07 May, 2010

Translation..

Letih sungguh laaa hari nie. Aku tak duk diam di opis. Ke sane ke sinun untuk mencari sesuap mee hun...alaa..bolehlah..aku kan tak makan nasik..

Balik jer kat opis, aku dah bersila taip report [aku tipu]. Bila tensen, mula laa mulut rasa nak berasap, nak mengunyah, tapi aku tahan Jebat!...kalau tak mau aku jadik naga jer depan PC sambil menaip report.

Dah siap report, aku emailkan pada bos. Bos reply balik suruh aku trenselitkan ke Bahasa Melayu. Adess..satu keje lagi. Mulut aku start berasap.

Nak mentrenselitkan English ke Bahasa Melayu nie, agak mencabar gak aa....nak nak perkataan yang jarang di gunakan.

Tapi takpe, kamus bergerak aku ada. Pak Zali!


"Pak Zali, joystick dalam bahasa Melayu ape? Kayu ria kan?"
soal aku.

"Ape dia?"
soal Pak Zali sambil mengangkat cermin matanya.

"Joystick.."

"Ohh...Batang gembira!"
jawab Pak Zali tersengih sengih

".................................."





Aku menten guna Kayu Ria jer laa...
susah komunikasi dengan oldtimer nie..


18 comments:

  1. hahahahahah gembirakah batang tue wei??? hahahahahaha tetttttttttttttttttttttttt

    ReplyDelete
  2. uiks... bahaye..
    tahap dewa translation beliau..

    huhuhu

    ReplyDelete
  3. hahha~ batang gembira.. :))
    nk cari batang gembira satu laa..
    bule wat maen game..

    :-"

    ReplyDelete
  4. joystick tu apa? *buat muka penuh comel dan inesen sambil mata bersinar-sinar

    ReplyDelete
  5. cik fina.. joystick tuh adalah batang gembira..

    \:D/

    ReplyDelete
  6. eiyda:

    mano laa den tau...:D

    ReplyDelete
  7. Ju@Lucky^Mummy:

    agak laaa....sgt advance

    ReplyDelete
  8. ~AmyLiana8886~:

    erkk... sebut joystick jer laa..

    ReplyDelete
  9. Fentomato:

    hua hua hua hua...joystick itu adalah..errr...err..

    ReplyDelete
  10. haippp~ :-w

    kamus bergerak awk yg ajar sy..
    nnt nk tnya lecturer sy laa joystick tuh dlm melayu apa.. :-"

    ReplyDelete
  11. wakakakkaka
    kamus bergerak lu mmg sempoii!
    batang gembira?? phewwww ...


    hahahaaha


    >>___<<


    ((batang riang ria gembira pun sesuai gak))

    ReplyDelete
  12. cik Dyas:

    kamus tue tak leh pakaiii...

    ReplyDelete
  13. frodo:

    ..hahahha... hentam jer laa labuuu...

    ReplyDelete
  14. kakkakak..kmus bgerak lu mmg gle btol la..len kali tya la bnda yg lebih advnce kt die..

    ReplyDelete
  15. abes tuh apa yg bule pakai? :-"

    ReplyDelete
  16. kamus apa yg bule pakai? :-??

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD