31 January, 2011

Gurindam blues hari Isnin part berapa entah..aku tak hingat..

Setelah hujan seharian, air tangki mcm air tempayan, terasa malas nak bermandi mandian, bila kepala lutut berlaga lagaan..

Terpaksa juga di kuatkan semangat, punya laa sejuk macam tak hengat, nak jalan pun lutut terasa ketat, kalau leh pelok pelok bini kan best, kasik perangat.. deng!

Bawak kete macam bawak bulldozer, tersengguk sengguk macam hape, oii korang yang di depan sana, kalau nak bawak kete macam siput, ketepi lerrr... deng lagik!

Sampai di opis boss takde, yay, apa lagi kata tikus, kucing takde mari bergembira, nak buat apa pun, aku punya suka.. baru nak on laptop nak online fesbuk, bos dah tercongok depan mata! deng lagik lagik..

Menuju ke kafe konon nak sarapan, don weri semua, ada akak rambut panjang tolong sediakan, Kak, Nescafe tarik kurang manis tolong sediakan, bila dia pusing..mak aii.. ghupenya jantan.. kesian...pompuan jadian.. tipah tertipu.. deng lagi lagian..

Alangkah bestnya pekena nescafe ngan roti bakar, habis tiga keping roti pun ko tak sedar, Iyer Pak Zack ada apa? Beli surat khabar?.. ada..ada.. jap lagi saya hantar.. ya saya tahu, saya gaji kecik ala kadar..diorang durian, saya telur dadar..

Layan blog leh layan ngan kuaci, perghh.. terasa nikmatnya tak terperi, kalau boleh, nak beli kuaci selori, tapi apakan daya , kulit kuaci berterabur boss dah perli perli, ambik penyapu sapu sendiri.. chicklucker punya cleaner, mana korang lari?

okeylah yer..
sekian sudah cerita kiter..
hah ape lagi?.. korang tak reti reti lagi buat keje??
lempang kang..tertonggeng bawah tangga..

Sekian dari Lanun yang tak kacak tapi bergaya,
macam hape..
chioowww...


21 comments:

  1. kecian ojin..bad day ek..xpe2..sabar k..tapi,nape ojin telur dadar?hahaha..tp,sedap gak telur dadar..

    *ojin!!ila dah tukar template ngn header!cantik x!ngeh..ngeh..ngeh..

    ReplyDelete
  2. hahahah... sabar2... kirim salam kat akak rambut panjang tu... keke

    ReplyDelete
  3. hahahaha...
    rmbut pnjg x hingat...kah3

    nsib bek die x baling segelas...
    deng laju2..haha

    ReplyDelete
  4. cutiiiiiiii......
    guling2 kt rmh je...
    ahahahahaha

    ReplyDelete
  5. mndi lah ngn air panas.....br nikmat

    ReplyDelete
  6. @Ila:

    telor dadar memang peberet.. nak nak time lapo macam nie kan.. koh koh koh

    ReplyDelete
  7. @Encik MamaT:

    baeklah.. aku akan sampaikan.. itupun kalau dia mengaku akak laa.. koh koh koh

    ReplyDelete
  8. @Silah:

    uiksss.. tido rehat laa kat umah.. tak yah aa online. perghhh.. alangkah bahagianya... koh koh koh

    ReplyDelete
  9. @Ann:

    air sejuk adalah yang terbaekkkk... ngeeee...

    ReplyDelete
  10. @Fentot:

    gelakkkkkkk plak dier... koh koh koh

    ReplyDelete
  11. @Sab Buenoo:

    deng deng lohh.. bukan deng deng atau deng dang... ngeee..

    deng deng ngan deng deng kan same.. nak kena sekeh???

    ReplyDelete
  12. cam sajak je..
    kalah usman awang gni.. keh3

    ReplyDelete
  13. senyum simpul baca ini entry sambil sedut air horlick ^_^

    ReplyDelete
  14. @Kniedaz:

    minum air Horlick panas kaa sejuk??..

    ReplyDelete
  15. deng deng maksud aku adelah.


    ♪♪ deng deng..kedeng deng..♪♪

    ini ada bunyi k. kalau ko tepon aku, aku buat bunyi dia cemana kat ko.

    lalala.:-"

    ReplyDelete
  16. @Sab :

    ahhh.. ade syarat plak.. ape kate ko rakam jer ... lepas tue aplod kat fesbuk.. amacam???

    ReplyDelete
  17. life ko tak best a
    sebab banyak kali terpaksa sebut deng
    huehuehue

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD