09 May, 2010

Watak dan aku

Ape nak merepek hari nie?.. aku kebosanan sambil menunggu untuk masuk kelas mengarut. Owh..Astro nie apesal asik ulang mende yang same.. cett.. aku nak tuko ke siaran 551-556 pun takk leh.. diorang sorok remote..

dok melangut depan TV, tertengok Upin dan Ipin. Watak Mael nie sangat kiut...Mael nie antara watak watak yang aku suka..Selamba dan pada dia, asal barang jadi duit, semua dia nak jual.

Ada lagi watak watak yang aku suka..macamm...

Horatio Caine
Mamat nie perasaan kacak. Sama macam aku.
Nampak cool..sama macam aku..
Suka bergaya ngan cermin mata..sama macam aku..
Dia tua..tak sama macam aku. Aku masih lagi 20an..muda belia...[..hak ptuih!]

Shrek
Gergasi hijo nie, walopon tak kacak, pentingkan diri sendiri dan ego tapi dier caring. Sayang semua yang ada di sekelilingnya. Macam aku laa.. aku walopon tak kacak, aku sangat pentingkan orang di sekeliling..tak caye sila tanya ngan cik Dyas..[..larikkkkk...]

Tony Stark
Romeo, kaki perempuan, penggoda, kaya, cakap lepas, tak peduli ape orang kate, tak suka imbas cerita lama, bijak dan superhero yang semua orang kenal. Kalau aku bijak dan kaya macam dia, ape agaknya perangai aku eik??..

Roronoa Zorro
Pakar pedang dan berhasrat untuk menjadi pemain pedang terkuat di dunia. Panas baran tapi kadang kadang dia amat lampi. Selalu sesat jalan...macam aku gak. Aku pegi mane pun, hatta ke Precint 9 pun, walo dah lapan blas ratus kali pegi, aku tetap salah masuk simpang...vengong.. masuk KL?.. hoh..korang jer laa drive.


Watak watak tu, macam kena ngan jiwa aku. Pentingkan diri, sukakan cabaran, lampi, sukakan duit, GPS rosak, Romeo (..yang nie pasti ade yang tak senang duduk), caring (..ker???) dan perasan Kacak sampai korang terasa nak sepak!..

silalah akui...tak yah sorok kat aku. kan? kan? kan?



26 comments:

  1. watak yg aku suka shrek sbb dier warna ijau dan baik,kalo hulk tu ganas aku tak suka ganas2 ni.............hehehehe

    ReplyDelete
  2. ya ampun...please la....hahahahaahaah mimpi ngeri aku baca semua statement ko nie..

    ReplyDelete
  3. cett~ suma tuh ayat pasan..
    suma org xyah caya ayat2 dongeng itu..
    lalalalla~

    bila mo klon nih? :-"

    ReplyDelete
  4. mak aih... ader karektor yg aku tak pernah dengar pon....

    ReplyDelete
  5. Fen:

    cess..ingatkan Oh A....:-"

    ReplyDelete
  6. Epul:

    aku tak suka Hulk..baju koyak rabak, seluo tetap menten..tipu..

    ReplyDelete
  7. Iena:

    same same la kita suka dan nantikan pilem terakhir beliau...

    ReplyDelete
  8. Cik Dyas:

    dengki laa tue..:-"

    ReplyDelete
  9. Kniedaz:

    LAMPI tue macam lampu yang lambat menyala..hahahha...


    LAMbat PIkap... :D

    ReplyDelete
  10. Zul:

    yang mane?.. semua tue pemes..tapi aku rase ko tak penah denga name karekter roronoa Zoro kan?..kan ?..kan?..

    ReplyDelete
  11. xda mana nk dengki ngan awk.. :-"

    ReplyDelete
  12. [ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ:

    hahahahha.. aku tetap baik macam Shrek!

    ReplyDelete
  13. haippp~ :-w xdengki laa..
    bluekkk~

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD