22 September, 2011

Cuti jap...



Cerita dia macam nie... Charger laptop aku rosak. Aku beli laa charger lain. HP jugak. Kopak wallet aku.

Pestaim guna, aku dah kena sengat dek karen. Lepas tue, mouse hijo kesayangan aku pun Sadaqallahualdzim.. aku beli mouse baru. Kopak wallet aku. Aku rasa mouse baru tue jantan sebab dia tak payah pakai pad.

Dek kerana aku rasa, punca tue adalah dari charger, aku beli charger baru lagi. Kopak lagi wallet aku.

Tup tup semalam, skrin laptop aku lak gelap masa depan. Mengkopak kopak wallet aku..doiii.. Tensen habaq hanggg.. aku rasa mcm nak makan Bikmek lapan set dia punya tensen.

Oleh itu, aku cuti laa apdet blog dulu. Tgk laa esok lusa tulat ker. Aku singgah blog korang, tp x tinggalkan jejak laa kot.

P/s: la nie, aku sengsorang kat opis. Lama tak keje malam woi. Timing aku pon dah tak betul. Internet opis macam haram deq nonnnn...sob sob sob.. nak leptopppp...

Posted via Blogaway

36 comments:

  1. aloo.. sian nyer die.. ujian bertubi tubi..

    ReplyDelete
  2. apsal malang sgt nasib ang ni.. adoyaiii

    ReplyDelete
  3. Mouse ijau dah kiok? punah harapan den nak berbesan ngn hang sobs..

    Mouse jantan hang nama apa wei kekeke..

    ReplyDelete
  4. bawak bersabar ek aujinz... kesiannya dia...

    ReplyDelete
  5. dah sgt mmbzir beli semua menatang uh..bek terus beli baru laa ojinz... takpe..lau setakat 2 hinggit kaloi boleh tolong ag hehehe

    ReplyDelete
  6. beli laptop baru.. kopak wallet lagi. haha! :P

    ReplyDelete
  7. Dear inchik ojinz,

    maka sesungguhnye, apabila tuan hamba nk pegi membeli adapter baru.. sbnrnye tuan hamba perlu laa sgt2 utk check watt/volt dia..

    camne nk check? tgk kt adapter lama tu.. ade sticker tu..

    cth mcm ni:
    Input(tulisan cina): 100-240v~ 50-60Hz 1.70A
    Output (tulisan cina): 19.5v---3.34A

    maka, yg nk beli baru pon kene sama dgn yg tertulis tu... sbb bile tak sama, tu yg ter over voltage.. tu yg sbbkn hardware lain rosak..

    sekian, terima kasih...

    ReplyDelete
  8. beli baru je lah eh..heheh.ptg ni nk g beli laptop baru nk oder??sy pon dh alami..jadi itu yang terbaik

    ReplyDelete
  9. phewwwww~

    mengkopak terkopak dikopak lah.

    ReplyDelete
  10. haha.. senaseb dengan aku.. bawak sabar ea

    ReplyDelete
  11. hehe... sbar ye... biasa lah tu... duit nak dpt kne bersusah payah, tapi duit hbes mcm air je... =..="

    ReplyDelete
  12. weh. siannye kamu. sabar banyak2 ye

    dill.

    ReplyDelete
  13. @ Nia Ridzwan ::

    hehehehhee.. baeklah..

    ReplyDelete
  14. @ Gadis Misteri ::

    alaaa.. sikit jer tue..

    ReplyDelete
  15. @Fatin ::

    sabo ler nie. kalau tak sabo da makan mekdi lapan set..

    ReplyDelete
  16. @ Syafeika edora ::

    bukan malang... nasib tak baik jer.. koh koh koh

    ReplyDelete
  17. @@ Finafentot::

    Lexma.. kaler merah.. huuhuhu

    ReplyDelete
  18. @ The Sharkox ::

    banyak nye duit gua... koh koh koh

    ReplyDelete
  19. @Nurkaloi ::

    huhuhu.. dua ringgit dapat ape??.. huhuhu

    ReplyDelete
  20. @FH ::

    huhuhu.. adoiii..kopak lagiiii..

    ReplyDelete
  21. @Cik Zyra ::

    iyer deq non.. abang cukup paticular benda benda macam tue.. tapi nak buat cemane..

    ReplyDelete
  22. @Merahitujambu ::

    nak beli baru??.. no laaa.. huhuhu.. kekurangan wang...

    ReplyDelete
  23. @Silah ::

    cit.. nak perli le tuu..

    ReplyDelete
  24. @Faten ::

    aku buat macam hang jer laa.. lukis lepas tue can.. kh keh keh..

    ReplyDelete
  25. @Abu Huzaifah ::

    tue laa pasal.. bukan rezeki aku le tue..

    ReplyDelete
  26. @Pa Johan ::

    huhuhu.. sabaq laaa nie.. kih kih kih.

    ReplyDelete
  27. @Cik Azahskaliskala ::

    tak nak wallet.. nak laptopppp..

    ReplyDelete
  28. @Cik Ezy ::

    iyer... sabo le nie... huhuhuu

    ReplyDelete
  29. @Dill ::

    hehehehhe... baeklah.. :D

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD