22 May, 2011

Payah bebeno nak dapatkan sebijik Android pon..

Semalam, aku singgah di Tesco. Saja nak survey HTC Desire S idaman hati. Ada satu kedai HTC kat situ. Dok mengidam macam pompuan preknen. Siap termimpi mimpi lagi. Chicklucker punya godaan setan.


"Model apa mau boss?"
soal promoter lelaki berambut cacak memakai spek.
(Aku taip cacak, sape yang baca kacak tue!)


"Desire S kaa?.. Yu angkat ini laa. Incredible atau Ini Desire HD. Lagi bagus maa..cuma RM2199 saja. Atau lu ambik ini Incredible. RM2099 sahaja! Atau yu ambik ini, ada window maa..atau ini Android biasa..RM2229 boleh dapat. lagi kita ada limited promotion!"
terang apek tue bersungguh sungguh.

 "Takpa maa.. kalau saya aa, saya tambah lagi RM300, saya angkat HD atau Incredible maa.. bagus. lagi maa, dia ambik gamba, video semua aa memang cantek! Itu jaminan Lua tahun. Itu lagi ada HTC Sense, yu kalau henpon hilang aa, yu masuk internet, lu boleh detect yu punya henpon..sbagus punya HTC Sense!"
terang apek promoter tue lagi.

"Desire S pon ada maa.. tapi lu lugi maa.. itu HD sama Incredible baru punya. Desire punya sulah lama.. lu just tambah RM300 saja, lu sudah tak payah tukar henpon empat taon maa.. lagi ada walanti dua taon maa..itu kamera gambar manyak cantik!"
promoter tue dengan muka ala ala pakwe desperate nak mengurat makwe.




Bila apek nie nak paham, aku bukannya nak HD ngan kamera bagai tue. Aku nakkan henpon HTC Desire S sajer. Aku seligi lutut dia kang, sesia jer..

Lagipun.....

aku sebenornya takde bajet.. Nak henpon gempak tapi nak harga paling murah..alaa.. tipikal Malaysian kan kan kan..
koh koh koh

Bila aku leh dapat Android aku nie. Payoh bebeno!

32 comments:

  1. apek tu igt ko nak HD... LoL
    cantik kan HTC tu...
    grafik pun smast...^^

    ReplyDelete
  2. hahaha. kalau aku tuu, aku dah blah dah. tak paham bahasa kot. haha

    ReplyDelete
  3. @Shamsuddin Amin:

    memang bro.. sebab tue aku teruja.. lagipun apek tue sendiri cakap, semua software dia sama.. HD dengan tak HD jer bezanya..

    so, ambik yg paling murah laa kan.. koh koh koh

    ReplyDelete
  4. @Sarah Mohamad:

    last last.. blah jer tak jadi beli.. koh koh koh

    ReplyDelete
  5. haha

    haha

    nak ai sponser 3 ringgit?

    ReplyDelete
  6. im using HTC Incredible S... mmg terbaek.. skrg dah leh dpt RM1960 je.. genuine package with 8gb SD and warranty 3 years..

    mmg puas hati sgt2 pakai android phone!!

    ReplyDelete
  7. hahaha..tokey tu terdesak gila nak jual..main paksa..kesian ko

    ReplyDelete
  8. @Ila:

    si Putih?.. tengok lah macam mane...:P

    ReplyDelete
  9. @<a href="http://www.blogger.com/profile/00988698672372824583?>Fentotmatot</a>:

    tiga hingget jerp?.. kedekut.. hue hue hue..

    ReplyDelete
  10. @Cik cempaka:

    buleh kumpul duit sikit sikit dulu.. hue hue hue

    ReplyDelete
  11. @Cik Aida:


    wow... terbaek di pasaran .. hehehe.. ada kamera depan tak??..

    ReplyDelete
  12. @Zyra:

    mengidam henpon.. hue hue hue

    ReplyDelete
  13. @d_LA:

    hahahahha.. tue la pasal..
    Bengkek jer rasanya..

    ReplyDelete
  14. bersabarlah kemudian android akan datang bergolek, kah kah

    ReplyDelete
  15. hahaha...
    apek-apek...penat ma sy mahu xplain..hehehe....
    tulah...nape xckp ngn dy dalam bahasa cina..kalau tak mesti dia faham...

    ReplyDelete
  16. entahnye!die nak desire ass ok..hahah.nak sebijik jugak! :P

    ReplyDelete
  17. @FH:

    hahahaha.. uishh.. mesti..:))

    ReplyDelete
  18. @Melle:

    harapann laa kalau menunggu.. hua hua hua

    ReplyDelete
  19. @Farhan:

    hahahahaha.. aku tak tau macam mane nak cakap Cina..

    ReplyDelete
  20. @Aleen:

    Aleennn...meh sini meh.. aku bagi untuk hantaran nanti.. hua hua hua...(harapan...)

    ReplyDelete
  21. jang,

    lame benor ko ngidam ni
    ko tk pegi lagi ke summit usj tu?
    ala syiannyer..
    aku bukan tkmo pegi tp tk best la pegi situ..
    tk bkembang nafsu shopping aku..
    hahahah

    ate pakai la awok bb tu.. :P

    ReplyDelete
  22. weyhhh aku pakai android...eh aku bg comment td hilang dah ka???

    ReplyDelete
  23. @erina:

    lama gak aa.. takpe takpe.. hahahha.. kat tempat aku pun ada jual.. hue hue hue

    ReplyDelete
  24. @Miss kelip kelip:

    err.. aku rasa takde.. takde email notification pon.. hue hue hue

    ReplyDelete
  25. amik la android sony ericson..experia tuuu..power pee...ke ko tak minat sony ericson ?? huehuhue...

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD