11 October, 2010

Nah..hambikkk! Nak sangat!

Duduk petang petang di rumah Bonda sambil memerhatikan Banjaran Titiwangsa dan puncak Genting yang di selaputi kabus, melayan angin sangat best.
Tapi tak best kalau ade orang bagi task suruh buat itu ini.

"Lu terer masak mee kan?"
soal Angah.

"Apesal?"

"Gua nak test lu.."
jawab Angah dengan muka penuh niat keji.

"Tengok tangan la beb! Lu nak mee ape?.. Mee Bandung Muar, mee goreng mamak..mee goreng biasa, mee goreng basah..mee hailam, mee udang?..lu cakap jer..tak reti pun gua leh buat buat reti.."
gua eh..aku dengan nada riak menjawab.

"Buat Mee Ketam!"
jawab Angah sambil terkekeh kekeh gelak.

"Err.. apesal tak mintak mee udang? Mee Ketam tak penah buat lagi.."

"..aik..tadi kate terer.. buat laa.."
Angah perangat aku lagi.

"Ciss.."
Aku bangun siap siap nak ke kedai beli bahan. Pantang ade orang perkecilkan Jurus Silang Sudip aku nie.

***


Hah.. nak sangat kan. Hambekkkk!!! Cukup tak ketam?!

Sampai bengkak bengkak bibir mamat tue makan ketam.
err.. betul ke Mee Ketam macam tue.. aku men redah jer resepi dier...

Angah tak komplen pun..

24 comments:

  1. kagum,
    pndai masak wooo~~~

    wiwit
    hehehe

    ReplyDelete
  2. ak pon taktau ghupe mee ketam.......tp ramai mmber ak dok puji sedap...

    byk kt penang jer ak rase

    ReplyDelete
  3. pergh!!menarekny!!!nak jugak weh!!!hu3
    amboih ang...bz sungguh ye.

    ReplyDelete
  4. perghh3!!
    hebat bon ojin ku ini!
    eceh!!~

    tapi yg nasi kuning berterabur tepi tu spe yg mkn? gaya mcm order kat kedai je.... bkn ko yg masak je....

    ReplyDelete
  5. Ann:

    memang ade ke mee ketam?..koh koh koh

    ReplyDelete
  6. Aleen:

    hahahaha...amik resepi nanti yer..

    ReplyDelete
  7. Aki Bun:

    ciss..itu nasik ayam, makcik aku masak..anak dier makan..

    ko perkecilkan jurus sudip bersilang aku. nanti aku masak untuk ko..bese aku caj RM4..aku caj semilan hingget sepinggan untuk ko..

    muahahahha..

    ReplyDelete
  8. Betul2 mee ketam ni..ketam punyala besa..

    ReplyDelete
  9. clurst ketam ko nok..terkangkang lagi....

    ReplyDelete
  10. amik ko, ketam sekor..kl mee kambing, mau kambing sekor letak kt situ.hahaha

    ReplyDelete
  11. ALAMAK...x tahan tgk ketam tuuuu... my pebret..huhuhu

    ReplyDelete
  12. ketaaaammmmmmmmmmmmm~~~ *drool*

    ReplyDelete
  13. Kniedaz:

    err..ketam dier semua saiz tue laa kak...

    ReplyDelete
  14. Eiyda:

    hahahahha.. siot jer ayat..

    ReplyDelete
  15. xtionkamen:

    hahahaha... memang kena buat macam tue laa..

    ReplyDelete
  16. Sue:

    nak?.. sepinggan semilan hingget...muahahahha

    ReplyDelete
  17. Zyra:

    haiyyyooo.. ape nie..mengences...

    ReplyDelete
  18. aujinz, jeles, jeles... pandai masak..

    btw, mee keta, tu, jnji nampak ketam kot.. sekor lagi tu, kira jadi la tu

    ReplyDelete
  19. Lia3003:

    agaknye yer..koh koh koh..

    ReplyDelete
  20. Fentot:

    dapnyer...koh koh koh..

    ReplyDelete
  21. hahaha terbaek tp sptutnya korek isi ketamlah gila -.-

    ReplyDelete
  22. jadik abang aku please!!! leh aku request makanan macam2

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD