07 January, 2014

Hai 2014

Selamat Tahun Baru 2014.. koh koh koh.. alaa.. aku lambat enam hari jer.. itupun nak berkira. sori lambat wish sebab bizi... so korang dah berazam? Azam dan aku tak sebulu. So, aku tak berazam sangat.
So apa rumusan pencapaian terbaik aku 2013?

Banyak. Yang kelat pun ada juga awal- awal tahun 2013..tapi, aku move on... perjalanan masih panjang...



Yang manis lagi banyak. Tahun 2013 mengulangi pencapaian 2008 iaitu jejak dua buah negara luar dalam setahun. 
Aku terbitkan buku sendiri. 
Aku dapat ramai kenalan baru.
dan dua helai baju baru... koh koh koh

Aku kurangkan  5kg berat badan.
lepas tue aku tambah balik 6kg berat badan... apa pon tak boleh..



Penutup 2013, ada orang cabar aku siapkan Origami Biru sebelum 2014. 
Dannnnnnnn.....



Aku tak berjaya cabaran tersebut..
koh koh koh...
terpaksa buat azam 2014... buat finale Origami Biru.
koh koh koh. Tapi oleh kerana 2014 nie ada yang lebih penting (.. yang teka aku nak kawen tu, hentikann...)
aku postpon lagi Origami Biru. 

InsyaAllah... 


Owh, aku dah jumpa hobi baru dengan handphone.
semua lukisan di atas aku lukis guna Sketchbook MobileX.
Ohsem!
Kalau dapat Samsung galaxy Note 8.0, lagi ohsemmm!!! 
*mata bercahaya, hidung kembang kembang kuncup*





42 comments:

  1. *tarik ekor*
    *picit perut*
    kehkehkehkeh

    ReplyDelete
  2. hepi new year!!! moga apa yg penting di 2014 (bukan yg nak kawen tu) tercapai hokeh ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheee.. terima kasih cik StickyNote.. InshaAllah

      Delete
  3. oh, apsal ko guna maskot kucing putih? bukan maskot ko kucing tompok kelabu-putih ka?
    aku nmpak toblerone... aku tak pernah suka mende tu, apsal chocolate tu pemes sgt arr? heran aku ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... sempena 2014, aku tukar maskot baru. Temanya tetap kucing. Koh koh koh. Tuko kaler sebab senang nak kaler..

      Toblerone sedap ah... kalau makan ceklat nie aku hisap sampai dia cair. Hua hua hua

      Delete
  4. Lukisan belakang kucing ko refer as 'kelat'...
    hahahaha...

    Sebut pasal berat, aku konon nak diet tp end up badan naik dekat 7 kilo.
    Terus tak jadi diet...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. guna live photo jer bro. Nak lukis tak sempat.

      Aku tengah berusaha kurangkan berat badan lagi nie. Hahahaha

      Delete
  5. terbit buku sendiri.. perghh!! hebat..
    dpt 2 helai baju baru pun hang hebat jugak..

    hepi new year!

    ReplyDelete
  6. hahaha... best blog ni :D
    sy follow sini ye, follow ah sy jugak kalau sudi ^_^
    http://blogakulahtaudak.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. fufufufuu..

    hebatnya breader yang hemsem ni..
    kenapa?kenapa semua orang senang naik berat badan tapi tidak aku why?

    btw, sketchbook memang awesome..tapi aku tak dapat guna lagi sebab hp aku takda stylus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku jeles ngan hang bero.
      Boleh bedal makan apa saja tak yah risau berat badan naik. Kakakaka...

      Delete
    2. Aku jeles ngan hang bero.
      Boleh bedal makan apa saja tak yah risau berat badan naik. Kakakaka...

      Delete
  8. banya jugak pencapaian 2013 tu. aku pun takda azam baru sangat. cukupla renew apa patut. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun renew last year punya azam kot... cuma tambah sikit jer.. kah kah kah

      Delete
  9. ppospon lagi origami biru??? semoga terlaksana salah satu azam tahun baru kau ni. (merujuk pada finale origami biru..) hohoho..

    dan semoga kejayaan demi kejayaan akan kau capai dalam tahun2 mendatang.. sama ada kejayaan dunia ataupon akhirat. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. pospon sekejap jer bro... takkan sampai hujung tahun. tengah berperang nie nak siapkan azam pertama 2014.. koh koh koh

      Delete
  10. aku syak aujins post entri ni guna internet explorer la....keh3~

    ReplyDelete
    Replies
    1. nope... aku guna chrome.. koh koh koh

      Delete
  11. tetiba dapat idea utk azam baru.. tambah kenalan! ok jugak tu ek.

    comel kucing. sedapnya toblerone. lama tk makan.
    hepi new year.
    semoga 'apa2 yg penting itu' berjaya hendaknya. :)

    ReplyDelete
  12. kurangkan 5 kg, pastu tambah balik 6 kg ? hahaha
    pasni, kena azam, turunkan balik 6 kg, tapi jgn tambah 7 kg pulop ...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. itulah yang masalahnya tue.... koh koh koh

      Delete
  13. tulisan baru eh, eh....komen out of topik betul.

    huh, saya dapat jejak 3 negeri lain dalam setahun pun x kecoh. kakaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh, awak perasan eh.. koh koh koh.. powerlah mata awak.. saya sendiri pon tak perasan...
      koh koh koh

      Delete
  14. konon comel lah gendut mcm tu?? hahaha
    *komen merujuk kepada kucin, bukan pada pakcik*

    ReplyDelete
  15. adakah incik aujinz merancang untuk bertunang??heks3

    ReplyDelete
  16. slmt taon baru encik ojinz!
    smge dpt isteri yg solehah taon ni.. kihkihkih
    kbye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha... terima kasih Puan Ezy... kbye

      Delete
  17. Selamat tahun baru ayong....
    Eeehhh banyak pencapaian tu....
    Tahniah....
    Hmmm....origami biru pown postphone lgik....
    Xpe xpe...jnj yg lebih baek tetap ada...
    Comei la kuceng tu...tapi kiut lagi dik aah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha.. terima kasih...
      pospon Origami Biru sekejap jer.... lepas settle saya punya azam 2014, saya publishkan ya.. XD

      Delete
    2. Moga azam thun 2014 tercapai yea..

      Delete
  18. lama tak ke sini... haaaaa.......
    My recent post : SEO CONTEST: Jom CUBA

    ReplyDelete
  19. okey, anne jawab soalan aujinz kat sini..
    aujinz suka kucing kan?? hehe..
    comel kucing kat atas tu.. chubby.. hekhekhek

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD