28 November, 2009

Wayang lagi..Ninja Assassin


Malam tadi..eh..semalam.. err..malam tadi laa konfem, aku ke Alamanda untuk menonton filem Ninja Assassin. Si Man ajak aku tengok wayang midnight. Nak tengok New Moon tapi penuh la plak. Dalam seumur hidup aku nie, cuma sekali aku menonton wayang midnight. So, malam tadi kali kedua laa. Mithali sungguh laaaa..anak sape la nie..

Di Alamanda, setelah bermain boling dua game, menghabiskan secawan jagung rebus dan sebotol mineral, berjalan dua ribu lapan ratus sebelas langkah, tiga kali buang air kecik, akhirnya kawan kawan aku sampai jugak.

Aku dah plan kalau tak sampai jugak aku masuk jer panggung buat selamba sambil baring baring di tujuh seat kosong di sebelah belakang panggung no 7..

Memang dah filem nie di kategorikan lapan belas taon keatas. Memang brutal. Putus sana putus sini. Ala ala Kill Bill. Ada jalan cerita dan plot. Cuma bab kamera tue kalau dia tak goyangkan masa fight scene, lagi layan aku rasa.

Aku paling suka scene di mana Raizo berlawan di dalam apartment agen Europol dengan hanya di terangi oleh lampu suluh. So cool..terutama bila dia keluar dari bayang bayang. best best.. kalau korang tak kisah tengok tangan kaki atau kepala putus dengan darah bersembur-sembur..bolehlah tengok. Kalau tak, korang tengok jer laa cerita Astro Boy takpun Planet 51 ker..

***

Ada mamat yang duduk depan row kitorang yang asik tutup muka bila bab lawan ganas di tayangkan. Adoii..dah tau tak leh layan citer ganas apesal laa dier tak layan citer Senario beach Boy?

12 comments:

  1. Isha : bolehlah menahan....huhuhu

    ReplyDelete
  2. Si Budak Aboi : Naruto layan gak..

    ReplyDelete
  3. ojinz..jgn lupe sound efek mamat tu wat sendirik..hahaha

    ReplyDelete
  4. hye..

    jap g nk p alamnda..
    p jalan2..
    p shoping2..
    hehehh..
    tgk cite katun..
    hehhheheh

    ReplyDelete
  5. hyd....mamat tu emo gile ek? :))

    ReplyDelete
  6. Hyd : hahahhaha.. aku x kensentret tgk cerita tue..

    Bintang Hati: aik?.. pie Alamanda gak?

    Dayana : bila lg mo menonton?

    ReplyDelete
  7. wei awat hang p tengok xmaw rojer2 aku wei..alamanda nan umah aku dekat ja..hang saja ja no..takut aku soh belanja jagung rebus 2cup la tue...

    ReplyDelete
  8. Purple : hah..betui kaa...??... okeyh..lepas nie aku rojer hang...ahaks..

    ReplyDelete
  9. 2 kali plan nk g tgk wyg..asyik full ja..makan ati tol la..

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD