22 March, 2010

pstt..cerita yang tu.. ade tak??..

Semalam lepas keje, aku dah plan nak jumpe ngan biz partner aku di Alamanda. Sampai di Alamanda, ramai orang yang tak reti duk rumah berkeliaran di Alamanda. Bencik aku. Terpaksa aku ambik kesempatan laga laga bontot. Marah nie..

Oleh kerana partner aku tu tak sampai lagi, aku merayau rayau di sekitar Alamanda. Aku tuju ke Speedy Video. Banyak DVD baru dah keluar yang belum masuk dalam koleksi aku. 2012, Merantau Warrior, Adnan Sempit.

Ada satu cerita yang aku target. Dah lama dah. Dari dulu nak beli tak beli beli. Tapi biler tengok kat YouTube..pergh..macam layan gak.

Aku selongkar rak. Awek Speedy dok jeling jeling aku. Marah aa tue sebab tadi masa aku datang dier tengah sibuk susun DVD.

Jumpa pun. Tinggal satu. Aku belek belek cover cerita tue. Tersengih sengih sebab berjaya pun aku jumpa setelah sekian lama mencari.

Masa aku baca sinopsis, aku perasan ada budak lelaki belum cukup umur sebelah aku. Dia pandang aku.

"Apesal?" soal aku.
"Dah beso pun abang tengok citer tue ker?" soalnya.

"Pedulik aaa...tak boleh ker?"

"Man, jumpe tak?" satu suara yang merdu bak buluh perindu walaupun sumpah aku tak pernah dengo bunyik buluh perindu tue macam mane.

"Ade Kak. Kat sini.." jawab budak tue.

Seorang awek kecik molek pakai cermin mata, bertudung Ekin dengan baju blaus biru jeans dan heel putih. Kulit putih merah merah. Perghh.. ala terlebih describe plak..

Senang cerita, cun giler lah.. err..cun..tapi tak giler.

"Mane? Takde pun?" soal awek cun tu.
Adik dia tak menjawab. Tapi memandang pada DVD yang aku pegang.

"Yang tu ker?" soal awek tadi.
Adik dia mengangguk.

Akak dia memandang aku sambil tersenyum. Aku balas la balik. Awek cun senyum kat aku...kena laa lemparkan senyuman yang paling kacak.

"Awak nak beli ker citer tue?" soalnya.

Aku tersentak.
"Eh.. tak tak. Saya tengok jer!"
Kena cover beb. Takkan aku nak mengaku depan awek cun aku memang nak beli citer tue. Aku hulurkan DVD kepada adik dia dengan hati yang berat.

Dier ucap terima kasih dan menuju ke kaunter. Aku buat buat belek cerita lain. Biler diorang dah bayar dan blah dari Speedy, aku selak satu satu cari cerita yang sama. Takde.

"Encik cari cerita ape?" soal awek petugas Speedy Video.

"Err... cik, cerita yang tadi tu ade tak?" soal aku kaber kaber.

"Itu yang last! Tunggu stok baru sampai. Nexus ade laa.."

***

Aku kluar dari Speedy dengan perasaan menyesal hentak hentak kaki. Berbungkam dalam hati.
Nie awek cun punye pasal la nie.
Gagal lagi aku nak beli DVD filem Ultraman The Next!

26 comments:

  1. sengal :P hahaha

    eh eh sorry

    salam ziarah :D

    ReplyDelete
  2. hahhahaha!!! kalah ngan senyuman pompuan cun, kan dah melepas, heheheh :)

    ReplyDelete
  3. ko bro...xde citer lain ke yang ko nak rebut? ces...

    ReplyDelete
  4. ades....x de cite len ker...?hehe...masalah2...

    ReplyDelete
  5. ceh..tergoda dek senyuman plak dah..ahaks

    ReplyDelete
  6. miahahaha... terpukau ko ngan awek tu..

    ReplyDelete
  7. hahahahaha
    ape la en.aujinz ni!!!!
    terkalah dgn awek cun!perghh...sian die,,
    mesti budak 2 dah kantoikan...huhu

    ReplyDelete
  8. Wanie:

    huhuhu..salam ziarah..masyeh lawat.. :D

    ReplyDelete
  9. Ieda Al-Habsyi:

    saya cepat cair dengan kaum yang special macam tue..

    alaa..termengaku plak...

    ReplyDelete
  10. Bullet :

    bro..best citer tue bro.. ko carik laaa...

    ReplyDelete
  11. a-m-i-r:

    ia adalah stand alone filem bro.. bukan rancangan TV...huhuhu

    ReplyDelete
  12. Kniedaz:

    errr.. mane ade Kak... huhuhuhu

    ReplyDelete
  13. Ju@Lucky^Mummy:

    hua hua hua...tak dapek den nak nolong ea...

    ReplyDelete
  14. wanie-sang:

    ...mane ade kalah...

    tak dapat citer tu..huhuhuhu...

    ReplyDelete
  15. hahah! apooo daa, da besaq pom tgk cita cemtu lagi..haihhh..

    ReplyDelete
  16. adoiy,

    tula,.
    lainkali xyah blakon baik,.

    kua2,.

    tp xpela,.
    tolong org kan,.

    ReplyDelete
  17. waarrgghh kakaka!!!
    otomen! egt kamen raider.. bley share.. hehe

    ReplyDelete
  18. lame ko tak dtg blog aku kan....aku lum anto adiah ko lagik sebab aku lum cr boxer ko....adakah ko marah jgn la marah..aku kasi double nanti..aceh wah satu pun tak terkasi nak double....mau aujinz sumpah aku jadik periuk nasi kang....kakakakak

    weh ko sabo ekkk ko jgn tunggu nanti ko sakit ati..mcm aku tunggu mee siput..skang aku diam jer...wakakakaak

    putu ayu ape lak..yg kat blog perpleicious tu puteri ayu la dude....aku nak try bikin gak la,...

    panjang kan kali ni aku nak ngarang..aku bace blog lame..oo rupenya da lame ko ikuti blog aku gak ekk...bagus...nanti aku bg tanda penghargaan...sekali ngan boxer tu la kirenyer itu jer la ekk....

    ReplyDelete
  19. Fen:

    Ultraman kan makhluk alam semesta...hua hua hua..

    ReplyDelete
  20. cikTi:

    saya menolong insan yang lomah....awwww...

    ReplyDelete
  21. Aki:

    mung gelak sokmo...:-w..

    kamen rider pon aku ader... (-_^)

    ReplyDelete
  22. eryn:

    mak aih..ko kalau komen tak penah nye pendek..hahahha..

    aku mmg dah ikut lame dah blog ko beb.. cuma aku tak polow awal awal..hahahhaha...

    tentang mee siput ko..aku balik minggu nie...
    aku belikan untuk ko...kita buat barter yer..huhuhu..

    ReplyDelete
  23. yer baiklah...buat bater....

    wat the hek citer ko..ultramen the next ker....vanggang kan ko..kene panahan awek cun terus cair...ngoi jerk

    ReplyDelete
  24. Eryn:

    sadap mung!...muahahahhahaha

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD