19 July, 2010

Radio Bas Sekolah

Aku ngan Angah lepak lepak sambil pekena kopi. Si Kenit plak sibuk tengok Dokumentari perubatan. Heran aku, sejak bila mamat tue pandai tengok dokumentari perubatan?

Aku borak ngan Angah pasal piala dunia yang lepas.
Tak sempat nak kutuk kutuk Face to face masa piala dunia berlangsung. Kalau tak mesti best bertegang urat. Aku sokong Jerman, Angah sokong Spain.

Tetiba si Kenit tergelak sengsorang. Apehal plak mamat tue?

"Woi, apesal?"
soal Angah.

"Ade gak penyakit namanya Radio Bas Sekolah. Lawaknya nama penyakit!
jawab si Kenit tersengguk sengguk gelak depan TV.

Aku ngan Angah tersengih.
Aku konsentret pada TV untuk pemahaman yang lebih jitu...



"Ngek ko, bukan Radio Bas Sekolah laa.. itu penyakit Kardiovaskular.. sakit jantung!!"
Aku paku si Kenit padu padu.

"ohhh.."


28 comments:

  1. hahahah

    adehhh


    sambung gelak

    hahahhah

    ReplyDelete
  2. haha lawak betul...mau pengsan doc kalo dgr ni...

    ReplyDelete
  3. hahahaha.
    RADIO BAS SEKOLAH!

    oke, sangat comel.
    haha.
    k la, bye.

    nk sambung gelak!

    ReplyDelete
  4. hahhaa..hhahaa..hahhaa...
    ader ke radioBasSkolah....mne dye dpt idea tuu..

    ReplyDelete
  5. hahhahahah!!!
    adesss...
    aku ingt apa laa...
    bngek!!

    hahahhaha!!

    ReplyDelete
  6. si kenit 2 btol2 kenit ke atau bdk kecik yg blom masok skolah?kemarahan aku bergantung pada jwpn ang kelak.

    ReplyDelete
  7. ahaha...
    radio bas sekolah..

    ReplyDelete
  8. haha...gua rasa geng bas sekolah ade nyakit ne..

    ReplyDelete
  9. budak2 jaman sekarang..bijak betol..jangan jadi mcm kawan saya sudah..nak cakap astagfirullahalazim g cakap osteoporosis [-(

    Kalau korang dapat student macam ni, apa korang rasa?

    ReplyDelete
  10. haha...bape lame tak korek da...

    ReplyDelete
  11. hahahahahahaha memang ngek la itu budak en aujinz..rase nak penyet2 je jadi ayam penyet..
    ada plak nama penyakit radio bus sekolah...hihihi

    ReplyDelete
  12. radio bas sekolah tu mesti ade kena mengena dengan geng bas sekolah kan?? kuat sgt tgk citer tue kot..terpengaruh...

    agak2 kalau cakap kt doctor dia yg kena radio bas sekolah... wahaha

    ReplyDelete
  13. wakakkaak ampeh sialan jerk....penyakit radio bas sekolah die la kan......kekekekekek menjadi lak lawak sikenit ni.....kekekekkeek

    ReplyDelete
  14. hahahahahaahahahahahahaha *gelak guling2* xpa la beb..asal ada bunyik katanya..wakkakakakaakaka

    ReplyDelete
  15. adess.. menyesal tak komen awal hahaha...

    Wanie:

    isk isk isk..

    Pelatt:

    hahahha.. lu bace betul betul bro..

    Ann:

    doktor pon leh resign kalau macam nie..

    ReplyDelete
  16. yayahidayah:

    huhuhuhu..

    Adeqq:

    boleh ker men sambung sambung?..

    ReplyDelete
  17. ishiko:

    tak tau aaa..

    Aki:

    cit!.. ko ingat ape?..

    ReplyDelete
  18. ~Aleen~:

    beliau adik gue yang bongsu

    Daisy:

    pernah belajar penyakit tue tak??..

    ReplyDelete
  19. Hiro:

    aku pn rase macam gitu gak la..

    Fen:

    sungguh sengal kawan hang tue..

    ReplyDelete
  20. Maisyara:

    sape?.. huhuhu

    ice♥ice:

    kurang pasti..

    ReplyDelete
  21. Wanie-sang:

    mungkin beliau stadi lagi tinggi..

    MiszNoRul:

    ..doktor pon tepuk dahi laa..

    ReplyDelete
  22. syaf:

    ...tue la pasal..

    Erin:

    ..aku nak suruh dier masuk Raja Lawak laa..

    ReplyDelete
  23. xtionkamen:

    gagagagga... tue laaa..

    eiyda:

    tue laa.. janji ade bunyik kan..

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD