21 March, 2012

Ini entri merapu puji diri sendiri, pandai-pandai korang bawa besen dan baldi

Alkisah..

Meronda tak hingat dunia, dari Semenanjung ke Sabah pula... hajat dihati nak cari pasangan di sana, pasangan tak jumpa bala pula yang menjelma.

Abaikan perenggan di atas, takde idea menaip pun macam hampas, tengoklah esok lusa kalau ada, akan ku update entri sekali lima.. poyo jer ler..

Kononnya kacak mengenakan Oakley, jalan kesini kesana kacaknya tak terperi, nampak awek cun sikit swit swit macam haram tak malu muka macam lori, nak kenyit mata kena la tanggalkan Oakley, kenyit mata pakai spek mana nak nampak la giler ke hape ko nie?

Spek di tanggal sangkut di topi, konon konon ler tue nak nampak ranggi, bior awek Sabah tanya "Fuiyoo mamat tue hensem tak terperi, kalau boleh ngurat boleh juga di buat suami", sudah sudah itu cuma monolog hati, aku memang perasan  macam tujuh petala langit punya tinggi.

Ku tanggalkan topi kerna peluh di dahi mencurah macam air di kali, ku kibas topi kengkonon nak kasi peluh itu pergi, lupa di topi ku sangkutkan Oakley, tue diaaaa jauh terpelanting jauh terseret dijalan tar dia pergi, mulutku terlopong, muka dah pucat lesi.

Hati tawar melihat kekasih hati, calar di cermin ku boleh tahan lagi, ini frame tak boleh di tukar ganti, rasa nak maki tapi salah sendiri, padan muka berlagaklah lagi.

Balik ke Semenanjung spek baru ku cari, tak boleh tidak ikut juga kehendak hati, nak yang sama tapi apa salahnya tukar padanan, hati berat bila not ungu bertukar tangan.

Hujung bulan masih ku nanti, spek punya pasal perut merungut tak dibelai lagi, itulah pasal, ikut sangat kata hati, tengah bulan bersila depan meja terdetik kata hati......


19 comments:

  1. kikiki. ai ada spek mata kanak2. ojin nak? amboi entry dia, sama irama

    ReplyDelete
  2. irama i di hujung menarik hati. hihihi.

    cantik gila lukisan tu

    ReplyDelete
  3. hehehe.....dah lamer gak ngidam megi nieh....tpi blom dapat menjamah lagi nie....hehehe...

    ReplyDelete
  4. patun berkerat2.. syukur dpt mkn biskut dgn megi.. hehe

    ReplyDelete
  5. ala ngape tak upload spek yg calar tu? baru la ada feel nak gelak uollz.

    ReplyDelete
  6. yeay!! aujinz update jugaaa

    sabar eh, ada hikmah - boleh update blog :p

    ReplyDelete
  7. sanggup makan megi demi Oakley, nak beli sekarang x mampu lagi, nak tolong beli duit PT x masuk lagi, skodeng je lah dari luar cermin kedai optometri..

    sabar je lah Bang Ojin... (^_^ )

    ReplyDelete
  8. LOLOLOLO ! gitu ceritanya? Congrats ! bukan main rima dia minta kaki !

    ReplyDelete
  9. bahasa sastera...sungguh eyza tak paham hihi kena baca balik pelan2...huhu

    ReplyDelete
  10. penulisan ii tu penting..nazak jugak bulan ni..eh..ada jugak i ni..XD

    ReplyDelete
  11. waaa...ojin leh jadi anak didik a samad said

    ReplyDelete
  12. megi dicari dipetang hari...
    dimasak didapur didalam kuali..
    tambahkn telur dan cili api...
    perghhhh, memang terangkat laa itu megi kari!

    hahahaha...
    org kata, org2 yg riak ni Allah balas... zaman skang ni.. omputih kata.. CASHHHH!!!~

    (^_^)v

    ReplyDelete
  13. oakley kini sudah menjadi arwah....

    ReplyDelete
  14. hahaha.. tu lah... sape suh belagak.. hehehee..

    amboii... ayat , kemain lagi.. haha

    ReplyDelete
  15. Aujinz... Aujinz... *geleng geleng* Itu baru pakai spek mata lawa, kalau kau ada kedai spek mata aku tak tahu la kat peringkat mana pulak kau punya berlagak tu. Kakaka...

    ReplyDelete
  16. jimat. semua untuk spek. Kalau takde spek payah pulak nak wat kerja

    ReplyDelete
  17. @EzanIdma: amacam, nampak macam syair tak?.. koh koh koh..

    @Nurdani:koh koh koh.. penat tau nak pikir dia punya hujung tue.. koh koh koh

    @Henrietta Jose: laaa, tak jumpa Maggi ker? hua hua hua

    @Miss Imakasihdani: huhuhu.. itulah pasal.. koh koh koh

    @Sab Buenoo: amende?.. ahh, buat sakit hati jer buat ape..

    @Nursyaida Nasuha Rosman: amboiii, nie nama penuh ke hape nie?.. hua hua hua..

    @Faten Osman: apdet blog?.. hahaha Sob sob sob..

    @Fatin: tengah sabar laa nie... koh koh koh

    @Cik Bulat: tengok kaki laa kannn.. koh koh koh

    @Misz_eyza: Bahasa Sastera?.. mana ada.. itu bahasa mintak penampo laa.. koh koh koh

    ReplyDelete
  18. @Merahitujambu: nazak ker?... elehh.. koh koh koh

    @Mashy_Entah: kemain nak A Samad Said bagai.. kah kah kah

    @Zahirah Shamsuddin: iyer laa.. cash ler tue.. hua hua hua

    @Norazlin Nordin: ada lagi, cuma dah cacat... koh koh koh

    @Yad'z: kemain kemain kemain.. hua hua hua

    @Pa Johan: eh eh eh.. acaner Pa Johan boleh ada akaun blogspot nie?.. koh koh koh

    @Feza: spek rabun kena ada laa.. spek jalan pun sama juga.. hua hua hua

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD