03 August, 2011

♫♪Param pam pam.. ♫♪

Aku puasa sebab tue tak larat nak apdet blog. Nak angkat pen pon tak larat uollss...
Wehh.. ape main baling baling kuali nie... tak baik woo.. bulan puasa nie.

Berbuka korang masak sendiri ker, atau suruh orang tolong masakkan di Pasar Ramadhan?
Membeli juadah di Pasar Ramadhan bukan keutamaan bagi aku sebab, selalunya aku ok jer berbuka dengan air Nescafe dan roti bakar cicah telo tiga suku campur kicap...ok.. aku memang alien baru sampai bumi..di planet aku memang makan roti bakar cicah dengan telo tiga suku campur kicap.. silalah percaya.

Hari ketiga berpuasa, nak ubah selera..hari hari telur tiga suku, sahur telur tiga suku, berbuka telur tiga suku..lama lama aku pun jadik tiga suku.

Aku ke Pasar Ramadhan kengkonon nak pegi beli juadah last minute laa sebelum berbuka. Kengkonon bolehlah dapat Megasale potongan harga runtuh gila gila. Aku pergi lagi lima minit nak masuk berbuka. Nak beli Roti John. Satu gerai tue dah siap susun Roti John dia yang panjang panjang tue..

Tapi aku terlupa... rakyat Malaysia nie berbilang bangsa dan pelahap juga..
So, aku balik rumah, bako roti dan cicah dengan telo campur kicap jugak. Pesen aku kalau terbantut selera memang peniaga lain kerugian lerrrr...

P/s : Lagi satu nie, sape punya keja Pasar Ramadhan di singkatkan jadik Param nie?.. cer cerita sikit..


31 comments:

  1. kehkehkeh..
    pelik bebenor roti cicah telo..
    spisis alien mmg pegi pasar last2 minit ek..

    ReplyDelete
  2. masak sndiri..esk nk g jengok2 pasar ramadhan.. :)

    ReplyDelete
  3. aku pun taktau..tetibe keluar plak istilah param... jenuh aku dok pikir menatang apa param ni

    ReplyDelete
  4. sedap ape roti bakar ngan telor...
    ak suke tu... ^^

    ReplyDelete
  5. param...hmmm sedak gak tuh.

    raya ke empat eh posa ke empat. aku masih tak pegi param y olls.....=.="

    ReplyDelete
  6. haha. mcm dh sket2 tige suku je. heee
    alahai 5 saat je?
    mesti pkcik ojinz balik bakar roti tu rase sekali hati yg terbakar. ngahahah

    <--- sape tah reka param????

    ReplyDelete
  7. param katenye...
    hari2 mkn telor kang g terawih terkentut telor....hahaha

    ReplyDelete
  8. hoh ! da ada nama panggilan? param lak tuh

    ReplyDelete
  9. oh haaai ! kau bujang ke ? kesiaan .. oh ! buka pose aku , ibu yg masakkan . aku keje mane empat masak (alasan) . hahakz !

    ReplyDelete
  10. xkn ade 1 gerai je jual roti john???
    slmt bpuasa bro
    roti bakar + telur 4 suku pun cool ape

    ReplyDelete
  11. laaa meluas penggunaan PARAM ni ek??
    ingatkan sesama kawan2 je...
    tak sedap gile panggil param...
    hilang mood nak turun bazar...

    ReplyDelete
  12. lorhh.. ku sangka kan param pam pam itu adalah bunyi mercun ke mende... ghupanya PAsar RAMadhan... first time dengar!!! heeeeee. batak sungguh!! camat berpose abam aujinz!!! :)

    ReplyDelete
  13. @Ezy:


    hue hue hue.. sedap deq nonnnn.. terai laa skali skala.. koh koh koh..

    ReplyDelete
  14. @Ila:

    baeklah.. masak sesedap yer..

    ReplyDelete
  15. @Thesharkox:

    aku rasa, dari taun lepas lagi dah ada dah.. tapi tak ramai yang guna..

    ReplyDelete
  16. @Sab:

    tak pegi pon takde... buat kurang pahala posa jer.. koh koh koh

    ReplyDelete
  17. @Silah:


    agak panas gak laaa.. tapi okeyh jerp..

    ReplyDelete
  18. @Mashy:

    koh koh koh... takde maknenya.. menten jerp..

    ReplyDelete
  19. @deeya:

    ontong laaa.. ontong laaaa.. keh keh keh..

    ReplyDelete
  20. @Kamen:

    Selamat berpuasa gak bro..
    ada dua.. tapi satu lagi tue memang awal awal dah abis..

    ReplyDelete
  21. @cEro:

    boleh tahan laaa.. dari taon lepas lagi kot istilah tue dah wujud..

    ReplyDelete
  22. @Fatin:

    selamat berpuasa Fatin.. hue hue hue..

    ReplyDelete
  23. xkewl langsung berbuka style ang.cet!

    ReplyDelete
  24. @Aleen:

    dah tue nak kewl macam mana lagi??.. berbuka dengan ang bersama Mak Mah??.. ok.. kewll.. :))

    ReplyDelete
  25. kihkihkih..

    datang lambat bajet nk dapat murah..langsung tak dapat..
    sabar ye..

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD