15 January, 2012

Babysitting - Ini bukan kerja main main baq hangg...


Kena setkan dalam minda, harta kita harta mereka juga. Jangan melawan, depa Bigboss..


Masak laa apa pun, Ayam Masak Kicap, Tom Yam Campur, kalau depa kata takmo..takmo laa.. Megi kita jugak depa paw..


Kemas rumah sekali dalam sehari?.. cuba kemas lapan kali sehari benda yang sama.. Pengsan.. 


Mereka dalam fasa merebung. So terapkan ajaran korang dengan sebaik mungkin. Contohnya, setkan dalam minda diorang, bahawa abang sepupu mereka ini kacak orangnya.. gerenti tak menyesal..


Keamanan yang di idamkan akan berjaya di kecapi apabila mereka dah kehabisan bateri dan di letakkan dalam sleep mode... Merdeka!

Hari yang paling panjang..
tapi ..
Seronok baq hangggg..


36 comments:

  1. alolo.. sweet nyer... lg2 yg masa tido kt sblh tu..

    ReplyDelete
  2. ala..budk2..comel je...mcm2 karenah..nnt anak en aujinz camno agoknye...hahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha..budak kecil comel sgt..suka budakkkk..makan budak jugak..ahahaha...nasib budakkkk..tylah apa pon..buat lah apa pon..kalau dh budak layan kan je..XD

    ReplyDelete
  4. xpnh ag babysitt sapa2...
    huh...smoga Allah kuatkan smngt ku..dn kurniakan aku kesabaran yang tinggi......amin

    ReplyDelete
  5. lanun...fi masukkan blog ni lam bloglist fi :D...style.laa..budak2 memang camtu...bukan ckp budak2 adik fi yang form 1 pon camtu..nk giler ase..tapi nk buad camana....adik nk manja2..hehe :P

    ReplyDelete
  6. sweet sgt..tak sbr tunggu ank boleh berckp..haha

    ReplyDelete
  7. hehehe..sabo je la..jaga budak bukan benda mudah..^__^

    ReplyDelete
  8. okla tu... cdela smpai adegan tukar pampers... haha..
    *penah kena babysit smpai 3 orng skaligus. .. pengsan

    ReplyDelete
  9. saye prnh jdk pengasuh..
    mmg keje plng mencabar la..
    haha

    ReplyDelete
  10. ayah longg! omey jew entri ayah long kali ni..itew sukew! heeee~

    ReplyDelete
  11. latihan awal... nnt ngasuh anak sendiri, lagiiii bessstttt...

    ReplyDelete
  12. err ayah long nape kalau wuaya makan kancil nanti raja sulaiman aghah? raja sulaiman tue sapa hehe...


    p/s: tersentak baca nama raja tue sebab my ex big bos tue nama camtue hehe..(^_^)

    ReplyDelete
  13. ayah long.. hmm da tua rupenye. hehehe ;PP

    ReplyDelete
  14. Wah....nie kena banyak sabar nieh...tapi sronok sebenarnya melayan karenah si kecil....

    ReplyDelete
  15. Pupuk dia ajaran asas yang berguna untuk masa depan xD
    Ajaq dia jugak! Jangan bagi dia pijak kepala kita =.,=

    ReplyDelete
  16. Ahahaha omel la . tp yg omel tu bkn ayah long :p :p

    ReplyDelete
  17. hahaha ni belum anak sendiri lagi. tidur je la yg dpt senyapkan diorang hahaha

    ReplyDelete
  18. aku tak tau la kalo aku yg baby sit... hahaha

    ReplyDelete
  19. saat mereka kehabisan bateri tu lah saat2 yang dinanti2...

    ReplyDelete
  20. haha nanti ada nak sendiri merasa la... aku pun sama tak lama lagi kui3..

    ReplyDelete
  21. remote Astro kompem depa conquer..

    *rasa nak bagi je ubat tidur kat nephews yg hyper-active!

    ReplyDelete
  22. pakcik...keh keh... comel giler entry kamoo

    ReplyDelete
  23. dah boleh dah tu nak jadi bapak~hehehe

    ReplyDelete
  24. AYAH LONG AYAH LONG. . BILE ITTEWW nak ada mak long?

    ReplyDelete
  25. sebabkan aku dah sampai rumah. akhirnya aku berjaya untuk menyeTALK segala2 yg aku telepas. HAHA. ayah long! amm ! ammm ! comelnye!

    ReplyDelete
  26. blog dak alin membawa gua kesini.. pergh.. comel-comel-comel..

    ReplyDelete
  27. comeynyer..hehehe..time dorg tdor r x nmpk dah nakal tuh sumer..nmpk comey jek..

    comey baqq hanggg..! ^^

    ReplyDelete
  28. pak long.. ite nak makan kfc. bila nak lanjer..hehee

    ReplyDelete
  29. acece.anak sendiri lagi best baq ang.kui kui :3

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD