23 March, 2010

Kacang yang last pun.. habis..

Tengahari, aku masuk ke pantri. Tempat lepak aku yang biasa bila mengulat. Pagi tadi aku dah kemas kemas pantri tue, lap meja, kutip sampah, basuh cawan ngan piring yang diorang guna, almaklumlah..aku kan rajen.

Di pantri ade si Tajul tengah sibuk mengunyah dengan gigih. Aku terpandang plastik yang berisi kacang gajus di atas singki. Aku terkedu.

"Errr.. ini plastik isi kacang gajus kan kan?"
soal aku nebes.

"Ha'ah.."
jawab Tajul pendek.

"Aik dah tinggal sikit?"
..aku pandang si Tajul.

"Ramai ramai makan tadi..ko tak makan kacang kan?"
.. soal si Tajul sambil mengutip saki baki kacang gajus yang tinggal lagi dua tiga bijik dan terus masukkan dalam mulut. Kunyah sesedap rasa dengan feeling abis.

"errkk..."
Aku telan air liur.


***

Aku dalam dilemma..
Korang rase lah kan...
patut tak aku bagitau?

..kacang gajus tu aku kutip bawah meja tepi tong sampah. 
aku lupa nak buang pagi tadi sebab huru hara jawab panggilan telefon.

23 comments:

  1. k osaje je kan pedajal tajul tu...wakakaka...kalau tajul tu datang SZB, aku bagitau dia...hahahahhaha

    ReplyDelete
  2. ala, tepi tong sampah bukan dalam tong sampah..kihkih~

    ReplyDelete
  3. miahahahaa!! takpe..tak mati pon ;p

    ReplyDelete
  4. tajul oh tajul.. sian nye ko.. hu3

    ReplyDelete
  5. ojin, bagi email ke no henpon ke fb ke milik si tajul and the geng..nak report :|:|

    ReplyDelete
  6. Bullet:

    mane ade bro..aku tak sengaja...huhuhu (^_^)

    ReplyDelete
  7. Misz_Zana'85:

    kira sadis gak laaa tue kan kan kan...

    ReplyDelete
  8. ieda Al-Habsyi:

    itulah pasal...tapiii...

    ReplyDelete
  9. Ju@Lucky^Mummy:

    ..hahahhahaha... adessss..

    ReplyDelete
  10. Fentomato:

    hang jangan nak jadi batu api..bg makan kacang gajus kang!

    ReplyDelete
  11. sedap sgt agaknya kacang tuh,.,

    haha,.

    wekk,.
    pengitiq punya tajul,.

    ke taknak membazir.

    xtahulaaa

    ReplyDelete
  12. kasang yang jatuh tu rasa nye lebih sedap dari yg blm buka.. huhuhuhuh

    ReplyDelete
  13. cikTi:

    dia tak tauu.. kalau dia tauuuu....huhuhu

    ReplyDelete
  14. dotblogspotdotkom :

    mungkin makin terasa lemak berkrim...

    ReplyDelete
  15. pertama:ko baik

    kedua:ko jahat

    ketiga:kesian depa orang

    keempat:ko mmg durjana

    kesimpulan:padan muka depa org yg perut lantak tu..ha tu la main bahan jer ..ko pun satu da nak pikup phone buang la terus dlm tong sampah tu 3 saat jer ko poom kan dlm tong sampah kan..ko saje kan nak kenakan depa..hahahahahah


    wehhh wehhh ko tau tak..amalan ko aku aku tiru tau..yg minumj air kekumur suh jenglut etc kuar..sampai skang aku tak berak berak lagik ni nape????? ko jawap kan jap..aku pelik ni...aku kene wat ape lak skang????konpius pun yer ni....salah teknik kumuran ker???

    ReplyDelete
  16. cian tajul...tp tu balasan utk org yg malas kemas penteri..kehkeh

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD