14 July, 2010

Satria Baja Hitam punya pasal..

Masa : masa aku sekolah dulu
Tempat : Kampung aku tempat aku buat onar

Aku sibuk tunggu cerita Satria Baja Hitam. Diktator Sadis sibuk buat aiskrim Malaysia kat dapur. Time dia tengah buat buat bizi macam tue laa aku leh layan TV dengan sesuka hati.

Hati berbunga bunga sebab hari Khamis selalunya aku akan ke sekolah Agama. Tapi hari itu aku MC sebab demam. Ape, ingat dak sekolah tak leh amik MC ker?

Pukul 4.30 petang, citer Satria Baja Hitam dah start intro.

"Ko dah semayang lom?"
soal Diktator Sadis dari dapur.

Adus...potong stim!
"Hari nie MC la Cik!"
jawab aku selamba.

"Kepala hotak ko semayang pon nak MC!"
Sedas bertepek kat muka aku kena maki.

Aku jalan hentak hentak kaki. Nak melawan kang, berbirat plak pipi. Nak tak nak aku gie jugak laa ambik air sembahyang.

Aku cepat cepat ambik wuduk. Berlari ke bilik rumah atas, bentang sejadah, capai songkok, niat dan takbir. Bacaan aku macam kaset fast forward. Satria Baja Hitam punya pasal.



Tapi...
Satria Baja Hitam, Flashman, Inspector Gadget pada hari tersebut, semua ke laut.
Diktator Sadis haramkan aku tengok TV sampai malam.

Padan Muka aku!
......



***

Dah duduk tahiyat akhir tetiba suara Diktator Sadis berkumandang di pintu bilik..

"Astagfirullah..mazhab mane ko ikut????!!"

Aku terkebil kebil blur.

"Sape ngajo ko sembahyang pakai seluar pendek nie???!"





28 comments:

  1. hahahahahahaha ko memang penyesat beb..baby sila jangan ikut cam uncle nie..not gud.. hahahahaha

    ReplyDelete
  2. hahahaaa........ klaka betol laa.... punye memberontak nak tgk satria baja hitam tuh..... sampai solat pakai seluar pendek je...hahahaa

    ReplyDelete
  3. teringat zaman budak2.. pakai telekung guna kain batekk.. dah macam ninjaaa je

    ReplyDelete
  4. pergh..ang skola lagi awl dr aku ke?taim aku dulu pon xde lagi mc2.yelah..duk kampong.pakai bwat surat kehadapan cekgu zainab je.keh3

    ReplyDelete
  5. asttagfirullah!!
    penyesat tegar la lu!!

    ReplyDelete
  6. lu belum tengok sesat gua lagi... lagi hina dari lu.. tapi ada sedikit sopan gua selitkan

    ReplyDelete
  7. ke laut sungguh..semua satria baja hitam punya pasal!

    ReplyDelete
  8. aku pon lebih kurang gak... kerana suria baja hitam kul 4.30, and kul 5 citer gaban, akan ku cipta seribu alasan supaya tak gi sekolah agama...klu gi pon, menyusup balik awal, time org solat asar...ish3... ni semua ko punya pasal, LANUN....

    ReplyDelete
  9. best2..kamen rider ryuki..ahaha

    ReplyDelete
  10. nak jadi budak balik ye en aujinz????hihi

    ReplyDelete
  11. owh citer ni...aku suka sgt2...citer ni lah yg mgindahkan lg kenangan kanak2 aku

    ReplyDelete
  12. Eiyda:

    huhuhuhu.. baby jangan ikut perangai uncle..gaggaga

    ReplyDelete
  13. Fen:

    ai yak prasan la yu masa tue..

    huhuhu

    ReplyDelete
  14. princess_eryna :

    tue la pasal..
    ..

    ReplyDelete
  15. dewman:

    gagagaga... terbaek la tuh..

    ReplyDelete
  16. aleen:

    pasti laa..
    panggil saie Kanda Aujinz!

    ReplyDelete
  17. maisyara pot! pot!:

    ..pasti laaa... gagaggaga

    ReplyDelete
  18. Pelatt:

    lu sopan lagu mana??..

    ReplyDelete
  19. kniedaz:

    memang pon Kak..berhantu citer tue masa tue..

    ReplyDelete
  20. Zul:

    ape ke hey plak aku yop??..
    gagaggga

    ReplyDelete
  21. Hiro:

    selain Kamen Raida Burakku dan Zo, Kamen Rider lain aku tak suka..

    silalah percaya!

    ReplyDelete
  22. gulu wa layan cerita suria baja hitam sambil layan kopok aladin ngan bon bon..

    ReplyDelete
  23. @Wanie-sang;

    gagagagga..
    kalau boleh...

    ReplyDelete
  24. @Ann:

    wah.. awek Kamen Rider laaa..

    gagaggaga..

    ReplyDelete
  25. Alvin:

    kam kam lu layan tak??..
    gagaggaa

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD