23 November, 2009

Yes Boss!

Hari nie, entah wayar ape agaknya bersambung dalam kepala aku nie, aku rajin bekerja. Jenguk blog ngan blog kawan kawan pun sekejap sekejap jer.

Alaa.. sekali sekala kena la buat kerja halal sikit. (..bukan ko datang opis untuk keje ker?..).

Walaupun Bos aku Pak Zack timbunkan macam macam fail atas meja aku, aku tetap senyum. Senyum?..senyum ada makna tue...Timbunkanlah banyak mana pun..aku tetap senyummm.

"Ko boleh siapkan report sebelum petang nie tak?" soal Pak Zack dalam format subjektif. Kalau subjektif okeyh sikit. Kalau objektif tue yang lemah sikit tue.

Aku garu kepala. Banyak tueeee...

"Saya cuba sampai boleh. Tapi bio lah berbaloi" - Asyik aku jer rugi. Sesekali nak untung gak.
"Ko nak ape?"

"Makan makan laa. Tapi saya tak nak nasik. Untuk minum petang ker.."
"okeyh.."

Petang, Pak Zack belikan aku Cucuq Udang seplastik beserta Kopi Tarik peberet aku. Aku tersenyum. Jimat duit aku tak yah beli minum petang.

Aku pekena Kopi Tarik dan Cucur Udang. Sedap wooo...sambil sambil tue aku layan blog kawan kawan. Sedar sedar dah habis seplastik cucuq Udang aku bedal. aku tengok jam dah pukul enam petang.

"Pak Zack, tak sempat siap la. Saya nak balik. Esok la baru saya siapkan. Terima Kasih lah belanja minum petang"
dengan muka selamba badak aku mintak diri.

Pak Zack tak kate ape dah. Paling paling dia boleh buat pun tepuk dahi. . Cucuq Udang habis seplastik, kerja tak siap jugak.

Malang betul Pak Zack dapat anak buah macam aku.
Macam cipan!

12 comments:

  1. hye,

    igtkn arini gov gaji tuh rajin semacam je..
    upenya len..
    pe la..
    xbaik wt bos awk cm tuh la..
    siannya..
    da la abez cucuq udang tu hang balun..
    pas tu xwt keje..

    ReplyDelete
  2. Aboi : khoh khoh khoh...

    Bintang Hati : dah petang pun.. boss pun paham...separuh keje dier bagi tu dah siap..ahaks

    ReplyDelete
  3. hahahahahahaha..... (nk komen tu jela!)

    ReplyDelete
  4. hohohoooo...klu hari2 ko buat mcm nih..botak kepala pak zack tuh..ape pun..memang layan lah ko punye hasil penulisan...

    ReplyDelete
  5. haaahahahahahahah pak zack ko kasi jerk warning letter kat budak nie..sebab paw duit ko minum petang..wakkakakakakaka...nasib la ko pak zack dapat anak buah cam dia..klu dapat cam aku lagi botak pala pak zack..dari kul 9 sampai kul 6 aku layan blog kawan2..wkaakkakakakakaka

    ReplyDelete
  6. Miss Nurul : jaga jaga..masuk lalat kang..

    Intan : belum botak lagi ..tapi akan botak lah..ahaks..

    Purple : khohkhohkhoh...kalau kena dengan hang..mau luruh terus rambut dier..

    fen : nak kutuk laa tue..

    ReplyDelete
  7. ko mmg hampeh tahap cipan la bro...habis seplastik ko bedal tapi keje haram nak siap...ko kang bos ko jadi hulk baru ko tau

    ReplyDelete
  8. Bullet : khohkhohkhoh...aku siapkan separuh aaa.. bukan tak buat lansom...

    ReplyDelete
  9. amboi, amik kesempatan ye..hehe

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD