20 April, 2011

Dia yang bernama Sara

Tak hagak hagak peram blog. Nie pesen pemalas nak online la nie. Harus lempo jer ke sungai iyer dak?

***

Semenggalan (...err.. lebih kurang macam sepeninggalan satu penggal..) aku dari unit lama, la nie agak bizi sikit aa mencuci keladak unit IT yang banyak cengkadak. Nak kencing pun tak sempat wa cakap lu. Nasib baik ada banyak botol bawah meja. Aku kencing dalam botol jer.

...sape percaya memang dia sewel.

La nie, aku cuma bekerja dalam unit 4 orang jer. Unit lama dulu lapan orang. Tapi still leh kerja. Aku bernasib baik dapat partner yang pandai buat kerja daripada pandai bercakap.

"Bro, esok lu buat TnC ngan diorang. Apa apa yang tak betul, lu tibai cukup cukup!"
Boss aku memberi arahan.

"Oret!"

"Esok pagi tunggu kat Visitor Center. Nanti lu jumpa ngan Sara bawak dia sekali. Dia konsultan"
Boss aku bagi arahan.

"Okeyh"
Dengan kompiden aku jawab.

Perghh. Ade awekkk. Bagus gak. Dah penat aku menghadap muka muka budak vendor yang keras kematu  takde bentuk macam Junction Box tue. Ada awek leh gak usha usha.

***

Pepagi aku dah sampai depan Visitor Center. Siap skip breakfast sebab tak mahu awek tue tunggu lama lama. Aku nampak Si Pian budak vendor dan seorang lelaki India dengan beberapa orang yang lain berborak borak.

"Encik sekali ke buat TnC?"
soal Pian.

"Ha'ah..kita breakfast dulu laa jom!"

"Okeyh gak.."
jawab Pian.

Aku usha sorang sorang. Aik. Semua lelaki. Mana Sara tue?

"Semua dah ada ker?"
soal aku.

"Dah.. semua dah ada.."
jawab Pian.

Aku tak puas hati lagi.

"Mana Sara?"
soal aku dengan lurus.




Aku jalan kaki menuju ke Pajero.
Pintu Pajero aku tutup kuat kuat sampai tercabut side mirror.

Aku terasa hari nie mesti panjang dan panas terik bila teringat ayat yang lelaki India tue cakap.


"Sayalah Sara, Encik! Nama saya Saravanan. Orang panggil saya Sara sajer!"


Aku pecut Pajero laju laju dan ambik selekoh tanpa tekan brek sampai berguling guling penumpang di belakang.

Binawe. Aku breakfast dulu tadi pun bagus gak!

40 comments:

  1. Hahahahahahaha~
    *gelak guling guling*




    Sayalah adzam~
    lg kacak dr awak.

    ReplyDelete
  2. ngahahahaa... da hagak dah tadi...
    tp still lawak jugak... >__<

    ReplyDelete
  3. sile tengok tajuk entri hang before ni..REALITI ITU PAHIT...hwa hwa hwa

    ReplyDelete
  4. ha3,saravanan xhagak!xpe2,aleen anak mak mah ade cni.meh cni aku bagi tompang kaki!hak2

    ReplyDelete
  5. @Cik Sophia Kirai:

    adoiii.. kena balik kat aku.. koh koh koh

    ReplyDelete
  6. @Aleen:

    Haaaa.. kan aku dah kata hang kejam..

    ReplyDelete
  7. Tuh.. Tuh.. Jari tuh..
    *nk gelak live lg sonok*



    Lalalalla~

    ReplyDelete
  8. hahaha...
    baca 30 kali..30 kali gelak tak benti..
    ojin leh msuk maharaja lawak...
    ngee~

    ReplyDelete
  9. adoi... klakar...
    x leh blah nyer SARA...=P

    ReplyDelete
  10. wahahahakk..
    dh agk dh sara tu laki india..
    koh3..
    gelak2..
    gelakkn die laju2..

    ReplyDelete
  11. nama saya ros...

    rosman..

    hahaha..

    mujur xngorat si sara tu ek...

    hubungan terhalang tu...

    ReplyDelete
  12. hahahahah aujinz bwk kete cam kaloi
    tak yah tekan brek hahahaha

    saravana pun bleyh laa macha hahahaha

    ReplyDelete
  13. @Mashy:

    tak nak aa masuk Maharaja Lawak.. nanti kena gelak..

    ReplyDelete
  14. @Cik Hani:

    orang kate.. tak kenal maka tak cinta.. tapi nie dah kenal tapi takmo aaa bercinta.. hakk ptuihh..

    ReplyDelete
  15. @Nurkaloi:

    hue hue hue... same eh?.. orett.. koh koh koh

    ReplyDelete
  16. manade ade dengki..
    koh3..
    teringat pulak kat mamat india mase keje tmpt lame dulu,,
    org pgl die sara jgk..
    name die muniandi..
    lgsg xde kene mngene..
    hahakk

    ReplyDelete
  17. mesti kulit sara tu sehalus namanya kan aujinz??

    ReplyDelete
  18. @Cik Ezy:

    Ha'ah.. lagi takde kene mengena...koh koh koh

    ReplyDelete
  19. kesian betol...sadis2...lain kali tanya nama penuh yer....

    ReplyDelete
  20. @Frodo:

    sangat mulus.. sampai ko terasa nak sepak jerp.. hue hue hue

    ReplyDelete
  21. @Erynaakma:

    tue laa pasal.. tapi ade jer oghang nama sara.. hue hue hue

    ReplyDelete
  22. hehe len kali kene tanye dulu sara tu laki ke pompuan

    ReplyDelete
  23. hahahmmbekkkkkk. pakcik ojinz ni kne kawin cpt2 ni. ayokkkkk. lalalala~

    ReplyDelete
  24. hahahahahahahahahaahahhahahahahaahhahahaha

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD