08 August, 2012

Pencapaian entah apa apa


Kemain tak perasan aku dah boleh unlock dua trophy kat Trophy Room atas tue. Mih mih mih.. 
Fanpage pun tak sampai 200 orang like. Nampak sangat blog nie tak best..
wakakakakaka..
Empat tahun blogging entah kemana hala tuju yang jitu.. orang lain blogging setahun popcorn dah boleh followers ribun riban.

Takpe, tak penting.. janji aku ada pembaca yang setia macam korang yang tak jemu jemu menyapot dari belakang dan depan dan kiri dan kanan demi mengelakkan aku dari terjun KBmall sebab kemaluan..err.. malu... 
Itu belum lagi aku tunjuk empat tahun blogging berapa hasil aku dapat dari Nuffnang.. gerenti korang gelak guling guling, semput, kejung atas kerusi.. 

Apepun, I love you all la.. 
nak sebut sorang sorang kang takut ada yang tertinggal, dah korang plak terjun kapal Air Asia..
hik hik hik



77 comments:

  1. hahahha..jgn terjun dr kbmall... nanti kami x dpt baca komik kat sini agi... ape pon folower x penting.. yg penting pembaca setia... sbb blog ni best la ramai pengomen tegar.. ^_^ kan..kan..kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai ai ai... malu saya macam nie.. XD

      Delete
    2. hahhaha... malu nape lak.. bkn x pakai baju.. huahuahua....eh2.. awak tu blogger doodler le.. sbb awak lukis kartun.. :P jom ar join.. sbb cci nak wat bloglist baru.. muehehe

      Delete
  2. Hai. Saya peminat baru. Mintak duit raya boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duit raya?.. beratur.. salam.. cium tangan dulu.. XD

      Delete
    2. Kalau cium pipi dapat banyak tak?

      Delete
  3. follower ribu-riban xpenting..yang penting pembaca setia.. sama la kita da 3 tahun blog tapi cegitu je..nuffnang baru duploh sen.. daptlah la beli sekrim seketul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiskrim Malaysia pun sekarang nie 30 sen cik oiii.. mana nak dapat doposen.. koh koh koh

      Delete
  4. apa kata ko wat kad raya untuk pembaca setia cam aku nih? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh.. ko bagi alamat.. kalau sempat petang nie aku poskan.. XD

      Delete
  5. follower riban tak penting. yang penting respon untuk entri tu. aku tengok blog ko ni banyak je respon. cerita pun best.

    wowo. jap2. empat tahun?? baru perasan. lamanya dalam arena blog ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pat taon Dani.. empat taon.. kan kan kan.. tapi orang lain empat taon dah power power.. XD

      Delete
    2. bagi aku ko ni dah cukup power. tengok la respon. fuh banyak. kalah den. aku lagi suka kalau banyak respon macam ni berbanding follower riban.


      sila update selalu. terima kasih.

      Delete
    3. Aku akan cuba apdet selalu selagi mampu.. koh koh koh

      Delete
  6. ye...sy suka...mem kechik....

    ReplyDelete
  7. tau tak pe.. x penting pun follower ribu riban janji ada reader setia... (ayat nak kata mcm aku ni reader setia. koh koh koh <-- gelak nk macam ko)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaha... tak kisah, janji komen, pada aku dah cukup susah payah korang dah tue.. XD

      Delete
  8. aku suka dulu sebab dorayaki.pastu now kisah budak sekolah tu mana mana hoi hoi.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kisah budak sekolah tue aku tengah siapkan sebelum raya.. koh koh koh

      Delete
  9. pedulikan followers yg penting readers... kalau follow stkat harapkan org tu follow balik, baik xyah kan... jadi silent reader lg bagus... kan kan kan kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul.. hik hik hik.. XD

      Delete
  10. Hai, ai dah folo blog yu. Meh la folo blog ai balik :>

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeyh.. boleh I follow yu balik ke rumah jumpa emak ayah sekali?.. hik hik hik..

      Delete
    2. fina sila buka hati untuk abang ojinz ya:)

      Delete
    3. Aah. Abang ojinz ni eligible bachelor tawwwww

      Delete
    4. amboiii koworanggggg... amboiii... XD

      Delete
  11. org berblog bukan sbb flower..eh..follower..tp sebab pembaca dan pengomen setia..erkkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan... itu yang kita cari.. XD

      Delete
  12. eyza setia bersama aujinz walau ribut petir di luar hehe...

    alahh biarkan tak ramai follower yg penting ada pembaca setia yg sudi berkunjung ke LANUN RANGGI...we sapot u.

    LANUN RANGGI BOLEH!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. awww.. sweetnya awakkk.. nie yang malu nie.. kena bagi penghargaan nie.. XD

      Delete
    2. kahkahkah ada sweet mcm eskrem mat kool tak hihi...oke esk pos duit raya ke umah eyza naa sbg penghargaan huahuahua...

      Delete
    3. duit raya... er er.. *goncang tabung*

      Delete
    4. aujinz, emel eyza alamat...nak antar spy pi makan dorayaki hehe...

      keisha_raisha@yahoo.com

      Delete
  13. mohon sedara ojinz jangan terjun KBmol dulu sebelum siapkan komik antologi Syunaz..sekian:D hahaha..kami sapot blog otai inih weh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. lepas dah habis boleh terjun?.. koh koh koh..belom Otai lagi.. ramai lagi blogger kartunis otai di luar sana

      Delete
    2. kalau dah habis kita ramai2 bungee jump je..safety sikit..hehe

      Delete
  14. saya lagi la tak ada follower aujinz oit.... dah 4tahun berblogging jugak... uhuk uhuk uhuk atleast dia tu ada jugak 5++
    nyampah tau merendah diri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hik hik hik... saya follow blog awak gak tau.. silent reader in silencer.. muahahahaha.. XD

      Delete
  15. kalo nk ramai follower, kene la update entry hari2... ni sebulan sekali je entry ko... tu yg tak ramai follower tu..hehehe...cakap org kan.. follower aku pun ciput jah...hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. aip aip aip.. bulan nie dah publish dua yer.. mana ada sekali.. koh koh koh

      Delete
  16. terjun Komtar lagi best.. :P hahahaha..alaa..ok laa tu ada gak follower..kite nih..huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai ai ai... kenapa semua sebut pasal follower nie.. kan dah kabo, tak kisah.. yang pasal follower tue cuma ayat penyedap jer.. koh koh koh..

      Komtar tak best.. XD

      Delete
  17. sejak-sejak bulan Ramadhan ni rajin sungguh encik lanun ekk.. Bagus2. Perubahan baik. Pasni mesti lagi ramai yg mengikuti blog u ni.

    Apa2 pun, jgn mudah putus asa & selamat maju jaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Dear Lisa... rajin sebab banyak masa terluang.. time bizi, idok ler berupdateee..

      Delete
  18. Tahniah atas anugerah yang diberikan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anugerah yang mana?.. hik hik hik.. Alhamdulillah.. XD

      Delete
  19. lajinnyer update..
    x yah ar tgk sgt follower..
    rilek jer sudah..
    yg penting niat~~~ehehehe...

    samat memajukan industri blogging negara..
    (blog pon ade industry ke?)main sebut je ni.. :)
    samat berpose utk hari ke 19 der...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat memajukan industri blogging negara .. koh koh koh

      Delete
  20. ai ai, lek la ojin.. da pat taun gak tapi hang lai maju laa..
    tapi bila pikir2 balik, pembaca tegar lagi best dari follower reramai..
    plus klau ada silent reader.. lagi okay..
    at least hangnyer blog ramai org suka menyemak...cam eden laa.. hee~

    so, majulah sukan utk negara..*eh, salah2.. heee~~
    p/s; nk duit raya + kad raya + kuih raya n semua2 laaa (!) ^.^ hikhikhik~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.. nak kad raya boleh, DM alamat, yang lain lain tak dapek den nak nolong ey.. koh koh koh

      Delete
    2. yeay!! seyes ni??? kalau betul nk bg ni...
      hik hik hik (!)

      laa~ apalah salah kiranya selit barang sehinggit dua tuk dak kecik ni..hahah..

      Delete
    3. Hahahha.. iyer untuk masa terhad. Dm ke aujinz@yahoo.com. yang leleain tak janji XD

      Delete
    4. hahahhaha.. hah.. DM laa alamat XD

      Delete
  21. biar pengikut sikit tapi ikhlas hahaha. uih nk jugak kad raya tp lukis sendirik tak mau yg beli kedai punya buleh???:P

    ReplyDelete
  22. follower xpnting..
    duit nuffnang pon xpnting..
    yg penting saye pembace setia blog ni!
    best pe..
    haha..


    psst.. duit raye jgn lupe hulur..
    kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha.... Ooo dia nak duit raya yaa..kih kih kih..

      Delete
  23. bilangan follower tu tak penting... yang penting ada pembaca setia (dan silent reader macam TK ni... Oopppsss!) yang sentiasa membaca entri2 awak. Hehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa.. kantoi.. koh koh koh.. terima kasih sebab TK sudi baca entri merapu kat blog nie.. koh koh koh..

      Delete
  24. follower riban riban tak penting bro.. yang penting kepuasan ko ngapdet blog ni. hoho..
    ko sebenarnya x perasan..mungkin ramai silent reader kat sini, kan? ko mana tau..?

    cakap pasal ngapdet, blogonovella ko bila nak abiskan?? xkan tergantung di kipas x bertali kot?? muohoho.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. muahahahha.. tekanan sungguh nie.. tekanan..
      baiklah.. akan aku cuba apdet hujung minggu nie.. koh koh koh..

      Delete
  25. tahniah pakcik..keep up the good work

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih makcik.. koh koh koh

      Delete
  26. Replies
    1. terima kasih Tengku Puteri.. patik pacal yang hina XD

      Delete
    2. sila love tuan blog yang hemsem dan bujang ni juga ya

      Delete
  27. kdg2 blog xfemes mcm hang ni la lg best dari blog2 yg de follower ribu riban hehe

    ReplyDelete
  28. Blog ko best tahu! pandai lukis..aku pun nak lukis gak..tapi perasaan Malas tu sgt menebal..hahaha

    ReplyDelete
  29. mohon rajin2 kan update lukisan kalau syg follower anda, mihmihmih

    ReplyDelete
  30. Rietta pown xbyk follower....tp rietta suka blog nie....

    ReplyDelete
  31. Takde hadiah ke utk pmbaca setia ni? Kah kah

    ReplyDelete
  32. ha.. pehtu tak reti2 lg nk sediakn duit raya? :p

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD