17 July, 2010

Tempat : rumah persembunyian

"Beng, lu tau masak Tom Yam?"
Adik aku Angah tanya soalan yang memperkecilkan kehenseman aku.

"Sediakan bahan.."
Aku jawab sambil belek belek remote Astro.

"Errmm... lu tau masak Char Kuew Teow tak?"

"Lu sediakan lah bahan.."
Itu jer jawapan aku. Dier yang nak makan takkan aku yang nak kena keluar duit.

"Tak yah aa..esok lu buat jer laa Mee Goreng basah yang macam dulu tu"
request Angah lagi.

"Okeyh.. sediakan bahan. Lu cakap jer nak makan ape. Chef Aujinz ade!"
Riak. Dah lah kacak...riak plak tue.

"Mee goreng basah kena ada cili jeruk. Lu buat cili jeruk sekali tau!"



"ohh............"


Pelahan lahan aku bangun dan on laptop.

Giler punye rasa macam loser bila kononnya Chef hebat tapi taip kat Google "Cara cara membuat cili jeruk"

25 comments:

  1. dah buat cili jeruk tu

    bawak2 la hanto ke aku sikit yep

    ReplyDelete
  2. ahaha... letak cili, letak cuka, dah siap kot..ni chef lia punya resepi...haha

    ReplyDelete
  3. hahahahah 2la!belagak lagi chef aujinz!

    ReplyDelete
  4. wah terer memasak eh......hehe

    ReplyDelete
  5. wah terer memasak eh......hehe

    ReplyDelete
  6. sodap masak dgn makwe dlm rumah dia semasa keluarga dia tak ada..haha

    ReplyDelete
  7. kekekekeke!!
    cili jeruk.. rendam je la cuka bebanyak.. jeruk la jadinye! ahakz

    ReplyDelete
  8. ahahahha..tu la riak lg..kihkihkih..so dah buat ke blum ojinz oiii..nnt klu jd..ko kasi upload eh..

    ReplyDelete
  9. Wanie:

    hish.. aku fail laa buat cili jeruk nie..

    ReplyDelete
  10. Lia3003:

    uish.. senang jer ker??..

    ReplyDelete
  11. Wanie-sang:

    mane ade.. huhuhu

    ReplyDelete
  12. Ann dan Pelatt:

    perli laa tue...

    ReplyDelete
  13. Alvin:

    owh..gua blom try lagik..
    gagaggaga..

    ReplyDelete
  14. DuniakuAbstrak:

    tue la pasal..

    ReplyDelete
  15. Faizal:

    Hahahahaha...baru aku tau..

    ReplyDelete
  16. Intan:

    aishh.. takkan aku nak aplod..kena gelak padu padu kang oiii...

    ReplyDelete
  17. kahkah ..ayat ko tak leh bla kan...sgt mencabar kejelitaan aku juga.....last last aku nak gelak....tapi aku tanye balik...aku pun sumpah tak tau buat cili jeruk tu....ajo jap chef yg tak berapa kacak tapi perasan kacak....perghh panjang name ko aku bagi !!!!

    ReplyDelete
  18. Fen:

    iyer ker??.. baek... tunggu den balik..

    ReplyDelete
  19. Erin:

    ko tk percaye plak aku kacak..

    aku lempang kang..aku pun fail lagi buat cili jeruk..

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD