09 December, 2013

Tiga Minggu

Cuti sekolah ramai mak bapak budak ambik kesempatan hantar anak anak ke kampung.
Zaman aku kekecik dulu gitu ler.. sampailah aku start darjah 1, aku memang duduk kat kampung.
Tiga minggu Mem Kecik duduk kat kampung, rindu budak mulut murai tue...





Bertuahnya Mem Kecik,
tiga minggu tak jumpa, Si Tipah yang dia rindu.
hunsff hunsff hunsff ~

45 comments:

  1. tipah sapa ojinz..? T_T

    cium dinding pun best..huahaha..

    tak pernah rasa cuti sekolah duk kampung lelama.. balik kampung kejap2 je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... ai ai ai.. dah lama follow pon tak tau kaa Tipah tue sapa.. kakakakaka

      Delete
  2. sama lah.. fiza pung macam tu, asal cuti sekolah, mesti duk kampung, time tu lah fiza main tanah, jakun kot dulu.. huhuhu..
    Tipah tu kawan adik tu ke? heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe.. kampung best kan kan kan..

      Tipah tue anak patung dia.. boleh rujuk entri yang terdahulu tentang Dik Ah XD

      Delete
  3. kahkahkahkahkah.

    nampak sangat tipah lagi penting.

    ReplyDelete
  4. Tipah tu ank patung dia

    ReplyDelete
  5. hahaha.. ni adik durhaka nih.. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. koh koh koh... tapi dia memang macam tue... dia tak suka orang ciom dia.. kakakaka

      Delete
  6. tipah tertipu hehe..ayark!!!! langgar dinding..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tipah tertipu tipu tertipah.. tipah tertipu lagi.. ~

      Delete
  7. Replies
    1. tak.. Tipah tue anak patung dia.. koh koh koh

      Delete
  8. BAHAHAHAHAHA.kekecik dh pandai loya buruk..pakcik dia pon sama..ahahahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab pakcik dia pon ohsem.. koh koh koh

      Delete
  9. tipah adalah anak patung kesayangan dik ah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikikiki.. nasib baik hang ingat lagi bero.. XD

      eh, dah tak first?.. kah kah kah

      Delete
  10. Uiks...ada lg si tipahnye...igtkan dh xmaen tipah...hehehe....sabor yea ayong, terima la hakikat berkngsi kasih dgn tipah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade lagi.. tapi dah kepam dah laa... siap nipis lagi dah kapas dalam dia.. koh koh koh

      Delete
  11. Tipah tu anak patung si mem kecik.

    kesian Ayong cium dinding je...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah kasih dipinggirkan.. koh koh koh

      Delete
  12. Aikk apsal tipah tidak dibawak balik ke kg skali dulu? kalo dibawak skali, takde la rindu dia tertumpu pd tipah semata-mata? hahah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia yang suruh tinggalkan... lagi pun sekali sekala jer dia main dengan Tipah.. kah kah kah

      Delete
  13. kesian rindu tak berbalas haahahaha

    ReplyDelete
  14. haha, nadia pi umah nenek dia jugak... seronok jumpa cousin dia

    xde pepelok angah balik T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpelah sekali sekala dia balik kampung jumpa sepupu sepapat dia.. koh koh koh

      Delete
  15. Ceria rumah masa ada anak-anak kecik ni. Riuh rendah rumah dengan suara dia je. Nanti dah balik kang, mula la sunyi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan.. selalunya macam tue laa.. hue hue hue

      Delete
  16. hahaha sbijik kes aku. ke sbb aku garang? wuuwuwuwuw

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sebab hang garang kot.. koh koh koh

      Delete
  17. Alahai terasa cemburu pula mula muncul. Untung la balik kampung semua rapat-rapat. Tapi kalau keluarga semua dah renggang ? :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurm hurm hurm.. kena laa rapatkan balik kalau boleh.. hu hu hu

      Delete
  18. nama patung dia stylo gila ah tipah haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. kah kah kah.. dia sendiri yang bagi nama..

      Delete
  19. napa dia xbawa tipah blk kg sama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia memang tinggalkan Tipah kat rumah saya... (>^ω^<)

      Delete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD