13 November, 2011

Accidents happen





Semalam, kengkonon nak clearkan hard disk laptop dengan mendelete file photoshop yang besar besar gedabak makan space banyak. Mula mula aku delete satu satu, tapi kerana tak menyabar, aku tak perasan aku terselect satu folder file .psd yang baru dan belum diback up dan dengan konfiden menekan SHIFT + DEL.

Berjaya recover dua fail saja, yang lain boleh recover tapi dah corrupted.. File lain lain aku tak kisah.. tapi file mecha yang aku lukis untuk kolaborasi dengan geng doodle & comic bloggers (T_____T)....

Masa tue aku rasa nak bukak tingkap bilik dan terjun ke bawah. 
Kepala dulu.


42 comments:

  1. mesti menjerit sakan masa memula terperasan tu XD

    ReplyDelete
  2. teknologi dcipta tuk menyenangkan tapi kekadang....... heheh.. sabaq2.. tapi kalu umah tak brtingkat-tingkat apa salahnya terjun..

    ReplyDelete
  3. knape kepala dlu..x best r..wat terjunan backside..:D

    ReplyDelete
  4. kes kita sama ahhh. tapi lagi sadis sebab laptop yang problem. langsung takde back up. salah orang ke teknologi? -.-

    ReplyDelete
  5. haha,, pnh gak aq cmtu,, siap tpdm dgn PS skli,, tpkse install blk.. tp file mecha tu,, bkn ko da htr kt jian ke? da insert da pun kan? aq pn bru htr smlm.. siapkn dlm bpe jam,,haha..

    ReplyDelete
  6. ciannyaaa...aku pernah kena cmtu..tp bukan aku buat..kawan aku buat..die terdelete keje aku..nk nangis dh x berguna lagi..nk marah kawan..rasa mahu sekeh2 jeeee=_=
    sabau jee leee

    ReplyDelete
  7. ibu cakap org tamak selalu rugi..**erk..ada kaitan x??

    ReplyDelete
  8. xrugi kalo bersabar ye encik ojinz..
    kehkehkeh

    ReplyDelete
  9. bertabahlah ojin. yang patah tumbuh berganti..sabo sabo..srotttttt *lap idung

    ReplyDelete
  10. fuuuuu..kalau gua boleh patah riuk laptop tu..sabo je lah

    ReplyDelete
  11. adoi.. mcm dpt rasa perasaan tu. Sabar ea??

    ReplyDelete
  12. @ Sekupangduakupang :: mimiot.. Sabaq laa nie...(.. bila masa nama aku Ina?..)

    ReplyDelete
  13. @ KacangKelisa :: memang pon... muka terus pucat lesi.. koh koh koh

    ReplyDelete
  14. @ Fatin :: don weri, I am okeyh..

    ReplyDelete
  15. @ Yanayo :: rumah saya tingkat tiga... :))

    ReplyDelete
  16. @Marlina :: kepala dulu laa best.. :))

    ReplyDelete
  17. @ Aku Budak Baru :: salah teknologi.. nyiahahahha

    ReplyDelete
  18. @ Abang Zam : nak download macam mana..fail tue fail dokumen photoshop.. :))

    ReplyDelete
  19. @Merahitujambu :: hahahha.. sekeh jer...

    ReplyDelete
  20. @Merahitujambu :: hahaha,, takde kaitan pon..:))

    ReplyDelete
  21. @ ezy : baiklahh... nyiahahahha

    ReplyDelete
  22. @ Cipina : ya lorr... the good side is, my hard disk now empty..:))

    ReplyDelete
  23. @ Ila :: hohoho.. takde laa sampai gila..:P

    ReplyDelete
  24. @ budakampung :: patahkan laptop kang, lagi tinggi plak aku cari bilik nak terjun.. koh koh koh

    ReplyDelete
  25. @ Gadis Misteri : huhuhuhu.. dah okeyh dah.. :D

    ReplyDelete
  26. laaa.. awat tak format je... kan lps tu byk space kosong..



    lalalalalalala~

    ReplyDelete
  27. adesss sadis gila..
    ok g terjun sekarang! -___-

    ReplyDelete
  28. @ Adwa :: tak membantu lansung.. koh koh koh

    ReplyDelete
  29. uit memg haru biru hidup la.. msti xbleh tido kalo jd mcm 2.. ish..ish.. xsgup

    ReplyDelete
  30. kehkeh.... erkk!!! aku pernah jadi situasi ni =..=" .. andai dapat ku undur masa... kehkeh...

    ReplyDelete
  31. mmg rase mcm nk terjun jgk.
    tp kt pool je.

    T___T

    ReplyDelete
  32. kah kah... sama oiii sama... habes satu folder penuh vdeo korea aku download dari zaman tok kadok terdelete.. bajingan betol...

    ReplyDelete
  33. terdelete tu x pernah. tapi isi sampai penuh tu ada la. terus corrupted hard disk aku.

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD