13 April, 2014

Hikayat Dik Ah 3 - part 2


"Macam mana kuda hero kaler pink, tak macho langsung..."

"Biar laa... putera raja tak kishah.."


"Bear tue lawan tak?"

"Lawan lah.."


"Bear tue takut tak?"

"Takut sikit jer..."


"Lamanya dia lawan... Berapa hari?"

"Dua hari!"

"ooooo..."

"Akhirnya, Putera Raja dapat kalahkan bear tue, Ayong"


"cucuk kuat kuat?"

"a'ah.."






"Bear tue pun mati aa, Ayong..."

"oooo..."


"Lepas lawan bear tue, Putera Raja jumpa princess tue...dia awak Princess tue aik kuda iaa... "

"Diorang nak gie mana?"

"Princess ngan Putera Raja tu pegi kedai akan... dia cakap..."



Tamat.



P/s: Mem Kecik adalah penggemar roti canai. Dek kerana dia selalu ikut aku tapaukan roti canai kat mamak untuk dia, ayat aku sebijik sejibun dia tiru dalam cerita dia... hampeh betei...

lepas habis cerita, terpaksa aku menapaukan roti canai dengan vitagen.
Nampak tak permainan dia macam mana?

27 comments:

  1. Hahahahahahahahaha
    Motip nak suruh beli roti canai sangat.

    ReplyDelete
  2. nak makan roti canai kene lawan bear pink 2hari 2malam..

    perghh.. kesian bear pink..lain kali ajak sekali..

    kakakaka

    ReplyDelete
  3. mujur pwincess tak mintak nk mkn roti canai wane pink dan dicanai mamak kaler pink jugak.. hahaha

    ReplyDelete
  4. motif sebenar terbongkar akhirnya.. nak suruh along dia tapaukan vitagen n roti canai rupanye. hoho.. pandai dik ah. :P

    p/s : lain kali boleh buat citer lain..tp ending kasi sama dik ah. hahaha

    ReplyDelete
  5. Macam cerita barbie. hahaha. dongeng nya tuu last sekali mesti ending, balik rumah, makan, atau tidur.. kekeke. Comel Fatihah.. eh Fatihah ke namanya.. XD

    ** kome hanyalah watak dalam permainan XDD, mentang2 hari ahad, kisah roticanai pun keluar.

    ReplyDelete
  6. bhaha.. ending die mmg terbaik.. separa dongeng la ni..

    ReplyDelete
  7. lor ingat ending mcm kartun barbie..prince n princess live happily ever after hahaaha..

    ReplyDelete
  8. lerrrr... woti canai ngan etejen rupanya motif dia... owh cilik betul budak nih ;3

    ReplyDelete
  9. punye la panjang citer, roti canai-etejen muslihatnya... ade udang di sebalik kuah dhal... hihi

    ReplyDelete
  10. Epik sgt sennen goroshi!
    Sembelit bear pink 1000 tahun....

    ReplyDelete
  11. sabor je laa....ahahahaha...
    bace hikayat dik ah, jadi release stress sbb jem pg tadi..
    ckp dik ah, x moh mkn roti canai sgt, kalori tinggi... ;P

    ReplyDelete
  12. rasanya dik ah ni time dia buat cerita tu dia lapar, maka ending cerita tu pun termasuk lah part princess tu pegi mamak..lols

    ReplyDelete
  13. ahahaha..nasib baik ada pakcik melayankan..lawak laa serius lawak.. adehh

    ReplyDelete
  14. k, nk g cari roti canai skng...

    ReplyDelete
  15. hahahaha!!!! gila klaka dik ah ni...

    lepas2 tgk prince tu berlawan terus rasa lapar ke apa ni?
    motip sangat princess makan roti canai... hahaha!!
    pengambaran sekitar india agaknya~ LOL

    ReplyDelete
  16. CITER YG KREATI F & TAK CLICHE

    ReplyDelete
  17. ya, aku nampak permainan dia bero..i feel u..:-D

    ReplyDelete
  18. ending macam tu la baru logik. objektif tercapai

    ReplyDelete
  19. Seme nak kaler pink ah mem tecik ni. nasib vetegen tak dek kaler pink. mihmih

    ReplyDelete
  20. erm, nak roti canai jugak. kih kih kih~~~

    ReplyDelete
  21. besh2, ape episod lain? anyway Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
  22. Hahahahaha.
    Dah lama aku tak gelak.

    Bear pink macam pondan.

    ReplyDelete
  23. ade unsur naruto kat sana hahaha. kemain ganas putera tu gigit telinga incik bear. kecian dia

    ReplyDelete
  24. dik ah...dik ah....

    hikayat dik ah buat eyza hilang stress jawab banyak call...hehe

    ReplyDelete
  25. wakakaka... adoiyai.... ketawa sampai kuar airmata i taw... pelik lak bila bear kale pink.. hikhok..

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD