01 June, 2015

Selipar ini haram digunakan...

Walaupun ada teknologi digital zaman aku kekecik dulu, tapi tak sesedap bila dapat berlari, bermain, kejar mengejar dan bergaduh ngan member dalam permainan outdoor.

Antara permainan yang memang selalu jadi pilihan aku dan kawan-kawan ialah, Susun Selipar aka Acu Selipar. Permainannya sempoi jer. Ko susun tiga kasut secara piramid, dan baling guna selipar yang lain. Permainan dia pun macam Bola Baling Tin gak laa.. ada kumpulan attack, ada kumpulan bertahan. Tapi ada jugak benda yang dilarang sama sekali digunakan bila korang bermain game Acu Selipar ni.




  ***
Yup, Selipar Tat Sing! Satu satunya spesis selipar yang awal awal dah kena disqualified dalam permainan yang berasaskan selipar ni.
Kalau kena baling hinggap kat badan, rasa macam kena baling dengan cawan getah sekerap der!

65 comments:

  1. Replies
    1. alhamdulillah :)..parking dulu..jap lagi baru komen :D

      Delete
    2. hahaha.. perangai tak berubah.. ingat ni blog BO ke bero.. wkwkwkw...

      Delete
  2. hahahahaha..
    lejen!

    tapi selalu kalah main baling selipar. tak sukaaaaaaaaaaa..
    suka main lompat getah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bebudak perempuan memang suka main lompat getah jer... wkwkwkw

      Delete
  3. Eh kitorang panggil game ni game baling selipar lah.bukan tan sing apa tu.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila masa plak aku panggil game ni Tan Sing weh... kan Acu Selipar atau Susun Selipar tu... kakakka... Tat Sing tu nama selipar tu laaa... wkwkwkwkw

      Delete
  4. Masa kecik ada gak yg cmni. Tapi akhirnya kitorang guna bola tennis yg kitorang jumpa bagi mengelakkan kejadian ini tidak berulang hehe. Selipar tu buat susun 3 segi je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bola Tenis kecik tapi bila dia melantun, memang payah nak kejar... so, kitorang guna selipar jer.. koh koh koh

      Delete
  5. main baling selipar ni ada tak dia punya game android. kalau ada, best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serius, kalau ada apps, feel dia tak sama macam main secara fizikal... hahahaha

      Delete
  6. tat sing mmg xbuleh guna! sb dia keras so bila susun 3segi tu dia statik teguh takmo jatuh2 bila kena lempor kekuat sekalipunnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. tau takpe.. wkwkwkwwkw

      Delete
  7. Hahahaha...selipar legend.. menyumpah kalau kena selipar ni..


    Anak2 menakan belah 2 pupu papat makngah aku, men baling selipar guna terompah kengkanak2 pompuan...nak cakap banyak payah, semua x makan saman..biarla dorang learn from experience, THE HARD WAY..wakaka..XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamik kau terompah terusss... ( ";^____^)

      Delete
    2. Terompahhhhh??... ini rare.. wkwkwkwkw

      Delete
  8. Replies
    1. berat... sebab memang getah padu.. hahahaha.. tak pernah jumpa??

      Delete
  9. kitorang ada selipar ni dalam bilik tutorial, baut jadi selipar jamban..hahahaha..bolehlaa sat lagi main baling selipar bila bosan

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangannnn.. ada yang bengkak sat lagi.. kakakakka

      Delete
  10. Fuhhh...lejen game ni. Lama x main.....selipar tat sing tu selipar Jepun ke? Aku panggil selipar jepun jek...Memang naya la kalau pakai selipar tu buat main game ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tat Sing adalah salah satu jenama selipar Jepun. Selain tu, spesis yang sama macam Tat Sing ialah Osaki. Sebab Tat Sing dah femes dulu, so, kitorang panggil selipar getah berat macam ni selipar Tat Sing.. wkwkwkw..dua dua kematu macam cawan getah sekrap.. wkwkwkw

      Delete
  11. Baling seliparr memangg legend skalii :p

    ReplyDelete
  12. super lagend game baling selipar nie..tmbah2 kalau kena muka...mmg pedih & perit la jwb dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami akan cuba elakkan baling Tat Sing ni kat muka sebab dah tau dia punya sakit macam mana. Tapi kalau badan, memang tak agak agak laa baling.. kakakaka

      Delete
  13. kahkah, oh patutlah selipar tat sing tu jadi senjata larangan, keras sangat rupanya... team musuh masing2 jerit kyaaa macam budak2 pompuan... hahah X3

    pergh... mantap komik dia baqhang, upload ke matkomik ke nih?~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. menjerit dia x tahan, kyaaaaaaa kata Aujinz..hahaha..


      mantop2..komik mantop, cenggini ah..! *thumbs up spring.*

      Delete
    2. Abam Ojin dah up game (drawing) dia dah...
      AKu je di takuk yg lama lagi...
      **meratap di penjuru bilik**

      Delete
    3. Tumpang bahu nak meratap gak..

      Delete
    4. plain83: memang keras beb.. lebih kurang macam berat sebijik handphone Samseng yang 5 inci ke atas... wkwkwkw kalau kena memang menyesal.

      Lee Kun: wkwkwkwk...

      cEro: ahhh... mana ada.. itupun seminggu aku nak siapkan... wkwkwkw

      Dea Day: ceh... wkwkwkw

      Delete
    5. sampai hati korang meratap beramai2 tanpa pedulikan gua, buhuhuhu~

      tapi tak dinafikan komik ojin makin awesome! kipidap kyaaaaaaaa!!! kahkahakah!

      Delete
    6. Zyra Roxx: huhuhuhu.. makasihhhhh XD

      Delete
  14. hahahahaha... terbaik... komik yg stail dan best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hue hue hue... terima kasih angkel

      Delete
  15. 1. Aku dulu panggil main baling selipar, dan yup, selipar yg dibenarkan cuma yang getah ringan tu je. Selipar berat macam Tat Sing dan seangkatan dengannya, siapa yg baawak masuk game kena buang selipar dlm longkang...hehehe

    1.5. Tapi kecik dulu yg paling hardcore main bola cap guna bola tenis tu. Dan no holding back. Dapat libas, libas laa sampai lebam...hehehe

    2. SANGAT SUKA DENGAN STAIL LUKIS KAU YANG KALI NI, particularly dekat background langit dekat gamba panel pertama dan kedua tu...Satu jenis background yg takkan aku boleh dapat selagi aku berkeras taknak digital drawing...heheh
    Ajar sikit boleh :)

    3. Nak lagi. Nak lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. Selipar Tat Sing memang telah diharamkan oleh persatuan Permainan Baling Selipo seMalaysia.. LoL

      1.5. Bola Tenis pun boleh gak... tapi tak seseriau guna selipo Tat Sing kan kan kan.. wkwkwkw

      2. Owh, itu aku guna digital screentone. Create screentone kat Photoshop, lepas tu paste kat Paint Tool Sai.

      3. Kalau nak lagi boleh, memandangkan aku create komik ni seminggu baru siap, kalau aku start lukis Sabtu ni, aku rasa Isnin minggu satu lagi baru boleh publish.. wkwkwkw

      Delete
    2. Jangan puji lebih2 nanti aujinz jd pemalas. Hahahahahahahaha

      Delete
    3. Jangan puji lebih2 nanti aujinz jd pemalas. Hahahahahahahaha

      Delete
    4. Jangan puji lebih2 nanti aujinz jd pemalas. Hahahahahahahaha

      Delete
    5. mashy_entah: awak kalau jeles pun janganlah taip banyak kali.. wkwkwkw

      Delete
  16. Selipar tu eh. Lejen tu. Memang aku and the gang sengaja carik selipa tu nak main.

    Eh, cantikla stail drawing ko masa baling selipa tu. Menjadi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hardcore.. wkwkwkwkw...

      terima kasih.. XD

      Delete
  17. dekat kampung gua diapanggil Tuju Kasut (kt kedah selipar pun dipanggil kasut, generalization betul). Kiterang tak acu/tuju guna selipar tp guna cebisan sabut kelapa yang dibungkus plastik tebal2 dan diikat getah sampai jadi bulat.

    Ok permainana ni abang gua izinkan gua join team derang sbb gua pantas menyusun selipar. maybe sbb gua kecik so boleh mencelah tanpa disedari. tp ada sekali berbirat jugak lah belakang gua sebb kena ambush dr belakang dgn kejam T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. lu menggunakan kelebihan sebagai seorang gadis comel dalam permainan bebudak lelaki.. mana aci der.. wkwkwkw

      Delete
    2. bila kita nak main baling selipar sama2? wkwkwkw

      Delete
    3. pinjamkan saya selipo awak.. wkwkwkw

      Delete
    4. tokleh selipo saya saiz 5 awak tu saiz 9 belas, wkwkwkwkw

      Delete
    5. awak ingat saya Shrek?.. hahahha.. saiz 8 jer laa... wkwkwkw

      Delete
  18. Rasa nak masuk padang main tuju kasut ja la ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jommm kita main Baling Kasut.. koh koh koh

      Delete
  19. terbaik r aujinz... skill komik da mcm professional dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu.. belum lagi laa Amna.. lima page pun seminggu nak siap.. koh koh koh

      Delete
  20. selipar tu kalau kena, deman urat la wei seminggu.

    selipar tu berat giler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.. tahu takpe.. power tu selipo tu.. koh koh koh

      Delete
  21. Sejibik cam dalam youtube last pic tu hehehe

    ReplyDelete
  22. Lama dah tak main nie.
    Tuu kalau dahi kena memang benjol. Kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. power kan... boleh koma sehari woooo

      Delete
  23. best main ramai2 dgn sepupu sepapat anak2 jiran sebelah menyebelah rumah... memang lejen sungguh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehehe.. terbaik dari ladang.. koh koh koh

      Delete
  24. Dah tahap komik berbayar dah kau punya komik ni. Mahu seminggu nak siapkan satu muka surat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. seminggu nak siapkan sebab cuma ada masa nak mlukis malam jr.. Kalau hari hari melukis dan makan gaji dengan komik, rasanya, hari boleh siap... koh koh koh

      Delete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD