24 November, 2009

Kentang Giler

Lokasi : Bilik IT Group
Masa : Petang tadi

Suasana aman damai di bilik IT Group. Saje lepak lepak di bilik IT group. Tukar anginsss..

"Argghh..siot aaaa.."

Suara aku memecahkan keheningan bilik.
Joe budak IT pandang aku. Aku buat donno.

"Lagi sekali?!.. Macam Cipan!"

Joe pandang aku lagi. Aku buat donno dan terus memandang laptop. Khusyuk.

"Hampeh punya kentang!"

Joe tak puas hati.
"Lu kenapa Beng?"
"Kentang tak stabil siot. Macam hampeh!"

"Kentang?" Joe berkerut kerut muka. Aku plak tepuk dahi.

Aku masih lagi khusyuk.
"Cipan punya Kentang!"   aku menjerit marah.
"Woi..lu pehal?" soal Joe tak puas hati sambil bangun dan datang ke meja aku.

Aku tepuk dahi.

"..............."

"Badigol! Aku ingatkan pehal!" Joe geleng kepala bila dia tengok monitor aku.



"............................."

***
Teringin nak jadi bisnesman..sebab tue aku main TYCOON kat Fesbuk..nak kaya cepat..beli kentang pada harga murah, jual harga mahal, tapi KENTANG ITU GILER! Harga tak stabil. Aku terbeli pada harga mahal, bila jual harga merudum jatuh...

Hampeh!
Takde tokoh jadik Usahasawan Usahawan lansom...

***
P/s: Ada sesiapa nak jadi bisnes partner aku???

15 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. opsss..salah post la earlier on.. hampeh jek ko..mmg gile kentang le ko nih..
    weh btol ke nk resepi kerang tu?? ala aku ada post seblom2 nih.. kerang masak berapi..sama jek, cuma yg nih terlebey lak sos tiram!!! nah!! amik ko!!
    KERANG MASAK BERAPI!!!!
    1kg kerang
    1cm Halia
    4 ulas bawang putih & 1 ulas bawang merah kecil
    5 sudu makan sos tiram
    10 tangkai cili api
    3 helai daun sadri & daun sup.
    sesudu minyak makan

    Cara-cara
    1. Kerang direndam dengan asam keping selama 2 jam untuk memudahkan segala kotoran tanggal.toskan dan cuci sampai besih.Rebus skit kerang.
    2. Tumbuk lumat bawang putih, merah, halia dan lada cili.
    3. Panaskan minyak dan tumis bahan tumbuk hingga garing.Masukkan sos tiram dan kacau hingga sebati.
    4. Masukkan kerang, biar rempah melekat dan sebati. Tutup api dan taburkan daun bawang dan sadri.

    ReplyDelete
  3. hahahahah..
    mmg la kowg nih..
    tu jew la kejenye erk..
    hehehheh

    ReplyDelete
  4. itula bahaye nye bile t'addicted dgn game di fesbuk~
    phew~~hehe ;p

    ReplyDelete
  5. fmina08: ahaks... resepi mane leh sorok kat sini..nanti aku pastekan kat entri...

    Bintang hati: ahaks.. mengisi masa lapang....

    ReplyDelete
  6. cit podaahhhh! adeh gelak kentang aboi pagi2 nie!

    terima kasih buatku hati lucu !

    ReplyDelete
  7. wakkakakakakakaka kentang grade D la tue wei..sebab tue harga xstabil....wakakakakakak best lepak IT department kan...meh lepak kat department aku...lagi besttttttttttt...makan jenuh kat atas meja nie wei...

    ReplyDelete
  8. mcm ni la klu org dah kemaruk kat fb..dia pun same giler mcm kentang juga.. :p

    ReplyDelete
  9. apa da... suspen jek baca...cess

    ReplyDelete
  10. hahahahahahahahahaha..... (ok dah, tu je nk komen!)

    ReplyDelete
  11. gilo xde mende lain ko nak buat ke ha?

    ReplyDelete
  12. anakcikmad: alaa..sekali sekala ape salahnye...

    Aboi: ngeh ngeh..

    Purplelicious : perghhh...aku jeles sungguh..

    Intan: hahahha..giler kentang sungguh

    Zul : keh keh keh..

    Miss Nurul : sawan kentang gak ker...ahaks:P

    Applemintlady: bukan kentang itu

    Bullet: itu salah satu profession aku daa...hahahhaha

    ReplyDelete
  13. kentang ouh kentang..

    buat business xda profit,
    kamu p tanam kentang..
    jual sendiri..
    confirm untung..

    hehhe~ ;))

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD