03 March, 2010

Callsign baru

Tempat : Opis aku
Masa : petang tadi

Pak Zack, aku tak nampak batang hidung. Masa pagi tadi ada.

Tengah syok aku melayan Pesbuk, Pak Zali menegur aku suruh kosongkan mailbox email. Tak agak agak, mailbox email kompeni beso gedabak pun leh penuh sampai melimpah limpah email. Macam macam email yang masuk. Dari stesen luar, dari pejabat peguam, dari IPD, dari pejabat SPRM bak kate semua jenis email ade dalam mailbox aku. Itu belum kira email sampah yang masuk tanpa bersetem.

Bila aku kosongkan mailbox, berdesup desup email masuk. Tapi, priority aku bagi pada unit aku laa. Aku baca email dari Pak Zali.

Dia forwardkan email dari bos aku, Pak Zack.

L1 kepada L4
Bagitahu L7 suruh kosongkan mailbox.

Pak Zali reply kepada Pak Zack.

L4 kepada L1
Roger

Aku reply email kepada Pak Zack, cc kepada Pak Zali sekali.

Pak Zack,
Mailbox dah kosong.

Pak Zack reply balik kepada aku, cc kepada Pak Zali.

L7, esok hang tunggu di opis. Yang lain semua ada tugas luar.

Aku reply balik, cc kepada Pak Zali sekali.

Roger
Okey, nak tanya..."L" tue callsign baru ker?

Pak Zack reply lagi, tetap cc kepada Pak Zali..

YES! sebab kita kerja teruk, itu callsign baru untuk kita..

Aku reply balik, cc kepada Pak Zali sekali

Okeyh..."L" tue singkatan untuk apa?

Pak Zali pulak reply, cc kepada Pak Zack sekali.

LEMBU!

***

.........
Diorang gurau kasar tuuuuuu!!!!!


22 comments:

  1. haha nasib baik lembu, ok lglah bleh buat kurma... tapi kalau ........... ermm....

    ReplyDelete
  2. nape ade nombor2..??

    apesal kau dpt nombor 7..??

    ReplyDelete
  3. wei bro...aku nak gak nombor 7 tu...tapi xnak la gune L...aku nak A7

    ReplyDelete
  4. Yobsumo:

    kalau ape Yob?..Yob! Kalau ape?.

    Yobbbbbbb......[tutt tuttt tutttt..]

    ReplyDelete
  5. Nini :

    1 - bos
    2 - Bos asst.
    3. Senior officer 1
    4. Senior Officer 3

    dan seterusnyaaa...aku dapat yang ke tujuh sebab aku paling junior..

    ReplyDelete
  6. Bullet :

    hoh???...
    A tue ape???..

    ReplyDelete
  7. :))=)) indah sungguh callsign kamu itu :)) nak create jugak ah satu :P

    ReplyDelete
  8. Fen:

    Indahkan?... cuba lah..ahaks

    ReplyDelete
  9. Ayu:

    dunia dah berubah...zaman dah maju... (T_T)

    ReplyDelete
  10. owh..L


    seb baek lembu...

    kalo aku~LAHANAT!

    ReplyDelete
  11. lupe...




    hahahahahahhahahahahahaha-ha

    ReplyDelete
  12. Peja:

    huahahahahahhaa...

    kuang ajaq..

    L = Lahabau...

    ReplyDelete
  13. hahahaha!!
    amek ko LEMBU 7!~
    hahahahah

    ReplyDelete
  14. eh pesal ak dalam list lanun kapal bocor??? kapal ak ok jer blayar ke lumut~ cess

    ReplyDelete
  15. Aki :

    bila kapal bocor, lanun lanun akan huru hara..

    korang huru hara..dok kat sane dendiam..

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD