30 June, 2010

Yep..bos aku memang macam tue!

Kengkadang aku tak semangat bila tiba di opis. Tetapi kengkadang, aku layan gak aa perangai bos aku, Pak Zack yang memang gilo gilo. Korang bayangkan, dia pakai cermin mata Rayban seploh hingget depan pintu masuk opis... terus menari twist .

Jangan bayangkan dier menari twist macam P. Ramlee. Korang bayangkan dier menari twist macam Mahmud June dalam citer Do Re Mi campur ngan goyang gerudi Inul Daratista.

Hampeh tak?

***

"Hang pasai apa macam ayam berak kapur nie?"
soal Pak Zack.

Sumpah aku tak penah tengok ayam berak kapur. Dan aku buat buat tak dengar. Malas nak layan orang tua tue.

Serta merta aku jadi semangat bila Pak Zack ajak pekena rrrrrrrrooti canai kat luar.
Set!

"Hang tunggu kat lobi, saya nak pie jumpa Mr. Tan kejap!"
saran Pak Zack sambil berjalan laju menuju ke toilet.

"Mr Tan mane?"
soal aku innesen.

"Mr Tandas!"
Jerit Pak Zack dari jauh.

***

Sambil pekena teh tarik ngan roti canai..

"Pak Zack, pinjam laptop. Nak online jap!"

"Cek fesbuk?"

"Tak aaa.. nak cek email kot kot ade email dari Maria Ozawa ke.."
jawab aku ngan muka serius badak.

"Uish..kawan hang Jepun ka?"
soal Pak Zack, interested.

"Ha'ah"

"cun ka?"
soalnya lagi.

"Mabeles..!"

"Uish.. send regard pada dia na! Hang kenai kenaikan laa kawan opis hang nie, boleh jadi pen-pal!"
saran Pak Zack tersengih sengih.

Haruskah aku kata,
Pak Zack, pie cek sendiri kat tenet!

27 comments:

  1. ha ha ha. maria ozawa sbgi penpal. aku nak klu cenggitu...

    bestnya dpt bos yg sebegitu. meriah dunia

    ReplyDelete
  2. kenalkan kat aku juga ek.... kekeke

    ReplyDelete
  3. hah penpal?? penpal??? hahah xD

    ReplyDelete
  4. bersyukurlah dia bg ko guna laptop dia hehehe

    ReplyDelete
  5. hahaha...bos ko sengal laa

    ko keje kt mana wei?

    ade keje kosong x?

    cm best je dpt bos cmtu.hahahahaha

    knl kan i juge ye..i nk jd pen pal

    ReplyDelete
  6. send regard kunun.keh3
    pak zack ko tuh wat2 inesen je xknal maria ozawa..

    owh,aku da berikrar xnak komen kan.
    so no komen. :P

    ReplyDelete
  7. besnye laaa dapat bos mcm 2...
    kne dapat bos mcm ak..
    tgk org dahi berkerut2...
    mau rce nak tempeleng aje... haisssh!

    ReplyDelete
  8. bos kau mmg lucah!
    wa ske ... kem salam pada beliau.
    bahagia dunia ... keh3x

    ReplyDelete
  9. syuQ:

    ..huhuhu..
    yep..beliau memang begitu..

    ReplyDelete
  10. hellioz;

    beliau kewl..
    kengkadang gua rase nak lempang jer..

    ReplyDelete
  11. Encik mamaT;

    ko tak leh..kang marah orang tue kang..
    muahahahhaha

    ReplyDelete
  12. ice♥ice:

    mo jadi penpal beliau?..
    ho ho ho

    ReplyDelete
  13. Kniedaz:

    alaa..kengkadang dier saje tinggal suruh saya jaga..

    ReplyDelete
  14. xtionkamen:

    aku keje kat Sepang..

    kompeni aku ade kapal terbang..
    muahahahha

    ReplyDelete
  15. Aki:

    meh keje ngan aku meh..
    jadik sekretari aku..
    muahahhahaaa

    ReplyDelete
  16. Maisyara:

    itu soalan ke komenan?
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  17. frodo:

    beliau takde hari nie..
    buat keje luau..

    ReplyDelete
  18. hahahaha sian dier yg innocent xD

    ReplyDelete
  19. Fakhrur Razi:

    hah?..
    sape? sape?..

    ReplyDelete
  20. maisyara Pot! Pot!:

    penpal nie kire macam rakan pena laa..
    zaman dulu dok tulis tulis surat..

    la nie, zaman tulis email ngan SMS jer..
    huhuhu

    ReplyDelete
  21. nak jadi pen pal pak zack..eh tak..abang zack :">

    JOM!

    ReplyDelete
  22. fen:

    hahahhaha.. boleh boleh!
    sila sila... (^_^)

    ReplyDelete
  23. stylo ar pak zack hahahahahhah

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD