23 December, 2013

Terlajak perahu boleh gostan...

Pernah tak korang rasa, teknologi ni banyak buruk dari baiknya.
Kengkadang ada orang bercerai berai pasal teknologi nie lah nie...
ai ai ai...
terutamanya bila ada perkataan perkataan dalam Bahasa Melayu yang tertukar satu huruf
memang ke laotlah maknanya...







Terlajak perahu boleh gostan,
terlajak SMS .. hah.. hambik kau setann.. aku nak taip BARANG oii!!

Jari gemuk macam badak..
nak kena sapu Losyen Mustajab hari hari bagi kurus kepe?

64 comments:

  1. Olooh...sian ayum.....errr....nnti send lg stu kat plak...buat cmne...

    *BARANG

    Hehehe....

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. apa gelak.. sekeh kangg... koh koh koh

      Delete
  3. Replies
    1. haip haip haip.. baranglah.. barang...

      Delete
  4. kah kah kah,

    Malam malam sapu mustajab kat jari jari tu ye bang~

    ReplyDelete
  5. KAHKAHKAHKAH
    sumpah gelak sensorang dalam opis.
    gila ayong gila T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa.. kenape kate kite giler... koh koh koh

      Delete
  6. kalau aku dapat mesej macam tu, memang direct datang lempang ko. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah.. fuhh nasib baik ko tak tau opis aku.. koh koh koh..

      Delete
  7. bkn salah jari.. salah keypad yg kecik sgt..
    kehkehkeh..
    sblom tekan send check blk la kite taep pe.. bru slmt.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa.. selalunya taip okeyh jer.. koh koh koh...
      skrin henpon kemain beso pon typo gak.. kakakaka

      Delete
  8. Memang kena pandang serong dah pasni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakaka... alaaa.. saya tak sengaja.. koh koh koh

      Delete
  9. Kahkahkah, mcm pervert je mcm pervert jekk ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada.. mana ada.. taikpolah.. taikpo...

      Delete
  10. bahahha!
    penat gelak senyap2 dlm opis ni ha.

    ReplyDelete
  11. hahaha this is lawak! hp touchscreen QWERTY mmg slalu lah kna kes mcm ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan.. so saya memang tak bersalah.. koh koh koh

      Delete
  12. kekdg typo hg mmg bg gelap masa silam..hahaha..kutuk ketypoan aku lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang aku dah advance.. mana ada typo snagat.. koh koh koh... hang ingat nie wechat kepe.. reply satu satu.. cit..

      Delete
  13. hahahaha, mohon terjun parit...hahaha
    jatuh saham, bila tersalah taip mcm tu....hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde parit nak terjun.. koh koh koh

      Delete
  14. ala zmn skrg typo tu biasa even malu la jugak sebulan kuikui..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. kalau setakat benda lelain ok lagi.. kah kah kah..

      Delete
  15. hahahahaha..benda paling selalu typo nak kate tak tahu jadi tak tahi..mmg rasa cm tahi lepas ter typo itu -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan.. kah kah kah... lepas tue kena bahan kaw kaw punye dengan member.. koh koh koh

      Delete
  16. artwork ni nampak bersih. cop stamp kemas. angle watak kartun pun cantik. reaksi nya stabil.

    jujur ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. *kemain jujur cakap, rupanya typo*

      nampak tak? nampak? permainan teknologi. bila teknologi dah permainkan kita, kita pun asyik kena game je nanti.. pastu mulalah salah faham, kena bahan, rasa rendah diri, murung, menyepi, fobia nak sms, wechat, chatting, instagram, bla..bla.. pastu orang kata kita sombong. XD , ni dah komen banyak2 ni pun rasa fobia jap nak komen.

      Delete
    2. amboi, sejak bila jadi editor nie.. koh koh koh...
      dah fobia kenape plak?

      Delete
  17. wahkakaka!! gile kesian ko jinz... tapi kalo dpt kat aku msg cmtu, aku masih boleh pikir itu mesti typo, murni sungguh hati aku kan?? wakakaka ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa tuelah tue.. alaaa.. akak tue pun ok jer.. cuma konversasi lepas tue aku takdelah letak sebab dah kategori 18 tahun ke atas.. koh koh koh ~

      Delete
  18. Selalu jadik kat aku wey...
    Tp takde laa sampai tahap 'batang baik nak tunjuk'...hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakaka... itu dah tahap tertinggi nie bro.. koh koh koh

      Delete
  19. fuuu..

    aku harap akak tu block kau dari contact list dia..

    pervert lanun ni kak..bahaya dia ni..

    :D

    ReplyDelete
  20. Android melahirkan typo sejagat dunia..tu pun kalau guna keyboardlaa..ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... memang ponnn.. sadis jer... huhuhu

      Delete
  21. Replies
    1. alamak alapak.. alamak alapakkk.. koh koh koh

      Delete
  22. ahak ahak... deno pun pernah jadi macma ni... aduyaiiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hue hue hue.. kan.. kalau typo biasa biasa takpe

      Delete
  23. ahahaha paham sangat. paham. dari talk nampak taik. dari bai jadi bau-,,-" haish.

    aku ni antara typo-rer yang pemes la dikalangan mmber ak. jari gemuk agaknya. kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru ojin. aku nak balik sekolah dah *nanges T_T

      Delete
  24. adoiiiiiiiiiiii.... memg salah jari gemok tu.. kalau pakai smartphone memg tak sah kalau x typo... ahahahahaha... padan muka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hua hua hua.. tuelah pasal.. kalau guna tachskrin mesti nak typo semedang.. koh koh koh

      Delete
  25. selalu da terkena lagi lagi bila tengah tido ada orang wasap. reply ayat meraban. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. power gak tengah tido pon boleh reply wassap.. koh koh koh

      Delete
  26. Replies
    1. badak itu tak kecik hati.. dia takde internet.... koh koh koh

      Delete
  27. pffffttt... 'batang' baik eh?? kah kah kah..
    harap bertabah je la encik lanun oii.. jangan dicop pervert sudah.

    *batang baik punya nak tunjuk eh???? pfffttt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. typolah bro.. typo.. alaa jangalah judge.. koh koh koh

      Delete
  28. kah kah kah..

    boleh jadi bukti sexual harasmnt tak..?

    ReplyDelete
  29. Huhuhu.. kami pun kena camni gak.. sebab phone tuh ada dictionary apa entah.. nak message sir tanya perkara penting.. Good morning.. nak taip 'Good' tertaip 'Ho'.. nak backspace, TERsend.. Lepastuh memang gelak sampai tahap naik gila :3

    ReplyDelete
  30. jiwa pervert memang dah sebati dlm jiwa nk wat camne.
    sekali sekala ia diterjemahkan ke alam realiti dalam bentuk typo.
    bertabahlah.

    mungkin ia typo terakhir tahun 2013. tapi tak mustahil akan menyusul lagi typo2 lain di tahun baru ini. kita kena bersedia fizikal mental untuk menghadapi fenomena typo ini.
    Typo itu seni. sekian.

    Yang benar,
    Penganalisis Typo,
    Pusat Kajian Typo Antarabangsa.

    ReplyDelete
  31. typo adalam common mistakes kot buat pengguna touch screen kan. nak2 yg jari besaq gedabak. kikiki

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD