01 December, 2009

Bila kesawanan melanda..

Petang tadi di De Mamak...

Macam biasa, bila aku boring, aku lepak di De mamak. Ape nama kedai dier pun aku tak pernah skodeng. Tapi tosai dier amat sedap. Ntah pebende ntah dier letak. Selain daripada aku kaddang kaddang menggunakan wifi Mamakband untuk surfing internet dengan laptop. Jimatttttt berukband aku!!

Sampai sampai jer, aku park keta aku terus duduk kat meja. Lambat plak diorang layan aku hari nie. Selalu nampak kelibat aku, dah datang dah lap meja amik order.

Adesss..sawan aku dah sampai. Bila aku tunggu lame sangat nak amik order. Aku panggil pelayan dier.

"Boss, amik order aku cepat!"
"Sekejap boss"

Pelayan tue sampai sambil bawak kain lap meja yang putih dah jadi kelabu asap.

"Boss, ape order?"
"Tosai satu eh"


"Minum?"
"Apa yang best? AKu nak yang tak biasa sikit"

"Mau try Three Layer Tea ka bos? Bagus!"
"Best ka?"

"Best laaa.. mau ka?"
"Nanti jap. Lagi ape ada?..you ada ice blended ka?"

"Ada.."
"ABC?"

"Ada!"
"Len Chi Kang?"

"Ada!"
"lagi apa ada?"

"Yang lain lain ada. Air kelapa ada. Air Barli ada, air Soya ada, susu kambeng ada, susu lembu pun ada..."

"Wow!..bagus bagus!.."
"Mau minum apa boss?"

"Wokeyh..Air kosong satu eh.." 

"........................." sambil berlalu pergi menggeleng kepala. Sawan.


Sape suruh ko amik order aku lambat!

17 comments:

  1. haihh~ tnya mmcm..
    alih2 order air kosong..

    iskk~ mmg nk kena cepuk..
    seb baek bukan sy yg amek order..
    :)):))=))

    esok order air sirap..
    namo sirap namo gula namo ais..
    ok?? :-w

    ReplyDelete
  2. sbb peluh2 mamak 2 ler watkan tosei die best woo....=p

    ReplyDelete
  3. coitt...air kosong jek..x bebaloi langsung air liur mamak tuh..huhuhuhu...neway..selamat hari raya haji aujinzz...

    ReplyDelete
  4. ojin..sangat bijak tindakan kamu. saya suka saya suka saya suka.. * tepuk tepuk tepuk

    ReplyDelete
  5. hahahaha berukband? lucunya..!

    tanyer mcm2 order ais kosong aje hee ^-^

    ReplyDelete
  6. adza : kalau kamoo order, den amik yang paling mahal...ahaks..

    Wanie-san: erkkk.. lepas nie hilang selera nak makan tosai

    Intan: Ahaks..selamat Hari Raya Intan

    Fen: erkkk..hahahaha...apesal blog senyap jer????

    ReplyDelete
  7. cam knal je lawak ni..tp kat mn eyh??neway,musti mamak tu makan ati mlyan kerenah sawan..

    ReplyDelete
  8. Si Budak aboi : nak lagi best...gunalah mamakband...ahaks..

    Applemintlady: eh...ade ke?..sebab dah di praktikkan semenjak sekolah lagi..ahaks..kalau nak sawankan kedai yang lambat layan...

    ReplyDelete
  9. wakakakakakakka ko memang sengal...klu aku jadi tokei kedai tue dah lama aku ludah2 dalam tosai ko...wekkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  10. Purplelicious: alaaa.. aku nak gurau manja manja ngan mamak tue jer...

    ReplyDelete
  11. hang ni pgl org ambik order beria2..tup22 ko order air kosong jek...hampeh tul la....

    ReplyDelete
  12. gilek sawan.. apa daaa... mau satu hari nnt ko kena penerajangan mamak jurus ke-11

    ReplyDelete
  13. apakah yg paling mahal itu??

    :-?

    ReplyDelete
  14. Sue : menu dier banyak..kena tanya la satu satu...ahaks..

    Zul: ahak...takpe..aku dah prepare dah..

    Adza: Ice blended laaa....

    ReplyDelete
  15. kesiannyer mamat tu..nasib sabar je dia tu..

    ReplyDelete
  16. Amyliana8886: ha'ah..dier seorang yang penyabar..^_^

    ReplyDelete
  17. hahaha. sengal punya perangai. tension macam nie tahu ! hahaha.

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD