17 February, 2010

chopstik

Setel main boling, Angah ajak balik. Bukan. Aku tipu. Aku ajak balik. Malas laa nak bergentayangan bila poket dah kebocoran. Angah gigit bibir sebab hajatnya nak ke uptown tak kesampaian.

Keluar dari parking, aku perhatikan kedai makan yang ade depan Mydin Selayang tue. Lapo gak perut. Tapi, aku diet. Kedai tue nampak macam menarik. Ade lampu lip lap lip kat signboard dia. Mesti awek pelayan dier pun cun-cun.


"Ko penah makan chop stik?"
soal aku kepada si Angah.

Angah ngan si Kenit pandang aku dengan muka penuh seribu tanda soal .


"Ko buang tebiat ke nak makan chopstik?"
soal si Angah dengan mulut tak insurannya.

Aku terkebil kebil blur.
Angah dan si Kenit gelak tak hingat.

***

Aku baca signboard kedai tue.  CHOP N STEAK.
Tertinggal N..

Cipan betul.
Nie kes top tali spageti la nie.
Mengganggu pemikiran suci aku sampai sawan!

13 comments:

  1. yeay aku pessss wehh...aceh wah ko bajet ko glamer la tuhhh ...podah..

    ok jap lagik aku kasi remind ko bace komen aku ekk...ngeee ko tak yah la sampai bergusti nak kan FM ko tu weh...tapi kalau ko pg memane ko ingat aku ekk seketoi jerk aku mau...FM tau...ngeee lagik satu blk kampyung ingat mee siput aku kirim ni, siyess nak tu mee siput...aku kenal ko pun dr mee siput tau...

    ReplyDelete
  2. Erin : iyer laa iyer laa...hahahhaha.. Mee Siput untuk erin..Mee Siput untuk erin..Mee siput untuk erin...

    ReplyDelete
  3. hahaha ingat sampai nak tido kakng bace jer tu jgn stop taw wehhh wakakakkaka...mee siputt mee siputtt ikut aku,,,mee siput ....ayuhh ikut mee siputttttttttttttttttttttttttttttttt

    ReplyDelete
  4. haha .
    mao tcekikk mkn chop stick .
    mamtuuutttt (+-+)

    ReplyDelete
  5. aku pun tetipu gak...chopstick ku sangka chickenchop...hehe..slapstik tol la..

    ReplyDelete
  6. chopstik tu haper? sambal tempe tahulah aboi..

    ReplyDelete
  7. erin : hoihh..nanti aku yang mengigau mee siput weh..

    afiera : haaa..tau takpe...

    iena : pepagi buta larat ke nak gelak..

    Yanie : hahahahha..makan lah chopstick tue..

    Dak Aboi : aiyyyoo..chopstik takkan tak kenal kot??..

    ReplyDelete
  8. :)):)) penangan cik lembut bawak sampai ke tidur gamaknya nih :)):))

    ReplyDelete
  9. penah mengalami situasi begini..
    anyway salam kenal ^_^

    ReplyDelete
  10. Fen : uhuhuhu... iyer laa kot..

    Kniedaz: salam perkenalan...

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD