23 July, 2010

Gen Hensem..

Berkumpul ngan family aku. Sangat susah nak berkumpul dengan diorang..kalau dapat, ayah aku pulak kena keje.. tapi itu hari ayah aku rest day dua hari. Dan aku plak MC seminggu.

Ayah aku menghadap buah mangga yang dia beli di Selayang, buah laici sebakul (ayah aku tak men beli kilo kilo..dier beli satu bakul terus..sebab dier memang hantu buah) lansom tak berbunyik.

Angah tengah sibuk ber-SMS. Mamat tue tak lekang ngan henpon.
SMS ngan awek. Skendel dier punyelah ramai. Sampai aku tak tau yang mane satu yang dier layan.

Biler aku tolong jawab henpon, nama kat skrin Farid tapi yang memperkenalkan diri Faridah. Last last aku di haramkan jawab henpon beliau sebab beliau hampir kantoi bila aku tanya "Ini Ida ker?" bila yang telefon itu namanya Hanim.

Salah aku ker? Bukan kannnnn...


Aku cakap ngan dier pon, dier buat dokno jer..

"Wei, lu dengo tak beng?" aku jerkah mamat tue. Tetap dier buat muka tunggul kelapa.

"Muka tak hensem, awek ramai. Ape ayat lu gune?" soal aku lagi.

"Kuang asam, hensem laa wei..!" Angah cuba menegakkan benang yang basah.

"Sudah laaa..muka macam Bangla...lu ngan gua beng, gua lagi hensem!"

"Perasan..." sindir si Angah.

"Dah dah..adik lagi hensem!" si Kenit menyampuk.

"Blah laa lu!" Angah jerkah si Kenit.

"Wei..korang mane leh derhaka ngan abang!" aku menguatkan lagi fakta.





"Tak yah gaduh gaduh, Ayah lagi hensem. Kalau tak, korang ingat korang hensem ker? Jangan perasan laaa.."
Selamba bapak aku mencelah sambil tersengih menampakkan serat mangga celah pagar beliau yang rongak.


Aku, Angah dan si Kenit diam.
Perlahan lahan tunduk mengangguk mengiyakan fakta ayah.

23 comments:

  1. hahahahah hamek ko...pakcik ensem...nama saya purple..hahahahaha..tiba2 nak berkenalan ngan bapak ko wei...

    ReplyDelete
  2. alamak, laici =p~ lazatyer...uncle, sy mo laici sebakul jugak ..haha..tiba2..apekah?

    ReplyDelete
  3. hahahaha!!
    taw pon ko..
    baka bawah mest dapat dari ats ma! haahaha... dan dan bapak ko pon ngaku encem!

    ReplyDelete
  4. eiyda:

    weh weh.. jangan nak ngengade ngorat bapak aku..

    ReplyDelete
  5. MisNoRulz:

    hahahha.. ngidam laici kaa weh?..

    ReplyDelete
  6. Aki:

    bapak aku memang hensem...

    ReplyDelete
  7. Farid:

    owh yang mane?..
    huhuhuhu...

    ReplyDelete
  8. haha kelakar lah ayah ko....selamba je


    ala berbakul2 buah..hulur lah ckit..

    ReplyDelete
  9. salam.. nk nyelit komen gak... sempoi gile laa ayah awk jwb cemtuh... (^_^)v

    ReplyDelete
  10. bapak lu ble geng ngan abah wa arr!
    beliau ske coli merah?? jom layan maria ramai2!!



    >>___<<

    ReplyDelete
  11. semua pon mengaku hensem tanpa syak wasangka..hahaha

    ReplyDelete
  12. xtionkamen;

    tue laa pasal..
    gagaggga

    ReplyDelete
  13. Ann:

    telah selamat di kerjakan..

    ReplyDelete
  14. Frodo:

    gua rase..beliau lebih minat yang hitam..


    muahahhaha

    ReplyDelete
  15. DuniakuAbstrak:

    ..spesis yang same..

    ReplyDelete
  16. ojin, bukan tahap ngidam dh ni..aritu nampak kt pasar tk sempat beli..huhuhuhu...mo laici jugak T_T

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD