam tadi. Kang Home Secretary kunci pintu rumah kang!"


***

Selesai special assignment sebelum balik, belum sempat sampai ke kereta, Pak Zack patah balik;


"Bulan depan kita buat special assignment lagi. Sapa tak nak join, hantar saya surat tunjuk sebab sepuluh usul!"
 

Err..haruskah?

20 comments:

  1. iskiskisk~

    dpt nyanyi lagu selamat malam x? :-"

    ReplyDelete
  2. ishhh..kenala tu dengan bos dengan anak buah sengal [-(

    ReplyDelete
  3. ape kebende ni ?
    visa la pasport la ..
    hahahahhaa..

    ReplyDelete
  4. hoh..ingatkan assignment apa tadi..

    ReplyDelete
  5. esaimen ang tajuk ape weh?kau kunci cintaku ke?muahaha

    ReplyDelete
  6. hahahahahaha.....karoke ke weyhhh

    dangdut laa uh

    sbb kuwa ngan pak pak jer

    keh keh

    duh aduh aduh aduh robek hatiku...lalalal~~~

    ReplyDelete
  7. patutlah mendung je.... jangan hujan sudah xD

    ReplyDelete
  8. Cik A:

    tak..tak sempat..mic kena kongker..

    ReplyDelete
  9. Fentomato:

    keh keh keh..mane ade..

    ReplyDelete
  10. MiszNorul;

    ...koh koh koh..entah...mane nak tau...

    ReplyDelete
  11. Kniedaz:

    assignment laaaa tuh..

    ReplyDelete
  12. Aleen:

    Ang jangan.. aku layan Def Gab C jer..

    ReplyDelete
  13. Nurkaloi:

    choii.. kalau depa layan dangdut, pasti dah blah awal..

    ReplyDelete
  14. Ann:

    koh koh koh..tue la pasal..

    ReplyDelete
  15. Maisyara;

    mane ade.. nak hujan terus nampak bintang laa..

    ReplyDelete
  16. nnt sy bg awk mic, awk nyanyi yer..

    ReplyDelete
  17. hahahahahahahahaha
    kire ok kowt dangdut
    ko bleyh jadi tukang gelek gelek
    jnji jgn tergolek k
    ekekeekek

    haaa bile plak nak blnje aku g karok nie

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD