11 February, 2010

Susun Bandar..

Kelmarin 
Perbualan melalui telefon..

"Awak buat ape?"

"Tengah susun bandar.." 
Aku jawab dengan penuh tumpuan..

"Owh..."

Semalam..
Perbualan melalui telefon..

"Awak tengah buat ape?" 
soalnya..

"Tengah susun bandar.."

"........."

Hari ini..
perbualan melalui telefon..

"Awak tengah susun bandar eik?"

"Ha'ah..."
aku jawab dengan penuh konsentrasi

"Awak susun la bandar awak..saya nak tydo.."

"Ehh..ehh...alaaaa..."

***


Awak jangan marah yer..nanti saya siapkan satu kondo untuk awak..
owh kejap...nak gie kutip cukai..



Notakaki: pengaruh mytown kat fesbuk
mengganggu tumpuan ketika berbual di telefon..

16 comments:

  1. weh ang biar betoi..aku duk tanye kawan aku depa dok kate satu jer....mate ang terpeliott kot...ni nak habaq mai kat ang...nu kalu p balikkampung jgn lupa na aku punye mee siputtt...tehingin la polak .....jgn luper na...weh ang tgk balik pasai apa lak ang tgk ada duplicate neh....

    haah tang koding html tu aku mcm nak putuih urat kentut bace try error buh kat tu..weh tu ga..elok ehh aku punye tulisan tu...cun arrr lagu tu..maseh noo komen..

    ReplyDelete
  2. esok: dia da xcall da. susun laa bandar tuh. buat laa kondo ke semi-D ke banglo ke istana ke, kalo dpt btul2 nk gak.. *sigh*

    ReplyDelete
  3. aduh, fesbook yg sungguh mengganggu... aku pernah kena sound dgn bini aku sbb menatang fesbook ni..ish33

    ReplyDelete
  4. wahahah wehh lame aku tak masuk blog ko hahah...tp memang tak mnegecewakan aklo masuk blog ko nih..

    dulu aku bc ko duk sibuk memansak..cafe camne?? berjalan tak??

    best ek main nih?? nanti balik nak cube gak laa..skrg aku bz skit hehe...nanti aku add ko jadi jiran hehe...

    ReplyDelete
  5. pengaruh FB tu mmg la kuat.. tp yg lanun ni dok terpngaruh watpe...ahahahha

    ReplyDelete
  6. Erin : apa laaa hang dok taip tue..aku tak paham apa...keh keh keh..

    cik Adza : alolololololo....♥

    Zul: aku cuba untuk berubah..tapi game dier ..perghhh...

    cikGu FarHa : cafe kejap bukak..kejap tutup..dah jadi neibor kan kan kan...

    ReplyDelete
  7. Fen : mo jadik neibor tak??

    Sue : haaa..tau takpe..

    ayudeadwish : hahahahha... dah agak??.. ahaks...

    ReplyDelete
  8. hahaha
    awek ye kol 2..huhu
    2la...xcited dgn fb...tingglkan org t'syg..iksh2...

    ReplyDelete
  9. hehe nk sebok gak jom main home inn kat fesbuk hehe men hotel2..t add kite k hehe

    ReplyDelete
  10. Cik Yana : alahhhaiiii... :">

    Aboi : awek laa dak Aboi...cumel gitu..

    Wanie-sang: terkensentret plakk...

    sophia: owh..tak penah try lagik..nanti try..

    ReplyDelete
  11. aku dah xmo terpengaruh dengan segala mak nenek game dalam FB nie lagi..kang berhabuk bersepah la umah aku..ohhh nooooo

    ReplyDelete
  12. Eiyda : alu [un takmo..tapi aku terpengaruh...

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD