21 January, 2010

Sessi berborak bersama Otai..

Dalam opis nie, aku paling junior, muda dan paling kac.. dah laa.. malas aku nak taip. Nanti korang muntah. Dengan kata lain, aku laa yang paling junior laa.. takde lagi yang lebih junior dari aku.

Setiap kali berborak ngan member opis, kadang kadang aku tak leh mencelah maupun menyempit. Di sebabkan tahap ketinggian kalam dan intelektual mereka yang melampaui statistic dan analitik polynomial...

***

"Alaaa...laptop aku kena virus aaa.."
getus Encik Din. " Piz, tolong tengokkan kejap.." sambung encik Din lagi.

"Encik Din punya AV tak hapdet ker?" soal aku. Alasan jer tue, sebab aku tengah bz berFB.

"Opis punya AV mane power.."
"Pak Zali selalu buat. Dier mesti tau.." jawab aku lagi.

"Li..tolong aku jap. PC aku kena virus"

Pak Zali memandang Encik Din. Dia tunduk ke bawah meja mengambil sesuatu. Kemudian dia bangun dan meletakkan sebuah botol tertulis Clorok.

"Nak buat ape?" soal encik Din.
"Tue..tak nampak?.. Mengapuskan 99.99% bakteria. Setakat virus apelah sangat!"

Encik Din menepuk dahi.
Aku dah menahan gelak bawah meja.
Sawan.

***

"Orang rumah Pak Zali orang mane?"
soal aku di suatu petang.

"Orang Linggi" jawab Pak Zali.
"Owh.. orang negeri ker?"

Pak Zali menggangguk
"Sempadan.." sambungnya lagi.
"Kuat adat tak kat sane?" soal aku lagi.

"Ermm..ade la sikit sikit.."
 
"Kena masuk suku dulu laa kan sebelum kawen orang negeri sembilan yang kuat adat. Pak Zali dah masuk suku ker..keh keh keh.." statement aku dengan penuh innesennya.

"..tak ahhh.. aku masuk habis..."

Aku terkebil kebil blur.
Pak Zack ngan Encik Mat dah terkekeh kekeh gelak kat belakang.

****

"Piz, pinjam stapler ko.." Sound Encik Din.
"Amik laa tue.."

"Stapler opis tak best. Dier tak tembus..stapler ko ok."
komen Encik Din.

"Kenape?..senang tembus eik?"
"Sekali tekan terus masuk.." komen Encik Din lagi.

"Tekan kuat sikit. Biar masuk abis...masuk sikit sikit ape barang.."
sampuk Pak Zali dari mejanya sambil mata terus memandang laptop.


***

Haish...
susah borak ngan otai macam nie...
memanjangggg jer menyimpang..



10 comments:

  1. orang tua2 camtu la sembang nyer...sure kite yang mude ni terkedu...ko diam je la bro...

    ReplyDelete
  2. hahha~ mo pinjam stepler kamu bule?
    stepler sy ade org pinjam xpulang2.
    ;))

    ReplyDelete
  3. haha,.

    pyh jgk borak ngn org2 mcmtuh,
    mnyimpang mmnjang,.,

    ReplyDelete
  4. erk..lapamblas es ek :-ss X_X X_X

    ReplyDelete
  5. kalo cc datang mesti cc jadik gadis paling comel di ctuh..

    ahaks...

    yer la..awak memang kacak! amik menag..hik hik

    ReplyDelete
  6. Bullet : kadang kadang aku juin gak...keh keh keh..

    Cik Adza: stapler yang mane satu....

    cikTi : tau takpe....

    Dak Aboi : tak pasti plak.. nanti operate tengok..

    Fen: ape plak.. umum laa..

    Cik Cumey: miahahahhaa... kacak hari hari...:))

    ReplyDelete
  7. hahaha menyimpang jerk taw...habis ilmu aku hari nie..ish2...sian bb aku..terbaca lak kisah otai yang menyimpang nie..huhuhuhuh

    ReplyDelete
  8. aujinz. erkk~ :-ss larikkkKKKKK

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD