26 August, 2010

Dengki ngan aku lagi!

Pepagi, masa aku dah sibuk menghadap PC, Pak Zali baru sampai. Tiap kali sampai, dia kena lalu depan meja aku dulu.

Dia berhenti depan meja aku.

"Piz, hang gaji kecik dari kitorang, pun nak pakai tie ker?"
soalnya tersengih sengih.

Perghh... kalau tak kenal, mau aku saman malu 18 juta hingget. Tapi aku dah masak ngan perangai Pak Zali. Dia memang weng sikit. Dier jeles aa tue ngan kekacakkan aku.

Tapi member unit aku memang semua weng.

Pagi, tengahari ke petang ke, kalau dier rasa nak bahankan aku dier buat jer.

"Piz, senior ko pun tak pakai tie, ko sibuk nak pakai tie buat ape? Hang gaji kecik dari kitorang!"
soal Pak Zali padu.

"Sebab kalau pakai tie, saya rasa lagi kacak dari Pak Zali!"
jawab aku padu gak.

"Sudah laa hang!"

***

Selepas membazir kat toilet, aku berdiri belek muka kacak aku kat cermin sambil betulkan Tie. Pak Zali masuk.

"Alaaa.. tak yah aa betulkan tie. Kitorang tak pakai tie pun masih hensem dari hang!"

Aku cuma tergelak.

Aku tunggu Pak Zali masuk dalam tandas, tunggu kejap, aku keluar toilet lepas tue aku padam semua suis lampu.

"    Oiii!!"

Aku terkekeh kekeh gelak setan sambil berlari ke opis.

Pak Zali masuk ke opis ngan seluar yang basah separuh sambil membebel bebel kat aku.

21 comments:

  1. oiitt! manyak kedengki laa ini inchik aujinz... cian kt dia tau!!




    err... basah suar? musti dia gelabah mase lampu padam tu, kn? penakut gak dia... (^_^)

    ReplyDelete
  2. haha nakal lah....comel jer taw

    ReplyDelete
  3. apasal lah awak tak kunci je pak zali tu kat dalam tandas .. nak sahur nanti baru bukak !

    ReplyDelete
  4. hahhahaha!!
    kekacakkan?? ye la tu!!

    ReplyDelete
  5. hahahahaha lawak la en aujinz ni!!!
    hehe

    ReplyDelete
  6. laa tutup lampu pun gabra

    hahahaha

    pakai tie?

    jom dating, pakai tie yeh yayang

    ReplyDelete
  7. Ann:

    eh? eh?.. sape yang comel?..

    ReplyDelete
  8. Parid:

    setan terlepas bro..muahahhaha

    ReplyDelete
  9. Uncle Al-Lavendari:

    alamak.. huhuhuhu.. kesian la plak..

    ReplyDelete
  10. Aki:

    ..ko terima jer la hakikat..
    keh keh keh..

    ReplyDelete
  11. pinky lucia:

    baekkk.. koh koh koh..

    ReplyDelete
  12. wanie:

    aloo.. panas la laling deting pakai tie..
    keh keh keh

    ReplyDelete
  13. bedmsar sangat ke gaji org tua tu..ckp kemain padu lagik

    ReplyDelete
  14. HAHAHA . nakal ! sakat org tua. HAHA

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD