17 December, 2010

Pergh.. rasa macam nak balik cepat.

Dah jadik tabiat aku..ala sape sape pon sama. Kalau pergi travel, aku akan beli souvenir. So, dengan rasa terujanya aku bertanya kepada member aku iaitu orang tempatan.

"Bang, kat sini mane tempat best jalan jalan?"

"Tempat best?"
soal beliau.

"Ha'ah, yang boleh beli shopping shopping souvenir"
jawab aku sambil bayangkan tempat macam Central Market, Ben Thanh, Jonker Street, Padang Besar.Boleh beli key-chain ka, fridge magnet ka..

Dia diam kejap.......................

"Parkson!"
jawab beliau dengan jujur.

Serta merta aku down.

***

Nak balikkkkk!!!!!

23 comments:

  1. padan muka.sbb ang busuk!g jln tak pnah nak beli souvenir utk aku.wu3 :P

    ReplyDelete
  2. @Aleen:

    aaaa..ngengade aa mung..itu hari aku mintak alamat..haram ko nak bagi.. sekeh mo??

    ReplyDelete
  3. hahha~ souvenir kt pakson eyh?
    alamanda pun ada parkson.. ;))

    nk souvenir!!!~

    ReplyDelete
  4. sengal giler jawapan, lempang je laju2..

    ReplyDelete
  5. ko nak balik mane??? nak ikot..

    ReplyDelete
  6. hahaha.

    hulu bebenor dah aku dengar nye,

    >:) ade try pakai cawat tak?
    ahahaha

    ReplyDelete
  7. @Cik Adza:

    haishhh.. susah laa nak cari souvenir awak..

    ReplyDelete
  8. @Lia3003:

    tak bleh.. dia tolong amik hantar amik hantar saya dari apot ke hotel.. koh koh koh

    ReplyDelete
  9. @Sab Buenoo:

    ko nie.. ingat aku dok letak kat tepi sungai ke nak pakai cawat.. muahahahaha..

    ReplyDelete
  10. balik awai yea...



    Nah amek award dari saya...

    http://mamapink07.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. xtau nk komen pe..
    tp rase nk komen gak..
    leh ke komen je tp xde isi??
    keh3..

    ReplyDelete
  12. kat parkson sekarang ada sale sampai 70% diskaun.

    masa saya ke kuching baru2 ni, saya terbeli beg camel. harga biasa rm400 lepas less dapat rm200 .. maka terpaksalah saya mengusung dua beg balik ke kl. satu buat isi ikan terubuk. hehe

    ReplyDelete
  13. @Yaya:

    ojinz punye souvenir pun belum beli lagik..

    ReplyDelete
  14. @Uncle Hamzah:

    kat Sibu takde ikan terubuk.. huhuhu.. nak gak beli..

    ReplyDelete
  15. @Fentot:

    yang souvenir Saigon pun belum hanto lagik..koh koh koh

    ReplyDelete
  16. ini yg aku panas nih.mse bile ang mintak alamat?dusta semata.macik!!!tengok ojin nih.hu3

    ReplyDelete
  17. hoh?suke bli ole2 ke.....
    *mentol klua lg kt cni..
    agagagagagaga

    aujinz.........nk subang yg bg telinge jdik pnjg tu..hahaahahah
    *pitammm dgn prmntaan sndri*

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD