19 May, 2014

Rileks, benda boleh settle

Awkwardnya nak update blog setelah sekian lama rehat...
hai korang, masih sudi jenguk Lanun Ranggi?
koh koh koh...

Setelah seminggu aku usik-usik kat Instagram dan Twitter, hari ni aku nak kabo ke korang, ini ialah projek jahat yang aku dan dua komik blogger yang lain usahakan. Ini juga alasan aku kenapa dah lama tak update blog. (koff..)
 Boleh korang teka siapa mereka?



Korang pernah beli buku Lanun Ranggi The Book? Apakata kali ni korang layan tiga blogger sekaligus dalam satu buku. Ini dinamakan 3 dalam 1. Apa? Korang ingat kopi jer ada 3 dalam 1?
Ya, buku kolaboret bertajuk

Kami!

Hasil subahat antara Aku, dan blogger ohsem Nazha Anua dan cEro. Projek gelap yang bermula hujung tahun lepas akhirnya berjaya kami settlekan tanpa penumpahan darah. Seronok buat buku kolaborasi secara underground ni. Tiada kekangan langsung. Idea pon boleh berenang gaya bebas keluar dari otak kitorang. Dan boleh gak mengulo tak menepati deadline. koh koh koh...
so...
Apa ada dengan buku Kami?


nah ..sneak peek!



1. Tiga blogger, tiga kepala, tiga tunas idea, tiga kali ganda fun fair dan fun fries
2. Semua isi padat dan fresh dari ladang. Tiada di dalam blog Lanun Ranggi, Kartunster mahupun Null & Alternate si cEro.
3. 126 mukasurat tak termasuk kulit dan setiap mukasurat berlukisan. Ok, page pengenalan takde lukisan, aku tipu. koh koh koh..
4. Cover berlaminate, berkilat, melekat. Perfect binding.
5. RM25. Macam biasa, posmen bayo sendiri duit minyak moto dia.

So, dengan ini aku ...errr... kami lancarkan Buku Kami!
Pelik plak bunyi dia... koh koh koh..

Jikalau korang berminiat... amboi, berminiat tu. Dua dalam satu berniat dan berminat...
kalau korang berminiat nak beli ... sila hantokan butir-butir berikut:




Oret. itu saja. Stok sedia ada adalah terhad. 
Siapa cepat, dia dapat
siapa lambat, nasiblahh...
Macam tagline buku Kami!
rileks, benda boleh settle
koh koh koh... 


Trivia: Tahukah korang, ketiga-tiga penulis buku KAMI tak pernah bersua muka walaupun sekali.

Note: Buku ini telah habis dijual. 
Harap maaf kalau anda tidak berkesempatan memilikinya.

37 comments:

  1. Replies
    1. kecil kecilan kakk.. koh koh koh

      Delete
  2. repeat order pelishhh...hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh laa email.. koh koh koh

      Delete
    2. tuk 2nd order...
      agak2 boley dapat deskaun dak..??
      ha ha ha

      Delete
  3. tak nak guna emel boleh...? leceh benorr emel2 ni... sbb tu la tlepas yg sblm2 ni
    *alasannnn*

    ReplyDelete
  4. ohoiii congrats!! hamboi kolaborate tak hajakkk (LoLz, ok pelik la pulak kalo tetiba ada sorang minah join skali kan... haha kidding2) ;p

    rasa macam nak order lerrr... ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awal-awal kitorang memang ada plan nak ajak sorang dua blogger perempuan. tapi.. calon kitorang masa tu tak reply email.. koh koh koh.. takpe, InsyaAllah kalau ada rezeki second buku, aku ajak hang skali Plain

      Delete
    2. aku baru nak order dari cero. nanti aku nak join gak huhu (muka tak malu)

      Delete
  5. cek duit kejap..ok belum cukup bulan lagi ni..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hua hua hua... alaaaaa... bila leh cukup?

      Delete
  6. Hang mana reti nak ajak aku sekali kannnn *baling Bobby kat hang*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kitorang nak ajak, tapi kitorang segan sebab hang dah kira pro dah, Kak Pah. Hua hua hua... next buku aku ajak, jangan tak nak plak!

      Delete
  7. Replies
    1. Hahahaha.. meh laa beli cik Nururu.. kih kih kih ~

      Delete
  8. Eh? Ada nama akulah...HAHAAHAHA!

    ReplyDelete
  9. yeay! kuar lagi buku baru. kolaborasi pulak tu. nais~!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa.. moh laa beli abang Haryzzz..

      Delete
  10. takde diskaun ke?
    kena beli tiket flight mahal x hengat ni..huk3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. harga dah berdiskaun dah tu sebab lebih tebal dari dulu cik Ezzah. Beli tiket balik mana?

      Delete
  11. acewahh power skrg..esok lusa boleh tulis buku teks pulak iye dok..koff

    ReplyDelete
  12. apesal launching time haku tengah kopaaakkk??? *nanges laju2*

    ReplyDelete
  13. Nak~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ simpan satu untuk saya~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe, cik Amna, email macam biasa (>^ω^<)

      Delete
  14. olooo aku nak beli tapi tapi..aku menganggur sekarang so duit takde sobs TnT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. takpe takpe. Bila ada duit nanti order, ok.

      Delete
  15. kooooooorang ni kan....saja je kan...
    ok2 aku beli nanti. diskaun lagi sikit.

    ReplyDelete
  16. nak beli 13 bijik boleh bero~ :-D

    ReplyDelete
  17. Menariknye...terbaeeeekkk...xpernah bersua muka....fuh,....tabik spring....

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD