25 June, 2011

Tayo itu bulat..



Cer korang mengaku, masa korang belajo ada tak terbenak dalam kotak hati karya suci korang macam nie??..


Takde?.. Eleh.. nak tipu lettew..(..kiutnya aku bila gune ayat rempit..)

sekarang nie, kalau korang terer, cuba teka, apa yang terbenak dalam kotak hati berkarat aku skang nie?.. cer teka cer teka..

Wahai adik adik, masa bekerja takde laa syiok mane.. koh koh koh...
Belajo ler betol betol.. toksah nak bercintan cintun sangat... dunia sekolah macam akuarium. Lepas sekolah masuk dalam laut luas, macam macam lagi spesis ikan yang korang jumpe..bapak ikan, anak ikan.. anak anak ikan.. eh.. salah..

haaa.. pandai pandai laa bawak diri.

Sekian, nasihat dari saya yang dah bertaon hidup di laot.
eh takk.. saya bukan ikan, saya Lanun.. koh koh koh..

24 comments:

  1. xyah tngu keja..dok blaja kat U ni pon da terasa nak blik sek men balik y__y

    ReplyDelete
  2. ahai.. memberi motivasi nampak..

    ReplyDelete
  3. ape kene mengene ngan tayo...???
    eerrr...mekasih le kasik nesihat yep..

    ReplyDelete
  4. wahai abam2..adik2 xkira!adik2 nak keje jugak!xpon abam2 yg keje 2 blanje la adik2 yg blajar nih slalu cket.barula adik2 nak blaja xnk keje.hak2

    ReplyDelete
  5. @kacangkelisa:

    isk isk isk.. habiskan belajo dulu baru pikior pasal keje.

    ReplyDelete
  6. @Mashy:

    errr.. itu perumpamaan jerp.. lalalala

    ReplyDelete
  7. @Haleen:

    ahhh.. jangan nak ngengade mung.. nak abang abang sapot, lepas abis blajo sile kawen..

    ReplyDelete
  8. saya rasa nak jadi surirumah je sekarang. nak jaga rumah, jaga anak, blogging sambil tunggu suami balik bawak g kuar g jalan - jalan.

    malangnya calon takde la pulak.


    T___T

    ReplyDelete
  9. ape kena mengena dengan tajuk? hmmm




    keh3.

    ReplyDelete
  10. Dak Fina Fentotmatot:

    perghh.. perghh... ehh.. bukan dulu dah ade ker??..

    ReplyDelete
  11. To Sab Buenoo:

    ehhh.. suka ati ai laa ai nak letak tajuk hape.. koh koh koh

    ReplyDelete
  12. betul 3X

    bila dah keje, tak pasal2 gie sambung blajar part time plak. nampak sangat blajar lagi besh dari keje =)

    ReplyDelete
  13. style lah perumpamaan ko tu,,,rasa nak wikipedia kan..hahaha...

    mari belajar ye adik-adik semua....

    ReplyDelete
  14. reply kepada Cik Cempaka:

    haaa.. kan kan kan... tau takpe.. koh koh koh

    ReplyDelete
  15. Menjawab balik komen vampire's Lovex:

    hahahahaha.. sila sila.. nak letak kat Wikileak pon bole...koh koh koh

    ReplyDelete
  16. eh lanun pun dok kat laut ape. =p

    ReplyDelete
  17. slu ble abes lecture, aku ngn kekawan ckp gini " xnak blaja da, nak kawen T__T" hehe tp itu sekadar kte2 utk happy ble penat je XD

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD