23 January, 2021

Salam PKP 2.0 Padan Muka kakaka...

Semenjak PKP, kaum lelaki dah pandai kan buat benda yang diorang tak pernah buat... kekeke

 

Salam PKP 2.0. Aku dah start Tido Kerja dari Rumah. Apa, korang ingat Jaga takleh kerja dari rumah?

kakakaka... masa aku start WFH, rasa macam bangang dan noob gak ahh.. lama lama dah terer, sambil baca email, aku potong bawang ngan ikan bilis buat cekodok, masa webinar, mata hadap laptop tapi tangan dok kacau tepung nak buat lempeng... fuh, multi purpose woi..

Last-last sampai bosan, berderet2 aku order barang kat Shopee. Sampai wallet dari gemuk jadi kurus, aku gak yang dari kurus makin gemuk. Brader J&T menyumpah asyik kena panjat tangga, last-last depa suruh aku turun ambik sendiri. kakakaka..

Aku harap PKP 2.0 ni tak lama, walaupun ada kabo ngatekan PKP sekurang-kurangnya 6 minggu.. Aishh... gemuklah aku lagu ni.. hahahaha.. nak panjat bukit.. rinduuu

12 comments:

  1. Hai Aujinzz! Lama tak nampak. Haha tula aku ingat PKP buat aku berjimat tapi takkk yeee. Dan ye aku pun makin gemuk. Sekian, kesian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, samalah kita. Tapi apakan daya 😆

      Delete
  2. haha teringat masa kelas online tahun lepas memula tak biasa. lama-lama pro tahap sambil dengar cikgu mandarin ajar bahasa cina, sambil gulung popia buat kuih raya. multitasking 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, mesti dah hebat sekarang en en en...

      Delete
  3. multitasking ye sejak sejak jadi suri rumah ni hehe

    ReplyDelete
  4. Hi Pakcik Aujinzz..

    Oittt.. Sakan menyoping di shoppee. Sama la sini pun, belanja masa PKP lagi tinggi dari hari biasa.

    Dah bulan Mac ni alahai masih tak boleh merentas negeri ni..
    Jengggg dah ni menunggu nak balik kampung.

    ReplyDelete
  5. uiks.....welkambek....adeh....rietta pun dah lama xhapdet....sama la...asik online class...last last online shopping....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai rietta, long time no see... koh koh koh

      Delete
  6. Salam perkenalan.Syu saja datang singgah BW tambah kenalan.Jemput singgah blog Syu😊.

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD