29 April, 2010

Hang ada nombor telepon alien tak?

Setelah puas bercuti hu ha hu ha di Redang sampai muka pun dah naik legam macam arang, tapi masih lagi kacak, aku menyambung kerja di opis. Sangat malas dan berat tulang mo menghadap report report yang bertimbun.

Aku duduk di meja Pak Zali sambil membelek report report yang hampir separuh matang nak siap. Kalau aku tak siapkan, nanti aku gak yang susah.

Tengah syok syok study report, tetiba henpon Pak Zali berbunyi ala F1. Pak Zali tekan loudspeaker.

"Hello, Li.."
Suara Pak Ariff di hujung talian

"Cakap jer laa Rip.."
Pak Zali menjawab.

"Weh..hang ada nombor telefon alien tak?"

Aku ngan Pak Zali pandang satu sama lain.

***

Aku ngan Pak Zali gelak terkekeh kekeh.
Pak Ariff oo Pak Ariff..

Aku ingatkan Pak Ariff nak mintak nombor alien sebab nak kirim taik bintang Lima puluh hingget.
Ropa ropanya Pak Ariff nak mintak nombor telefon Allianz Bank!

Nasib baik laa aku takde kawan alien dari planet Zargus. Kalau tak, konfem aku bagi.



18 comments:

  1. hahahha..
    lawak la...
    nak juga klu ada..hehehe

    ReplyDelete
  2. hahahahahahhaahahah...asal xkasi jerk no tipon ko..eh cilap nyek..ahhahahaahha...sengal allien taw..

    ReplyDelete
  3. kakakka..da lak alien..
    adoi lwk tol la opis aujinz nie..

    ReplyDelete
  4. <<<< alien!!! sila dail ~~ !@#$%%^&88.

    bukan lu pun alien kew aujinz! cesss

    >>___<<

    ReplyDelete
  5. Dahsyatla kalau betul Pak Ariff berkontak ngan alien

    ReplyDelete
  6. hahahahaha pak ariff ni lawok btl la!!huhu

    ReplyDelete
  7. ah...malas nak komen pasal ni...ape jawapan kontes ko tu...xdapat dah...ko reveal je la...

    ReplyDelete
  8. Queenimah:

    nak ape?..no alien?

    ReplyDelete
  9. eiyda:

    cet...aku bukan alien...

    ReplyDelete
  10. Mish:

    bukan opis..isi opisnye...ngeee

    ReplyDelete
  11. Frodo:

    aku dah tukar kerakyatan...

    ReplyDelete
  12. Kniedaz:

    tauuu takpe kak..:))

    ReplyDelete
  13. Wanie-sang:

    huhuhuhuhu...kan kan kan...

    ReplyDelete
  14. Bullet;

    aku tunggu Mish Lollipop...dier belum angkat bendera putih...si Fento pon same.. :D

    ReplyDelete
  15. aujinz..hahahha..lma dh kot angkt bndera ptih..sush tol la..FENTO pat angkt bndera ptih..huhu

    ReplyDelete
  16. Mish:

    iyer laa..iyer laaa...
    sob sob sob..

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD